MTV Uutisten kirjeenvaihtaja kommentoi joukkoampumisia: Demokraattien syyttävä sormi osoittaa Valkoista taloa kohti

30 ihmistä on kuollut ja yli 40 haavoittunut kahdessa joukkoampumisessa Yhdysvalloissa – poliisi selvittää motiiveja ja taustoja 4:08
MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo joukkoampumisten vaikutuksesta Yhdysvaltoihin.

MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtajan Mari Karppisen mukaan Yhdysvalloissa tapahtuneet joukkoampumiset ovat järkyttäneet kansaa. Demokraattipoliitikot vaativat presidentti Donald Trumpia ottamaan vastuun sanomisistaan. 

– Täällä ollaan surunmurtamia. Se, että nämä kamalat teot tapahtuivat eri puolilla maata, herättää pelkoa laajemmalla skaalalla, Karppinen toteaa. 

Karppisen mukaan maan demokraattipoliitikot katsovat Valkoiseen taloon. Keskustelu aselaista on taas ajankohtainen.

– Demokraattien vaatimukset ovat koventuneet. Jokainen demokraattien presidenttivaaliehdokkaaksi haluava on vaatinut kiristyksiä esimerkiksi puoliautomaatti- ja automaattiaseisiin. 

Texasin El Pason ampumatapauksen yhteydessä on puhuttu viharikoksesta. Viranomaiset epäilevät, että ampuja olisi julistanut latino- ja maahanmuuttovastaisen manifestin, jossa puhutaan invaasiosta. Samankaltaista kieltä on käyttänyt myös presidentti Trump. 

– Demokraatit vaativat, että Trump tuomitsisi jyrkästi valkoisen ylivalta-ajattelun ja lopettaisi vihapuheen, Karppinen sanoo. 


Lue myös:

    Uusimmat