MTV Uutisten tieto: Hallitusneuvottelut käynnistyvät vauhdilla jo sunnuntaina

Hallitusneuvotteluiden vetäjäksi on valittu SDP:n Antti Rinne 11:40
SDP ja keskusta pääsivät sopuun Rinne-riidan jälkeen – Keskustan Kurvinen: "Punamulta on parhaimmillaan kuin kaurapuuro voisilmällä"

Suomeen on tarkoitus saada toimiva hallitus ripeällä aikataululla. MTV Uutisten tietojen mukaan hallitusneuvottelut käydään jo sunnuntaina.

Tämän päivän tunnusteluvaiheen jälkeen sunnuntaiseen neuvotteluun aamupäivällä kokoontuvat näillä näkymin SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto sekä RKP.

Hallitusneuvottelujen jälkeen SDP:n puoluevaltuusto on koolla sunnuntai-iltana kello 17.30 eteenpäin valitsemassa pääministeriehdokkaansa Antti Rinteen tilalle.

Kisassa ovat mukana eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman sekä varapuheenjohtaja, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin. Samalla demarit käyvät keskustelun hallitusohjelmasta.

Keskustan puoluevaltuusto kokoontuu kello 18 käymään läpi hallitusratkaisua.

Ratkaisu sinetöidään maanantaina

Päättävät elimet ovat koolla maanantaina. Esimerkiksi keskustan ja SDP:n eduskuntaryhmät ja puoluehallitukset pitävät maanantaina omat yhteiskokouksensa, joissa valitaan ministerit sekä päätetään lopullisesti hallitukseen lähdöstä.

Tiistaina kokoontuva eduskunta voisi valita pääministerin. Samana päivänä presidentti nimittäisi myös uuden hallituksen.

Ensi viikolla joko keskiviikkona tai torstaina on tarkoitus käydä myös tiedonantokeskustelu hallitusohjelmasta. Sen päätteeksi äänestetään hallituksen luottamuksesta.

Puolueet ovat korostaneet, että hallitusohjelmaan ei tarvita muutoksia. Eniten vääntöä käydään ministerinimistä.  

Lue myös:

    Uusimmat