MTV Uutisten kysely: Antti Häkkänen suosituin kokoomuksen seuraavaksi puheenjohtajaksi

2:12

Antti Häkkänen on kokoomuslaisten piiripäättäjien suosikki puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi. Tämä käy ilmi MTV Uutisten teettämästä kyselystä. Suurin osa kyselyyn vastanneista toivoo nykyiselle puheenjohtajalle Petteri Orpolle haastajaa ensi kesän puoluekokouksessa.

Petteri Orpo valittiin kokoomuksen puheenjohtajaksi kesällä 2016. Silloin hän voitti istuvan puheenjohtajan Alexander Stubbin.

Nyt vajaa puolet MTV Uutisten teettämään kyselyyn vastanneista piiripäättäjistä toivoo Orpolle haastajaa ensi kesän puoluekokouksessa.

38 prosenttia vastanneista ei halua Orpolle haastajaa ja melkein joka viides ei osaa sanoa.

Kokoomus Pidatteko toivottavana etta Petteri Orpo saa hastajan

Satakuntalainen Satu Haanpää tukee istuvaa puheenjohtaja.

– Mielestäni ei tarvitse mitään vastaehdokasta. Eli meillä on hyvä johtaja tällä hetkellä ja tehdään fiksua oppositiopolitiikkaa eli en näe mitään syytä vaihtaa, Haanpää toteaa MTV Uutisille.

Emilia Ihanus, piiripäättäjä Savo-Karjalasta on toista mieltä.

– Minun mielestäni olisi hyvää, että olisi hieman kilpailua. Näin oppositiokaudella olisi ihan hyvä, että olisi puolueen sisällä linjakeskustelua, sanoo Ihanus.

Orpo on pärjännyt melko hyvin

Suurin osa, eli vajaa puolet kyselyyn vastanneista kokoomuslaisista on sitä mieltä, että Orpo on pärjännyt melko hyvin puolueen puheenjohtajana. 36 prosentin mukaan hän on pärjännyt erittäin hyvin.

Kokoomus Miten Petteri Orpo on mielestanne onnistunut

Tyydyttävän arvosanan antaa reilu kymmenes. Neljän prosentin mukaan Orpo on pärjännyt melko huonosti ja pari prosenttia vastanneista antaa arvosanaksi erittäin huonon.

– Ehkä Petteri voisi olla oppositio puheenjohtajana hieman värikkäämpi. Mutta olen kuitenkin loppupeleissä tyytyväinen Petteriin, toteaa Emilia Ihanus.

Antti Häkkänen kokoomuslaisten suosikki

Kyselyyn vastanneista piiripäättäjistä 37 prosenttia pitää Antti Häkkästä sopivimpana kokoomuksen seuraavaksi puheenjohtajaksi. Istuva puheenjohtaja Petteri Orpo on vasta toisella sijalla 34 prosentin kannatuksella.

Kolmanneksi suosituin on Elina Lepomäki, 18 prosentin kannatuksella. Saara-Sofia Sirén, Kai Mykkänen ja Paula Risikko saavat marginaalista kannatusta.

Sini Ruohonen Varsinais-Suomesta tukee turkulaista Petteri Orpoa.

– Näistä toivoisin, että Petteri Orpo jatkaa.

Miksi?

– En näe moitittavaa hänen työskentelyssään, Ruohonen perustelee.

Emilia Ihanus taas kannattaa Saara-Sofia Siréniä.

– Saara-Sofia on pitänyt erittäin paljon ympäristö- ja ilmastoasiat esillä, mitkä ovat itselle kaikista tärkeimpiä kysymyksiä, hän kertoo.

Tutkimus tehtiin 5.12.–20.12. välisenä aikana. Kyselyyn vastasi 159 henkilöä, jolloin vastausprosentiksi muodostui 60 prosenttia. Tutkimuksen teki MTV:n toimeksiannosta Corefiner Oy.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja