Mainos

MTV3:n Nurminen: Kreikan ero eurosta todennäköinen

Kreikka painii valtavien ongelmien keskellä. Tänään hallitus kokoontuu kriisitapaamiseen. Eilen illalla valtiontelevisio kertoi jo sovun hallituksesta muodostuneen, mutta mikään muu lähde ei ole vahvistanut asiaa. Pääministeri George Papandreoulle spekuloidaan jo kuumeisesti seuraajaa.

MTV3:n Saksan kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen on seurannut Euroopan maiden kuvioita jo vuosia. Hänen mukaansa Kreikan - ja myös Italian - kohdalla on ongelmana se, ettei ole olemassa tahoa, joka voisi määrätä toimintatavan.

– Kun Unioni luotiin, ei luotu elintä, jolla olisi jäsenmaiden mandaatti sanoa jollekin maalle, että nyt toimitaan näin. Sen takia minun mielestäni Kreikan mahdollisuus selvitä ei ole kovin hyvä.

– Uskoisin, että todennäköisyys sille, että Kreikka lähtee euroalueesta on suurempi kuin se, että Kreikka pysyy.

Nurmisen mukaan Kreikan tilanteen jälkeen on edessä lisää ratkaistavia haasteita: kuinka käy Italian tai Portugalin? Miten Ranskan, jonka velanmaksukyky ei ole hyvä, pankit huonossa kunnossa ja sitoutuneet Italian tilanteeseen?

– Jos Ranska menettää AAA-velanmaksuluokituksensa, onko edessä pieni eliittieuro, johon kuuluvat jollakin tavalla hyvässä kunnossa olevat maat, kuten Suomi, Saksa ja Hollanti? Nurminen pohtii.

Katso MTV3:n Saksan kirjeenvaihtajan Tapio Nurmisen kommentit: (Huomenta Suomi 8.11.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.