Neljän suurimman hallituspuolueen puolue-elimet kokoontuvat – MTV Uutiset seuraa politiikan superviikonloppua

Katso päivän tärkeimmät uutiset Livestä LIVE
Katso yllä oleva video: Kaatuuko Marinin hallitus taksonomia-erimielisyyksiin? Pöllöraati suorasanaisena: ”Tämä on vähän hallitsematon tila”

Politiikan saralla on luvassa vilkas viikonloppu, kun neljän suurimman hallituspuolueen puolue-elimet pitävät kokouksensa.

Vasemmistoliiton puoluevaltuusto kokoontuu viikonloppuna niin ikään Helsingissä. Kokouksessa kuultiin tänään sunnuntaina puheenjohtaja, opetusministeri Li Anderssonin linjapuhe.

Puoluevaltuuston on määrä hyväksyä kokouksessaan vasemmistoliiton aluevaaliohjelma, josta tiedotetaan myöhemmin.

Pääministeripuolue SDP:n puoluevaltuusto puolestaan on koolla syyskokouksessaan Oulussa, missä oli lauantaina ohjelmassa muun muassa puolueen aluevaaliohjelman julkistaminen ja puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marinin poliittinen tilannekatsaus.

Toiseksi suurimman hallituspuolueen keskustan puoluevaltuusto puolestaan kokoontuu syyskokoukseensa Rovaniemelle, missä kuultiin lauantaina puolueen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Annika Saarikon poliittinen katsaus.

Saarikon mukaan keskusta ei tule olemaan mukana hallituksessa, jossa keimaillaan talousryhdin hylkäämisen kanssa. Hänen mukaansa sovitun menokehyksen horjuttaminen on hallituksen horjuttamista. 

Saarikko sanoi keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Rovaniemellä pitämässä puheessaan, että "sosialidemokraattien, vasemmistoliiton ja vihreiden joukoissa on aika lopettaa haaveilu yhteisen kehyssopimuksen rikkomisesta". Kaikki syyt kehysten avaamiselle koronan jälkeen ovat Saarikon mukaan tekosyitä.

–  Valtiovarainministerinä vastuullani on ensi vuoden talousratkaisujen valmistelu. Se työ ensi kevään kehysriihtä varten on nyt aluillaan. Aion käydä tämän periaatteellisen keskustelun kaikkien hallitusryhmien puheenjohtajien kanssa vielä ennen joulua. En jää odottamaan jäiden lähtöä Kemijoesta, jos tästä on erimielisyyttä.

Kolmanneksi suurimman hallituspuolueen vihreiden puoluevaltuuskunta kokoontuu Helsingissä, missä tänään puhuvat muun muassa vanhempainvapaalle jäänyt puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo ja puheenjohtajaa sijaistava varapuheenjohtaja Iiris Suomela.

Ohisalo jäi perhevapaalle eilen. Suomela sijaistaa häntä ensi vuoden kesäkuuhun asti.



Lue myös:

    Uusimmat