MTV Uutiset seuraa: Hallitus kokoontui päättämään Uudenmaan eristämisestä – hankalat juridiset kysymykset viivästyttävät tiedotustilaisuuden alkua

Imatra rajanylityspaikka tulli raja LIVE
MTV Uutiset seuraa koronatilannetta koko päivän ajan.

Hallitus neuvottelee tänään uusista rajoituksista koronaviruksen suitsimiseksi. Käytännössä pöydällä on koko Uudenmaan eristäminen.

 Uusiin rajoitustoimiin ollaan ryhtymässä, koska koronavirustilanne on Uudellamaalla selvästi muuta Suomea vakavampi.

Hallitus on aktivoimassa valmiuslain 118 pykälän tämänhetkisen tiedon mukaan normaalimenettelyssä eli asia viedään ennen voimaantuloa eduskuntaan. Liikkumisrajoitus on tarkoitus saada voimaan nopeasti.

Hallituspuolueet keskustelevat Uudenmaan sulkemisesta ja uusien rajoitusten toteutuksesta kello 18 alkaen. MTV Uutiset seuraa tilannetta suorassa lähetyksessä kello 17.40 alkaen. 

Hallitus on kertonut tiedottavansa uusista toimista kello 21, mutta tiedotustilaisuuden alku viivästyy. MTV Uutiset näyttää tiedotustilaisuuden suorana.

Hallitus ja ministerit saapuivat vaitonaisina Säätytalolle kello 18 maissa, eivätkä he juurikaan kommentoineet tilannetta.

20.45 Valtioneuvosto kertoo Twitterissä, että tiedotustilaisuuden alku viivästyy.

– Tiedotustilaisuuden alku viivästyy, sillä hallituksen neuvottelu uusista toimenpiteistä jatkuu edelleen. Neuvottelun päätyttyä alkaa valtioneuvoston ylimääräinen istunto.

20.10 MTV Uutisten tietojen mukaan hallitus ei ole päässyt vielä ratkaisuun Uudenmaan eristämisestä.

Alkuperäisen aikataulun mukaan valtioneuvoston piti kokoontua Säätytalolla kello 20, mutta toistaiseksi hallitus hakee vielä ratkaisuja hankaliin juridisiin kysymyksiin.

Alkuperäisen aikataulun mukaan hallituksen on määrä tiedottaa ratkaisun yksityiskohdista kello 21.

18.05 Hallitusviisikosta pääministeri Sanna Marinin ja sisäministeri Maria Ohisalon ei nähty saapuvan Säätytalolle.

He ovat kuitenkin todennäköisesti saapuneet paikalle joko aiemmin tai toista reittiä, sillä hallituspuolueet keskustelevat Uudenmaan sulkemisesta ja uusien rajoituksien toteutuksesta kello 18 alkaen.

Hallitus on kertonut tiedottavansa uusista toimista kello 21. 

MTV Uutiset jatkaa tilanteen seuraamista.

17.55 Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen ja ulkoministeri Pekka Haavisto saapuivat paikalle yhdessä, mutta eivät vastanneet mitään toimittajien kysymyksiin.

17.51 Myös opetusministeri Li Andersson oli saapuessaan lyhytsanainen. Hän sanoi, että kello 21 järjestettävässä tiedotustilaisuudessa pitäisi olla jotain kerrottavaa.

17.50 Valtiovarainministeri Katri Kulmuni totesi lyhyesti, että eiköhän tänään saada esityksiä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja