Mainos

MTV Uutisten tutkivan journalismin ryhmä aloittaa

MTV Uutiset perustaa uuden sivuston. Tutkiva45.fi-sivusto kokoaa uutisten tutkivat jutut MTV3:n Seitsemän ja Kymmenen Uutisista, Huomenta Suomesta ja mtv.fi/uutiset -sivustolta.

Osa sisällöstä on tulevaisuudessa puhtaasti verkossa, osa verkossa ja televisiossa. 45 minuuttia -ohjelmasta tutut toimittajat ovat moneen otteeseen palkittuja ammattilaisia.

Uusi järjestely tuo suomalaisille enemmän tutkivan journalismin aiheita - ja aiempaa nopeammin.

– Journalismin kuluttaminen ja sen myötä myös tekemisen tavat muuttuvat nyt vauhdilla. Tutkivan ryhmämme uudelleenjärjestely tuo omat aiheet, selvitykset ja datajournalismin nopeammin yleisön ulottuville. Lopputuloksena on siis enemmän - ei vähemmän - omaa tiedonhankintaa. Sille saadaan lisää näkyvyyttä MTV Uutisten monissa julkaisukanavissa, toteaa MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila.

Toimituspäällikkö Jussi Eronen korostaa, että tutkiva journalismi on olennainen osa MTV:n uutispalvelua. Aikaisemmin hajallaan olleet aiheet kootaan nyt yhteen paketiksi, jota on helppo käyttää eri laitteilla.

Erosen mukaan 45 minuuttia -ohjelman perinteet kolmelta vuosikymmeneltä näkyvät tutkivan ryhmän aihevalinnoissa.

– Tulemme jatkossakin penkomaan viranomaisten toimia, läpivalaisemaan päättäjien moraalia, kaivautumaan isoihin datamassoihin ja tapaamaan tietolähteitä kuppiloissa. Vältämme kapulakieltä ja lähestymme aiheita, joilla on merkitystä arjessa, Eronen summaa.

MTV Uutiset perustelee päätöstään siirtyä makasiinityyppisestä ohjelmasta nykyiseen median murroksella.  Nyt tutkiva journalismi ei ole viikoittaisesta lähetysajasta kiinni. 

- Tämä on uudenlainen tapa tehdä tutkivaa journalismia. Nyt jokainen päivä on keskiviikko. Voimme julkaista juttuja juuri silloin, kun se on ajallisesti sopivinta. Katsojat voivat luottaa siihen, että suurennuslasi on täällä MTV:ssä jatkuvasti osaavan porukan käsissä, tuottaja Hanna Takala kuvailee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.