Mainos

MTV Varsovassa: "Moni katsoo, että Suomi on jo puoliksi Natossa"

3:08

Suomen ja Ruotsin lähentyminen Naton kanssa ei ole jäänyt keneltäkään huomaamatta, arvioi Varsovan Nato-huippukokousta paikan päällä seuraava MTV Uutisten ulkomaantoimittaja Mirja Sipinen.

Presidentti Sauli Niinistön lisäksi kokouksessa edustavat ulkoministeri Timo Soini (ps.), puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) ja puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg.

Sipisen mukaan sekä Soini että Niinistö ovat kommentoineet Suomen mukanaoloa kokouksessa vihjaten, että Suomen on hyvä olla mukana pöydissä, joissa asioista päätetään.

– Moni täällä on sitä mieltä, että Suomi ja Ruotsi ovat jo puoliksi Natossa, mutta eivät välttämättä koskaan varsinaisesti hae Natoon, Sipinen arvioi paikan päältä.

Sipisen mukaan Niinitö on käynyt luottamuksellisia keskusteluja useiden tahojen kanssa mukaan lukien Yhdysvallat. Niinistön mukaan Ukrainan kriisiä pyritään nyt ratkomaan toden teolla. Sipinen huomauttaa, että presidentti Barack Obaman kausi on päättymässä.

– Ei voi olettaa, että suhtautuminen ainakaan pehmeämmäksi muuttuisi. Esimerkiksi (Hillary) Clinton tunnetaan kovana Venäjä-kriitikkona, hän sanoo.

Sipisen mukaan Varsovan kokouksen ylivoimaisesti eniten keskusteltu asia on Itä-Euroopan puolustus.

– Useat maat haluavat tietää, miten 4000 sotilaan joukot koostetaan.

Sipisen mukaan etenkin Tanskassa suunnitelmalle on vahva kansan tuki, sillä tanskalaiset suhtautuvat skeptisesti Venäjään.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.