MTV:n kysely: Kuinka puolueiden puheenjohtajat ovat onnistuneet tehtävässään? Petteri Orpo sai omalta kenttäväeltään huonoimmat arvosanat

2:09
MTV:n kysely puolueiden puheenjohtajien onnistumisesta paljasti yllätyksiä – katso, kenen työhön ollaan tyytyväisiä ja keltä toivotaan parannusta.

Kokoomuksen kenttäväestä vain joka viides katsoo puheenjohtaja Petteri Orpon onnistuneen tehtävässään. Tämä selviää MTV Uutisten piirihallituksille tekemässä kyselyssä. 

Kuuden suurimman puolueen kenttäväki pisteytti puolueidensa puheenjohtajien onnistumiset poikkeuksellisena koronavuotena MTV Uutisten kyselyssä 9.–22.12.2020.

Parhaiten tehtävässään ovat kenttäväen mukaan onnistuneet Jussi Halla-Aho (ps.) ja Sanna Marin (sd.). Onnistujiin lukeutuu myös Li Andersson (vas.). Vihreiden Maria Ohisalo ei saa yhtä hyviä arvoita puheenjohtajana kuin viime vuonna ja Annika Saarikko (kesk.) jää hallituspuolueiden johtajista viimeiseksi. Omiltaan huonoimmat arvosanat saa Petteri Orpo (kok.).

Lumisessa Kainuussa uskotaan, että Halla-ahon rauhallisuus puree.  

– Minä kunnioitan sitä, että ei saa provosoitua eikä hermostua. Ne lehmän hermot tarvitaan, silloin siellä pärjää. Puheenjohtajan vaihdon jälkeen astelemahan oli aika hankala. Halla-Aho on tehnyt erittäin pitkäjännitteisesti töitä ja annan erittän hyvän arvosanan, sanoo Eeva Aavakare, Kainuun piiri, (ps.).

Puheenjohtajansa kolme kuukautta sitten vaihtaneen Keskustan piirihallituksen jäsenten tyytyväisyys uuteen puheenjohtajaan Annika Saarikkoon on suurempaa kuin vuosi sitten MTV:n kyselyssä Katri Kulmuniin.

– Kyllä se vaihdos oli odotettu, se rauhoitti Keskustan kentän. Sen valinnan jälkeen tuki on ollut yksimielinen, toteaa Veikko Laitila, Keski-Pohjanmaan piiri (kesk.).

– Annan melko hyvän arvosanan. Se on erittäin tärkeää puheenjohtajalle, että hänen viestinsä on selkeä ja kansantajuista ennen kaikkea, lisää Minna Hallanheimo, Varsinais-Suomen piiri, (kesk.).

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon onnistuminen ei ole ollut kentän mukaan riittävällä tasolla. 

– Tilanne on ollut haastava ja korona on pistänyt koko Suomen ja Euroopan vaikeaan tilanteeseen. Orpo on ajanut maltillista politiikkaa ja yrittänyt myös tsempata hallitusta, sanoo Iina Antinluoma, Varsinais-Suomen piiri, (kok.). 

Orpo ei itse halunnut kommentoida MTV:lle, miksi hän onnistuu kentän mielestä tehtävässään vuosi vuodelta huonommin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja