Mainos

MTV Uutiset seuraa vuosikymmenten pahinta myrskyä: Taifuuni Hagibis rantautui Japaniin – kaksi kuollut, yli 70 loukkaantunut, lähes 2 000 lentoa peruttu

2:07

Yksi ihminen on kuollut ja yli miljoona saanut evakuoitumiskehoituksen, kun lähihistorian voimakkain taifuuni Hagibis lähestyy Japanin pääsaaren Honshun itärannikkoa. MTV Uutiset seuraa taifuunin kulkua hetki hetkeltä. 

Taifuuni Hagibis on voimakkain Honshulle iskenyt sitten vuoden 1991, jolloin luokittelu aloitettiin.

Klo 17:41: NHK:n mukaan loukkaantuneiden lukumäärä on noussut yli 70 ihmiseen. Kadonneita henkilöitä on tällä hetkellä yhdeksän.

Klo 15:39: Japanin yleisradioyhtiö NHK kertoo taifuunin vaatineen jo toisen kuolonuhrin. Pelastajat löysivät kuolleen miehen sortuneesta rakennuksesta Tomiokan kaupungissa. Pelastustyöt ovat käynnissä kahden muun kadonneen henkilön paikantamiseksi. 

Klo 14.36: Voimakas taifuuni Hagibis on saavuttanut Japanin rannikon. Se rantautui Japanin pääsaaren Honshun itärannikolle lauantai-iltana seitsemältä paikallista aikaa. 

Japanin viranomaiset ovat kertoneet taifuunin aiheuttaneen tulvia ja useita maanvyöryjä, joiden seurauksena ainakin kolme ihmistä on kateissa. Yli 30 ihmistä on loukkaantunut, neljä vakavasti.  

Lähes 2 000 lentoa on peruttu, joista 260 on kansainvälisiä lentoja. Myös monet luotijunayhteydet Tokiosta on peruttu, ja monet ruokakaupat ovat suljettuina. Tokion Disneyland puolestaan on lauantaina ensimmäistä kertaa historiassaan koko päivän suljettuna taifuunin takia.

Klo 12.01: Useat paikalliset sekä uutistoimistot ovat jakaneet kuvia ja videoita Twitterissä myrskyn aiheuttamista tuhoista.

Klo 11.16: Ainakin yksi ihminen on saanut surmansa hirmumyrskyn vuoksi. Kuolonuhri löydettiin Chiban prefektuurista autosta, joka oli kääntynyt myrskyn voimasta ympäri. 

Japanin yleisradioyhtiö kertoo, että 24 000 kotitaloutta on ilman sähköä. Useille alueille Japanin keski- ja itäosissa on julistettu hätätila. Joukkoliikenteessä on ollut merkittäviä häiriöitä ja muun muassa tuhansia lentoja on peruttu.

Myrsky tuo mukanaan voimakkaat sateet, joiden pelätään aiheuttavan tuhotulvia. Pääkaupunki Tokioon odotetaan puolen metrin sademäärää vuorokauden aikana. Sademäärä saattaa nousta suurimmaksi viimeisen 60 vuoden aikana.

Lähteet: NHK, BBC

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja