MTV Uutiset selvitti: Tämä Helsingin Kannelmäen juna-aseman epäillyistä tappajista tiedetään – toisella mittava rikoshistoria

0:32
18-vuotias mies puukotettiin Helsingin Kannelmäen juna-asemalla sunnuntai-iltana 26. huhtikuuta.

Helsingin Kannelmäen juna-asemalla viime viikonloppuna tapahtuneesta henkirikoksesta epäillään kahta nuorehkoa miestä. Kumpikin on ollut aiemmin kahnauksissa lain kanssa, toinen huomattavan monta kertaa. 

Nuori, 18-vuotias mies puukotettiin Helsingin Kannelmäen juna-asemalla sunnuntai-iltana. Teosta epäillään kahta miestä. He ovat tällä hetkellä pidätettyinä.

Toinen miehistä on syntynyt vuonna 2000 ja toinen vuonna 1990. Kumpaakin miehistä epäillään taposta. Poliisi ei ole kertonut tapauksen yksityiskohdista tai taustoista julkisuuteen enempää.

MTV Uutisten tietojen mukaan kumpikin epäillyistä on ollut lain kanssa tekemisissä jo aiemmin. Kumpikaan ei MTV Uutisten tietojen mukaan ole kuitenkaan ollut aiemmin epäiltynä henkirikoksesta.

Vanhempi on kokenut rötöstelijä

Nuorempi, vuonna 2000 syntynyt mies on parhaillaan osallisena kahdessa rikosjutussa, joita käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa. Miestä syytetään varkauksista. Häntä ei kuitenkaan tähän mennessä ole tuomittu rikoksesta ainakaan pääkaupunkiseudun käräjäoikeuksissa.

Vuonna 1990 syntyneen miehen rikoshistoria on sen sijaan huomattava. Pääkaupunkiseutujen käräjäoikeuksiin kertyneiden, miestä koskevien asiakirjojen perusteella häntä voisi kuvailla ”poliisin vanhaksi tutuksi”. 

Mies on ollut vuosina 2010-2019 syytetyn penkillä kymmeniä kertoja. Pelkästään Vantaan käräjäoikeudessa miestä vastaan on ajettu rikossyytteitä yli 30 jutussa. Mies on ollut vastaamassa rikossyytteisiin myös Helsingin ja Espoon käräjäoikeuksissa. Helsingissä miestä syytetään tällä hetkellä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta. 

Myös valtaosa aiemmista tapauksista liittyy omaisuusrikoksiin, kuten näpistyksiin ja varkauksiin. Joukossa on kuitenkin myös vahingontekoja sekä väkivalta- ja huumerikoksia. Vuonna 2013 mies tuomittiin kaupan myyjän pahoinpitelystä. Mies on ollut oikeudessa myös rattijuopumuksesta ja väärennyksestä.

Toisella ei vakinaista osoitetta

Julkisista rekistereistä selviää, että miehistä vanhemmalla ei ole Suomessa vakinaista osoitetta. Hän on siis tällä hetkellä asunnoton, ainakin viranomaisten silmissä.

Mies on kuitenkin nimensä perusteella syntyperäinen suomalainen, ja hän on ilmoittanut itselleen postiosoitteen, joka sijaitsee Uudellamaalla pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Sosiaalisen median sekä rikostaustansa perusteella mies on viime vuosina vaikuttanut kuitenkin etenkin Vantaalla.

Nuorempi miehistä on asettanut itselleen tietojenluovutuskiellon, joten tieto hänen asuinpaikastaan ei ole julkisesti saatavilla. Myös hänellä on suomalainen nimi.

Helsingin poliisi on vaatinut molempaa miestä vangittavaksi taposta epäiltynä Helsingin käräjäoikeudessa. Kummankin miehen osalta vangitsemisasiaa käsitellään huomenna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja