Mainos

MTV Uutiset seuraa: Postin kiistaan haetaan nyt ratkaisua kuumeisesti – Paatero pitää tiedotustilaisuuden klo 15.55

12:59
Videolla omistajaohjausministeri Sirpa Paateron lehdistötilaisuus.

Postin johto ja valtio-omistaja etsivät MTV Uutisten tietojen mukaan nyt ratkaisua pattitilanteeseen ajautuneeseen lakkokiistaan. 

– Asiaa yritetään nyt purkaa jollakin normaalilla tavalla ja Postin johdolla on mandaatti hakea ratkaisua omistajaohjauksen kanssa, MTV:lle kerrotaan.

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero lykkäsi eduskunnassa omaan lausuntoaan Postin tilanteesta kahdella tunnilla ”akuutin tilanteen” vuoksi.

Paatero on luvannut kommentoida asiaa klo 15.55 eli ennen eduskunnan kyselytuntia. Vielä ei ole tiedossa, onko omistajaohjausministerillä kerrottavanaan jotain konkreettista ratkaisua tilanteeseen. 

Tarkensi aamuisia kommenttejaan 

Jo aiemmin omistajaohjausministeri Sirpa Paatero tarkensi aamuista Huomenta Suomelle antamaansa lausuntoa Postin pakettilajittelijoiden siirrosta toiseen työehtosopimukseen. 

Paatero kertoi, että Posti on informoinut häntä siirtoa koskevista suunnitelmista valmistelun aikana.

– Olen siis tiennyt teemasta, mutta yhtiön hallituksen päätöksestä ja sen sisällöstä minua informoitiin päätöksenteon jälkeen, Paatero sanoo tiedotteessa.

Sai tiedon päätöksestä jälkikäteen

Paatero sanoi aamulla MTV:n Huomenta Suomessa, että kukaan ei kysynyt häneltä hyväksyntää Postin päätökselle siirtää noin 700 pakettilajittelijaa toiseen työehtosopimukseen. Posti siirsi syksyn aikana pakettelilajittelijat tytäryhtiöönsä Posti palvelut Oy:hyn. 

Paateron lausuntoa on tulkittu niin, että tarkennuksellaan hän ei halunnut tulehduttaa hankalaa tilannetta lisää.

Tiedotteessa Paatero muistuttaa, että tämänkaltaiset päätökset kuuluvat itsenäisesti yhtiön hallitukselle. Hän viittaa omistajapolitiikkaa koskeviin periaatteisiin ja osakeyhtiölakiin. 

MTV Uutisten haastatteleman lähteen mukaan valtakunnansovittelijalta odotettiin eilen uutta sovintoesitystä, mutta kun sitä ei tullut, tilannetta lähdettiin purkamaan toisella tavalla.

– Nyt tarvitaan kummaltakin osapuolelta liikettä ja vastaantuloa.

PAUn aktiivit järjestivät tänään Eduskuntatalon edustalla mielenosoituksen, jossa vaaditaan valtion omistajaohjausta puuttumaan Postin toimintaan ja Postin nykyistä hallitusta eroamaan. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja