MTV Uutisten tieto: Raideliikenne Venäjälle avataan jalkapallon EM-kisojen ajaksi

2:08
Moni maa käynnistää lomasesonkia – katso koonti Euroopan lomakohteiden rajoituksista

MTV Uutisten tietojen mukaan hallitus aikoo avata raideliikenteen Venäjälle jalkapallon EM-kisojen ajaksi. Päätöstä perustellaan sillä, että Venäjälle on terveysturvallisempaa matkustaa junalla kuin linja-autolla.

Venäjälle on joka tapauksessa lähdössä paljon suomalaisia jalkapalloturisteja. Sallimalla raideliikennettä halutaan vähentää mahdollisten koronatartuntojen määrää. Venäläisten matkustusrajoituksiin ei kuitenkaan ole tulossa mitään höllennyksiä täksi ajaksi. EM-kilpailut pidetään 11.6.-14.7.2021, ja osa otteluista pelataan Venäjällä.   

Valtioneuvoston on tarkoitus päättää asiasta keskiviikkona valtioneuvoston yleisistunnossa.  

Asialistalla on myös Norjan ja Ruotsin rajaliikenteen mahdollinen avaaminen. Pohjois-Norjassa ilmaantuvuusluku on ainoastaan 12 koronatartuntaa 100 000 asukasta kohden viimeisen kahden viikon ajalta. Siksi hallitus on valmis avaamaan Suomen ja Norjan välisen rajan.

Ruotsin koronatilanne on sen verran heikko, että rajaa Suomen ja Ruotsin välillä tuskin avataan.

Hallitus keskustelee myös työmatkaliikenteen avaamisesta sellaisiin EU-maihin, joissa koronatilanne on tarpeeksi hyvä. Epäselvää kuitenkin on, aiotaanko vielä keskiviikkona tehdä päätöksiä työmatkaliikenteen avaamisesta.

Matkustusta koskeva lakiesitys valmistelussa

Hallituksen uusi lakiesitys matkustusrajoituksista on sen sijaan edelleen sosiaali- ja terveysministeriön valmistelun alla. MTV Uutisten tietojen mukaan STM:n lakiesityksessä yritetään edistää negatiivisen koronatestituloksen vaatiminen Suomeen saapuvilta matkustajilta. Esitys on kuitenkin vielä työn alla.

Hallitus joutui vetämään pois lakiesitystään matkustusrajoituksista eduskunnasta viime syksynä. Syy tälle oli se että esitys oli liian huonosti valmisteltu.

Hallitus alkoi valmistella uutta esitystä saman tien, mutta sitäkin pidettiin liian monimutkaisena. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi (kesk.) totesi silloin MTV Uutisille, että esitys ei mene sellaisenaan valiokunnassa läpi.

Kaikki hallituspuolueet eivät olleet edes hyväksyneet esitystä ennen kuin se annettiin eduskuntaan. Uutta esitystä ei ole edelleenkään näkynyt.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja