Nordean ja Osuuspankin asiakkaille tiedossa maksuongelmia viikonloppuna: korttimaksut takkuilevat ja käteistä ei voi nostaa

Lauantain ja sunnuntain palvelukatkojen aikana monet Nordean ja Osuuspankin keskeiset palvelut eivät toimi.

Käteistä rahaa ei esimerkiksi voi nostaa ollenkaan eikä korttimaksaminenkaan välttämättä onnistu. Myös verkko- ja mobiilipankit ovat poissa käytöstä.

Nordean palvelut katkolla sunnuntaina

Nordean pankkipalveluiden katko on sunnuntaina ja kestää useita tunteja. Palvelukatko alkaa aamuyöllä kello 4 ja korttien osalta sen arvioidaan päättyvän kello 14. Muiden palveluiden arvellaan palaavaan ennalleen ja käyttöön kello 17.

– Korttimaksaminen onnistuu rajoitetusti esimerkiksi kaupoissa ja kylmäasemilla, mutta siinä voi esiintyä hitautta eikä maksaminen välttämättä onnistu, tiedotteessa kerrotaan.

Osuuspankin iso katkos alkaa lauantai-iltana

Osuuspankin palveluissa ensimmäinen katko alkoi perjantai-iltana kello 19 ja jatkuu lauantaihin kello 18 saakka. Silloin käytöstä ovat poissa muun muassa vakuutuspalvelut ja osa lainahakemuksista.

Ihmisten jokapäiväiseen elämään vaikuttaa kuitenkin enemmän jälkimmäinen katko, joka kestää lauantai-illasta kello 22 sunnuntaiaamuun kello 10:een.

Tuolloin Osuuspankin verkko- ja mobiilipalvelut eivät ole käytössä, verkkomaksaminen ei onnistu, tunnistautuminen Osuuspankin tunnuksilla ei toimi, eikä Pivo-mobiilisovelluksellakaan voi siirtää rahaa.

Otto-automaattien käteisnostojen ja käteistalletuksien kanssa voi myös olla ongelmia.

Lue myös:

    Uusimmat