MTV Uutisille useita palkintoja Koura-gaalassa! Katso lista voittajista perusteluineen

MTV Uutisille useita Koura-palkintoja – katso, kuinka Pöllölaaksossa reagointiin voittoon 1:06
Katso, kuinka Pöllölaaksossa reagointiin voittoon.

Koulutusrahasto KOURA jakoi tänä vuonna neljä palkintoa MTV:n tuottamille ohjelmille. 

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Uutiset, ajankohtaiset ja urheilu -sarjassa KOURA palkitsi pääpalkinnolla Unelmien MM-kisat ja Jäätävät Leijonapelit. Ohjelman on tuottanut MTV Urheilu. 

Ohjelmakokonaisuus korvasi koronan takia peruutetun urheilun suurtapahtuman. Kouran palkintoraadin mukaan ohjelmasarjasta saatu kokemus oli ennakkoluuloton.

– Tuotantoryhmä rakensi urheilutapahtumaan kokonaan uuden konseptin, johon sisältyi historiallisen katsauksen lisäksi Suomen pelaamatta jääneiden pelien simulaatio. Uudenlainen ja osallistuvuutta hyödyntävä lähestymistapa toi kokonaan uudenlaista otetta urheilutapahtuman taltiointiin ja urheilujournalismiin, palkintoperusteluissa sanotaan. 

Tässä sarjassa jaettiin myös toinen pääpalkinto Ylen MOT-ohjelmalle Hämärän rahan valtatiet. Kunnianmaininnan saivat Ylen USA och Trump - mot valet 2020 sekä Amazon rahaksi? -ohjelmakokonaisuus. 

Trumpin Amerikalle kunniamaininta

Asiaohjelmien sarjassa MTV:n ohjelma Trumpin Amerikan tulevaisuus sai kunniamaininnan. 

Kouran perustelujen mukaan MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtajan Mari Karppisen ohjelmaa pidettään erittäin onnistuneena, rohkeasti toteutettuna ja tärkeänä amerikkalaisen yhteiskunnan kahtiajakautumisen kuvaajana. 

– Karppinen on raportoinut suoraan Yhdysvaltain koronakevään ytimestä, vieraillut ruumishuoneilla ja matkustellut ympäri liittovaltiota. Karppinen on päässyt lähelle haastateltaviaan ja saanut heidän puhumaan vapautuneesti. Dokumentti on myös kuvallisesti todella rikas - siitä kiitokset kuvaaja Uwa Iduozeelle. Leikkaaja Juha Kärkkäinen on saanut koottua hienosti dokumentin säikeet vaikuttavaksi kokonaisuudeksi, perusteluissa todetaan. 

Tässä ryhmässä pääpalkinto meni Ylen Snowhow - Pohjolan talvi -ohjelmalle. Kunniamainninnan sai myös Ylen Tiedetrippi-ohjelman osa Paholaisydin. 

MTV Uutiset Live vie uutiset tulevaisuuteen

Innovaatiopalkintoja jaettiin kaksi kappaletta. Toisen sai MTV Uutiset Live, jonka luonnehdittiin yhdistävän kunnianhimoisesti perinteistä tv-uutiskanavan ja verkkopalvelun maailmaa. 

– Livenä eletyt tilanteet ja uutiset ovat olennainen osa kansalaisten uutiskäyttöä nyt ja lähitulevaisuudessa, ja MTV Uutiset Live on tarttunut tähän hienolla tavalla. Lisäksi MTV Uutiset Live on onnistunut luomaan verkkomaista otetta myös televisiokanavan puolelle.

Toinen innovaatiopalkinto meni Ylen Trollibunkkeri-pakopelille.

MTV Uutiset Live palkittiin innovaatiopalkinnolla KOURA-gaalassa – tekijätiimin esihenkilöt kertovat, mitä palkinto merkitsee 8:25
MTV Uutiset Live palkittiin innovaatipalkinnolla KOURA-gaalassa – tekijätiimin esihenkilöt kertovat, mitä palkinto merkitsee.

Itsenäisyyspäivää juhlittiin uudella tavalla

Live-ohjelmien sarjassa jaettiin kaksi livepalkintoa. MTV Uutisten ohjelma Itsenäisyyspäivän juhlat sai tämän palkinnon koronavuoden 2020 itsenäisyyspäivän ohjelmastaan. Ohjelman tuotti ja toimitti Päivi Hannula yhdessä työryhmän kanssa. 

– Poikkeusvuosi tarjosi mahdollisuuden esitellä suomalaisille uuden tavan juhlia itsenäisyyttä kotisohvilta käsin. MTV3:lla ja Livessä tarjoiltiin haastavasta tilanteesta huolimatta vaihtoehtoinen ohjelmakokonaisuus perinteiselle Linnan juhlinnalle. Kokonaisuus onnistui luomaan tunnelmasta toiseen soljuvan kokonaisuuden rennosti, mutta aidosti juhlatunnelmaa tukien.

Toinen livepalkinto meni Yle Olohuoneelle, joka oli monimediallinen koronapoikkeusjan hanke. 

MTV Uutiset nappasi KOURA-palkinnot itsenäisyyspäivän vastaanoton ja Unelmien MM-kisojen tuotannoista – näin tekijät kommentoivat tunnustusta 7:24
MTV Uutiset nappasi KOURA-palkinnot itsenäisyyspäivän vastaanoton ja Unelmien MM-kisojen tuotannoista – näin tekijät kommentoivat tunnustusta.

Kouran palkinnot alallaan suurimpia

Koura jakoi palkintoja myös seuraavissa sarjoissa: kulttuuri, lapset ja nuoret sekä käsikirjoitetut ja dramatisoidut ohjelmat. Lisäksi jaossa oli erikoispalkinto, erikoiskunniamaininta ja sivistystekopalkinto. Viimeksimainitusta päätti kirjailija Olli Jalonen, joka antoi palkinnon Ylen Koronavuosi-ohjelmalle. 

Kaikki palkinnot jaettiin klo 18–20 Helsingissä pidetyssä gaalassa, joka koronan takia järjestettiin osin etänä. 

Palkinnot ovat alallaan Suomen suurimpia rahapalkintoja. Palkintoja jaetaan yli 200 000 euron edestä. Rahat palkintoihin KOURA saa Ylen ja MTV:n omatuotantoisista ohjelmista Kopiostolle tilitetyistä tekijänoikeusmaksuista. 

Palkintojen lisäksi KOURA jakaa kulu- ja työskentelyapurahoja sekä apurahoja seminaarien ja ryhmäopetusten järjestämiseen. 

Lue myös:

    Uusimmat