Mainos

Ministeri Paatero joutui perussuomalaisten hampaisiin Posti-kiistasta – "Ei herätä hirveästi luottamusta, kun vastaukset vaihtuvat ja niitä kierrellään ja kaarrellaan"

12:59
Video ministeri Paateron infotilaisuudesta.

Perussuomalaiset syyttivät ministeriä vastuun pakoilemisesta.

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd.) joutui oppositiopuolue perussuomalaisten hampaisiin Postin työehtokiistaan liittyvistä lausunnoistaan.

Puolue syytti häntä vastuun pakoilusta ja tosiasioiden kiertelystä.

– Ei herätä hirveästi luottamusta, kun vastaukset vaihtuvat ja niitä kierrellään ja kaarrellaan, sanoi kansanedustaja Juha Mäenpää eduskunnan suullisella kyselytunnilla torstaina.

Hän viittasi Paateron vastauksiin Postin 700 pakettilajittelijan siirrosta syksyllä Posti Palvelut Oy:hyn ja Teollisuusliiton työehtosopimuksen piiriin.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ei hyväksy siirtoa, mikä on jumittanut Postin työehtokiistan.

Paatero vastasi kyselytunnilla, että päätöksen pakettilajittelijoiden siirrosta Teollisuusliittoon teki Postin hallitus, ja ministeri sai tiedon siirrosta ja sen ajankohdasta vasta jälkikäteen.

– Tässä kohtaa ei ollut tietenkäään mahdollista tehdä mitään.

Rinne: Hallitus ei tiennyt konkreettisesta päätöksestä

Myös pääministeri Antti Rinne (sd.) sanoi, että 700 ihmistä siirrettiin toisen työehtosopimuksen piiriin ilman, että hallitus tiesi siitä konkreettisesta päätöksestä.

STT:n tietojen mukaan valtion omistajaohjausosasto antoi aiemmin syksyllä tukensa pakettilajittelijoiden siirrolle toiseen työehtosopimukseen. STT:n tietojen mukaan omistajaohjausosasto antoi tukensa kokonaisratkaisulle, johon kuuluu myös 27 kuukauden siirtymäaika.

Torstaina aamulla Paatero sanoi MTV:n Huomenta Suomessa, että kukaan ei kysynyt häneltä hyväksyntää siirtopäätökselle, vaan kyseessä oli yhtiön sisäinen päätös.

Myöhemmin hän tarkensi lausuntoaan sanoen, että Posti informoi häntä siirtoa koskevista suunnitelmista valmistelun aikana ja että hän tiesi teemasta, mutta päätöksen sisällöstä hän kuuli vasta jälkikäteen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja