MTV Uutisten ulkomaantoimittaja: Moskovan konserttisalihyökkäys tuo mieleen vuoden 2002 tapahtumat

Onko Moskovan konsertti-iskulla yhteyttä Ukrainan sotaan? 1:37
Onko Moskovan konsertti-iskulla yhteyttä Ukrainan sotaan?

MTV Uutisten ulkomaantoimittaja Kalle-Ville Lahtinen kertoo Moskovan lähelle tehdyn konserttisalihyökkäyksen tuovan mieleen vuonna 2002 tapahtuneen Nord-Ost -teatterivaltauksen, jossa kuoli yli 170 ihmistä.

– Siinä syyllisiksi todettiin tsetseeni-islamistit. Tämän kuun alussa Yhdysvaltojen ja monen muun länsimaan lähetystöt Moskovassa varoittivat, että ääri-islamistien isku on tekeillä joukkotapahtumaan. Venäjän oma FSB totesi myöskin tehneensä tyhjäksi iskun synagogaan, Lahtinen toteaa.

Valkoisen talon mukaan ei ole viitteitä siitä, että Ukraina liittyisi jotenkin ampumatapaukseen. 

Venäjän ulkoministeriö hämmästelee, millä perusteella Yhdysvallat sanoo, että Ukraina ei liity tapaukseen. Ulkoministeriön mukaan Yhdysvaltojen on annettava tietoa Venäjälle, jos Yhdysvalloilla on jotain informaatiota aiheesta.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja Mihailo Podoljakin mukaan Ukrainalla ei ole mitään tekemistä Moskovan ampumistapauksen kanssa.

– Sanotaan suoraan. Ukrainalla ei ole missään nimessä tekemistä näiden tapahtumien kanssa. Olemme täydessä sodassa Venäjän kanssa. Kaikesta huolimatta kaikki tapahtuu taistelukentällä, Podyak sanoo Telegramissa.

Videokuvaa Moskovan konserttisalista 1:01
Ei herkimmille: Konserttisalissa kuuluu useita laukauksia.

Lue myös:

    Uusimmat