MTV Uutisten tiedot: Puotilan murhasta epäilty soitti itse hätäkeskukseen ja kertoi ampuneensa miehen – jäi odottamaan poliiseja tekopaikalle

1:59
Puotilan ammuskelun taustalla oli velanperintää: Rikospaikka vieraili tapahtumapaikalla

MTV Uutisten tietojen mukaan Helsingin Puotilan murhasta epäilty 54-vuotias mies soitti itse hätäkeskukseen sen jälkeen, kun hän oli ampunut 34-vuotiaan miehen kuoliaaksi keskellä päivää viime viikon keskiviikkona. Epäilty jäi tekopaikalle odottamaan poliiseja, jotka ottivat hänet kiinni pian teon jälkeen.

Poliisi vahvistaa MTV:n tiedot.

– Hätäkeskukseen on tullut useampia soittoja tapahtuneesta ja yhden puhelun soitti ampuja itse. Hän odotti poliiseja tekopaikalla, rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista kertoo.

Ampuminen tapahtui Puotilan venesatamaan vievällä kadulla viime viikon keskiviikkona iltapäivällä. Ampumisessa kuoli 34-vuotias mies.

Teon taustalla velanperintää

MTV Uutiset kertoi aiemmin tällä viikolla, että ampumisen taustalla oli velanperintä. Ampujaksi epäilty mies perheineen oli joutunut kuukausia kestäneen kiristyksen ja uhkailun kohteeksi.

MTV Uutisten lähteiden mukaan velkaa olivat perineet ammutuksi joutunut mies ja eräs liivijengitaustainen mies.

MTV Uutisten tietojen mukaan ampumisesta epäilty mies, uhri ja kolmas velanperinnässä mukana ollut mies kytkeytyvät lakkautetuksi määrättyyn rikollisjärjestö United Brotherhoodiin (UB).

Kaikki kolme osapuolta tunsivat toisensa ja olivat aiemmin olleet ystäviä keskenään. Kaksi miehistä kääntyi myöhemmin 54-vuotiasta vastaan.

Murhasta epäilty 54-vuotias ja ammutuksi joutunut 34-vuotias mies eivät ole MTV Uutisten tietojen mukaan kuuluneet koskaan UB-jengiin, mutta heillä on ollut tiiviit yhteydet ryhmittymään. Uhrin kanssa velkaa perinyt kolmas mies on ollut UB:n jäsen.

Uhria ammuttiin kaksi kertaa

Tekopäivänä ampuja ja epäilty olivat sopineet tapaamisen hieman ennen kahta iltapäivällä Puotilassa sijaitsevan grillin lähelle, jossa ampuminen tapahtui.

Ampumisen osapuolet olivat tulleet paikalle autoillaan.

Poliisin mukaan epäilty ampui uhriaan kaksi kertaa käsiaseella vartaloon. Poliisi ei ole kertonut, oliko uhrillakin ase mukanaan.

Ampumisen jälkeen uhri pyrki Itäkeskuksen suuntaan.

Uhri kulki vaikeasti loukkaantuneena noin sadan metrin matkan, pääsi vieressä kulkevalle vilkkaasti liikennöidylle nelikaistaiselle Meripellonkadulle ja lyyhistyi osittain ajoradalle bussipysäkin viereen.

Uhri kuoli tapahtumapaikalle.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi 54-vuotiaan helsinkiläismiehen viime lauantaina todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Hän on tunnustanut teon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja