Kannelmäen juna-asemalla tapahtuneesta taposta liikkuu huhuja ja vääriä tietoja – poliisi: ”Pyydämme, ettei kukaan levittäisi”

Nuori mies puukotettiin Kannelmäen juna-asemalla Helsingissä ‒ poliisi otti yöllä kiinni kaksi miestä taposta epäiltynä 0:32
Tämä Kannelmäen juna-asemalla tapahtuneesta puukotuksesta tiedetään.

Poliisin mukaan Helsingin Kannelmäen juna-asemalla tapahtuneesta henkirikoksesta liikkuu sosiaalisessa mediassa huhuja ja väärää tietoa. Poliisi vetoaa, ettei tällaisia tietoja levitettäisi.

Nuori mies puukotettiin Helsingin Kannelmäen juna-asemalla sunnuntai-iltana. Uhri on 18-vuotias mies.

Teosta epäillään kahta miestä, jotka on pidätetty. Toinen epäillyistä on syntynyt vuonna 2000 ja toinen vuonna 1990. Epäiltynä rikosnimikkeenä on tappo. Poliisin täytyy vaatia miehiä vangittavaksi viimeistään huomenna.

Poliisi ei ole tiedottanut tapauksesta juurikaan sen enempää tutkinnan keskeneräisyyteen ja tietojen varmistamattomuuteen vedoten.

Sosiaalisessa mediassa on kuitenkin esitetty erilaisia väitteitä tapaukseen liittyen. Poliisin mukaan liikkeellä on väärää tietoa. Helsingin poliisi kertoo asiasta tiedotteessaan.

– Poliisi on tietoinen, että tästä tapauksesta, kuten yleensäkin vakavista rikoksista liikkuu esimerkiksi sosiaalisessa mediassa erilaisia huhuja. Tietoomme on tullut, että sosiaalisessa mediassa liikkuu myös selkeästi vääriä tietoja.

Poliisi pyytää apua

Poliisi vetoaa ihmisiin ja pyytää, ettei kukaan levittäisi asiaan liittyen huhuja. Samalla poliisi pyytää yleisön apua asian selvittämiseksi.

– Pyydämme, ettei kukaan levittäisi asiasta tai asianosaisista huhuja tai vahvistamattomia tietoja. Mikäli joku tietää asiasta jotain, joka voi olla merkityksellistä asian selvittämisen kannalta, pyydämme häntä ilmoittamaan nämä tiedot viipymättä poliisille.

Poliisin mukaan tiedoista voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi.

– Kaikki tapahtuneeseen liittyvät tiedot edistävät tutkintaa ja edesauttavat rikosprosessia eli että tekijät joutuvat vastuuseen teostaan, poliisi sanoo tiedotteessaan.

Poliisin mukaan asiasta tiedotetaan lisää, kun esimerkiksi teon motiiveihin saadaan tutkinnassa selvyyttä.

Lue myös:

    Uusimmat