MTV Uutisten kysely: Riikka Purra suosituin seuraaja Jussi Halla-aholle

6:33
Riikka Purra on suosikki Halla-ahon seuraajaksi – kysely paljastaa Halla-ahon hurjan suosion!

Perussuomalaisten piiripäättäjien mukaan puheenjohtaja Jussi Halla-aho on pärjännyt erittäin hyvin tehtävässään. Selvä enemmistö ei toivo haastajaa nykyiselle puheenjohtajalle kesän 2021 puoluekokouksessa. Jos Halla-aho ei kuitenkaan asettuisi ehdolle, suosituin seuraaja hänelle on kansanedustaja Riikka Purra.

Jussi Halla-ahon suosio on hyvin vankka perussuomalaisten keskuudessa MTV Uutisten teettämän piirikyselyn mukaan.

Miten JH on mielestänne onnistunut_ _2048x700

Jopa 92 prosenttia vastanneista on sitä mieltä, että puheenjohtaja on onnistunut tehtävässään erittäin hyvin ja 8 prosentin mukaan hän on onnistunut melko hyvin. Kukaan ei ole sitä mieltä, että Halla-aho olisi pärjännyt tyydyttävästi tai huonosti.

– Kyllä Jussi on erinomaisesti onnistunut tehtävässään. Rauhallista asioitten esilletuontia ja hyvin pohdiskeltua. Erittäin tyytyväinen olen, sanoo Sampsa Jääskeläinen Pohjois-Karjalan piiristä.

Satakuntalaisen Markku Palomäen mukaan perussuomalaisten suosio on kokonaan Jussi Halla-ahon ansiota.

– Hänen palattuaan europarlamentista, meidän kannatus lähti nousuun, kun äänestäjille valkeni mistä on kysymys, Palomäki toteaa.

Halla-aho toivotaan jatkavan puheenjohtajana

Reilu 60 prosenttia vastanneista ei toivo Halla-aholle haastajaa vuoden 2021 puoluekokouksessa. Viidenneksen mukaan haastaja olisi paikallaan, kun taas 18 prosenttia ei osaa sanoa.

Pidättekö toivottavana_ _2048x700 copy

– Kannatan ehdottomasti Jussi Halla-ahoa, mutta minusta olisi erittäin hyvä, jos olisi muitakin ehdokkaita, sanoo Juhani Pilpola Varsinais-Suomen piiristä.

Riikka Purra suosituin seuraaja Halla-aholle

Jos Jussi Halla-aho ei asetu ehdolle puheenjohtajaksi seuraavassa puoluekokouksessa, 38 prosenttia vastanneista haluaisi nähdä puolueen entisen poliittisen suunnittelijan ja nykyisen kansanedustajan Riikka Purran puheenjohtajana.

Toiseksi suosituimmat ovat Laura Huhtasaari sekä Ville Tavio 16 prosentin kannatuksella. 6 prosenttia kannattaa Juho Eerolaa ja 4 prosenttia entistä puoluesihteeriä Riikka Slunga-Poutsaloa. Sebastian Tynkkysen kannatus on prosentin verran. 16 prosenttia ei osaa valita edellä mainituista nimistä ja 4 prosenttia haluaisi nähdä jonkun muun Halla-ahon seuraajana.

Ketä seuraavista pidätte _2048x700 copy 2

– Meillä on uskomattomia naisia fiksuja naisia. Riikka Purra, Huhtasaari, Juho Eerola. Kaikki heistä tunnen, meillä on sellainen runsauden pulaa puolueessa tällä hetkellä, Jääskeläinen kertoo.

– Tein yhteistyötä Riikka Slunga-Poutsalon kanssa, minusta hän olisi erittäin hyvä puheenjohtaja. Hänellä on särmää enemmän kuin monella miehellä, painottaa Pilpola.

Antti Rinteen ero oli oikea ratkaisu

97 prosenttia piirikyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että Antti Rinteen päätös erota pääministerin paikalta oli oikea ratkaisu. Ratkaisu oli väärä vain 2 prosentin mukaan. Prosentti vastanneista ei osannut sanoa oliko päätös oikea vai väärä.

Oliko mielestänne_2048x700 copy 3

– Ehkä se oli Suomellekin hyväksi, että tämän hallituksen tilanne yritetään edes selkeyttää. Vaikutti maakunnan miehenä, että tiedonkulku hallituksen sisällä on aika heikkonakin välillä, pohtii Sampsa Jääskeläinen.

Tutkimus tehtiin 5.12. – 18.12. välisenä aikana. Kyselyyn vastasi 199 henkilöä ja vastausprosentti 60 %. Tutkimuksen teki MTV:n toimeksiannosta Corefiner Oy.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja