MTV Uutiset seuraa tilannetta: Toisen kategorian hurrikaani Laura riehuu nyt Yhdysvaltojen yllä – sadattuhannet ilman sähköä, tuhoisia tulvia pelätään

1:26
hurrikaani Laura heikkeni 2. luokkaan – silti erittäin vaarallinen.

Yhdysvalloissa hurrikaani Laura on heikentynyt toisen kategorian hurrikaaniksi edetessään kohti sisämaata, kertoo CNN. Tuulen keskinopeus on tällä hetkellä noin 50 metriä sekunnissa.

Tuhoisien tulvien uhka Louisianassa ja Texasissa on edelleen olemassa. Louisianan rannikolla myrskyvuoksia on jo raportoitu.

Yhdysvaltain kansallinen hurrikaanikeskus NHC antoi aiemmin myrskyn lähestyessä Louisianaan varoituksen tuhoisista myrskyvuoksista, äärimmäisen voimakkaista tuulista ja hyökytulvista.

Lähes 400  000 taloutta oli Louisianassa ja Texasissa ilman sähköä Suomen aikaa yhdeltä iltapäivällä.

Louisianan Lake Charlesissa hurrikaani on aiheuttanut vahinkoja rakennuksiin, muun muassa paikalliseen sairaalaan. Tulvia kaupungissa ei ole toistaiseksi raportoitu.

Tuuli kovimmillaan lähes 70 metriä sekunnissa

Meksikonlahdella voimaa kerännyt hurrikaani saavutti Louisianan osavaltion rannikon varhain torstaiyönä paikallista aikaa. NHC:n mukaan "erittäin vaarallinen" Laura oli rantautuessaan neloskategorian hurrikaani, eli Saffirin-Simpsonin viisiportaisella hurrikaaniasteikolla toiseksi voimakkain.

Tuulen keskinopeus on ollut kovimmillaan noin 67 metriä sekunnissa.Laura rantautui Louisianassa lähelle Cameronin piirikuntaa, jossa paikalliset viranomaiset arvioivat, että vahinkoja päästään tulvien vuoksi todennäköisesti arvioimaan perjantaina tai lauantaina.

Hurrikaani etenee parhaillaan kohti pohjoista noin 25 kilometrin tuntivauhdilla. Lauran ennustetaan heikentyvän torstain aikana trooppiseksi myrskyksi sen edetessä Louisianan läpi kohti Arkansasin osavaltiota.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja