MTV:n kirjeenvaihtaja kertoo poliisien tunteiden kuumenemisesta Yhdysvaltain mellakoissa: "Poliisiauto ajoi tahallaan väkijoukkoon"

2:19
Katso Mari Karppisen raportti New Yorkista videolta!

Afro-amerikkalaisten kohtaamaa poliisiväkivaltaa vastustavat mielenosoitukset ovat jatkuneet Yhdysvalloissa. Protestit ovat levinneet jo ainakin 75:een eri kaupunkiin.

Mielenilmaukset ovat yltyneet monin paikoin väkivaltaisiksi. Ainakin 25 kaupunkia 16 eri osavaltiossa on ottanut käyttöön yöllisen ulkonaliikkumiskiellon. Toistakymmentä on kutsunut apuun kansalliskaartin poliisin avuksi. Kiellot eivät ole pitäneet ihmisiä poissa kaduilta.

Ääriryhmittymien uskotaan käyttävän sekasortoa hyväkseen ja masinoivan kaaosta esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Päiväsaikaan monin paikoin rauhanomaisina pysyneet mielenosoitukset ovat riistäytyneet käsistä pimeän tullen mellakoiksi ja ryöstelyksi.

– Sama kävi myös täällä. Kaikki alkoi rauhallisesti, mutta lopulta ilta päättyi sitten tähän, kommentoi MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen osoittaen New Yorkissa kadun varrella olevaa poltettua poliisiautoa.

Karppinen kertoo, että kaupungissa on rikottu pankkien ja liikkeiden ikkunoita, vaikka suurin osa protestoijista onkin käyttäytynyt rauhanomaisesti. Karppisen mukaan myös poliiseilla tunteet ovat päässeet ajoittain kuumenemaan.

– Yksi poliisiauto ajoi tahallaan väkijoukkoon ja myös toimittajia on pidätetty turhaan. Itsekin näin kuinka poliisi tarttui kuvaajaa takaa päin ja tönäisi hänet maahan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja