Muistatko 5:2-dieetin? Reseptejä dieettiin kehittänyt nainen sanoo nyt, että dieetin seuraaminen on liian "hankalaa"

Reseptikirjan kirjoittaja uskoo, että 5:2 -dieetin seuraaminen on sittenkin liian hankalaa.

Muistatko aiemmin niin suositun 5:2-dieetin? Jacqueline Whitehart, 42, tunnetaan yhtenä 5:2 -dieetin pioneereista. Hän kirjoitti paastoon sopivan reseptikirjan. Nyt Whitehart on kuitenkin kääntänyt kelkkansa ja todennut, että 5:2 -dieetin seuraaminen on hänelle nykytilanteessa liian hankalaa.

5:2

Kahtena päivänä viikosta syödään alle 500 kilokaloria, viitenä päivänä viikosta syödään normaalisti.

Alle 500 kilokalorin päivinä tarkoitus on syödä vain kaksi ateriaa: lounas ja illallinen. Kumpikin aterioista saa sisältää naisilla enimmillään 250 kcal ja miehillä 300 kcal.

– Koen nykyisin vaikeaksi sovittaa 5:2 -dieetin elämääni. Koen, ettei minulla ole paastopäivinä energiaa, ja minusta tulee hyvin vihainen nälän vuoksi, hän kommentoi Daily Mail -lehdelle.

Whitehart on tietenkin kehittänyt oman dieettiohjelmansa, jonka väittää hoikistavan jopa kuusi kiloa kuukaudessa. Hän luonnollisesti uskoo, että hänen dieettinsä on "realistisempi ja helpommin toteutettavissa" kuin 5:2.

Whitehartin metabolinen rasvanpoistosuunnitelma -niminen dieetti koostuu erilaisista vaiheista. Kaloreita ei lasketa, ja ideana on syödä joka päivä "oikeanlaisia ruokia". Dieetillä esimerkiksi päivät 1–4 vietetään stressiä ja myrkkyjä kehosta poistaen, niin, että ruokavaliossa on hiilihydraatteja 50 prosenttia, proteiinia 30 prosenttia ja rasvoja 20 prosenttia. Päivinä 5–8, 13–16 ja 21–24 ruokasuhteet muuttuvat malliin hiilihydraatit 20, proteiini 40 ja rasva 40. 

***

8:14

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja