Kaikki neljä epäiltyä vangittu Kalasataman murhasta epäiltynä – MTV Uutiset paikalla

Kaikki neljä Kalasataman surman epäiltyä vangittiin – tämä tapauksesta tiedetään nyt 4:27
Kaikki neljä Kalastaman surman epäiltyä vangittiin, tämä tiedetään nyt.

Poliisi vaatii kahta naista ja kahta miestä vangittavaksi Helsingin Kalasatamassa paljastuneesta murhasta. MTV Uutiset on paikalla vangitsemisoikeudenkäynnissä. 

Ensimmäinen vangitsemisistunto alkoi noin kello 13.20 iltapäivällä Helsingin käräjäoikeudessa. 

Istunnon aluksi oikeuden puheenjohtaja ilmoitti, ettei medialla ole lupaa kuvata murhasta epäiltyjä henkilöitä oikeussalissa.

Oikeuden puheenjohtaja perusteli kieltoa sillä, että kyse on henkilöiden osalta vasta asian ensimmäisestä käsittelystä, eikä poliisi ole vielä ennättänyt edes esittää vangitsemisvaatimuksia.

Tämän jälkeen ensimmäinen murhasta epäillyistä, 28-vuotias nainen, tuotiin saliin ja käräjäoikeus alkoi käsitellä poliisin vangitsemisvaatimusta hänen osaltaan. 

Kolme vangittu

Tummiin housuihin ja pusakkaan pukeutunut nainen ei peitellyt kasvojaan toimittajilta.

Hieman myöhemmin toimittajat päästettiin takaisin saliin ja oikeus kertoi, että nainen on vangittu todennäköisin syin murhasta epäiltynä. Nainen istui oikeusavustajansa vierellä nyyhkyttäen.

Hänen jälkeensä saliin tuotiin 27-vuotias mies, joka on aiemmin tullut tunnetuksi Temptation Island Suomi -tv-sarjasta. Mies istuutui paikalleen ilmeettömänä ja katsahteli myös toimittajia kohti.

Hänet vangittiin samalla perusteella murhasta epäiltynä.

Kolmantena saliin tuotiin toinen naispuolinen epäilty. Myöskään 34-vuotias nainen ei peitellyt kasvojaan, mutta oli kuitenkin vetänyt hupun päähänsä ennen oikeussaliin astumistaan. Pienikokoisella naisella, kuten aiemmillakin epäillyillä, oli saattajanaan useampi poliisi. 

Myös hänet vangittiin todennäköisin syin murhasta epäiltynä.

Viimeisenä saliin tuotiin 29-vuotias mies. Parrakas mies ei peitellyt kasvojaan, ja jopa hieman hymyili paikalleen kävellessään. Mies kätteli oikeusavustajaansa ja istui alas.

Hänet vangittiin niin ikään murhasta todennäköisin syin epäiltynä.

Tästä on kyse

Henkirikoksen epäillään tapahtuneen 20. elokuuta Helsingissä.

29-vuotias mies löydettiin surmattuna Helsingin Kalasatamasta. Mies makasi kuolleena keskellä ajorataa Capellan puistotie 10:n kohdalla varhain sunnuntaiaamuna. 

Poliisi epäilee, että miehen kuoleman takana on noin kolmekymppisistä naisista ja miehistä koostuva nelikko. Poliisin mukaan epäillyt ja uhri tunsivat toisensa jollain tasolla entuudestaan.  

Poliisi on kuitenkin pysytellyt vaitonaisena tapauksen yksityiskohdista. 

Tapauksen tutkinnanjohtaja Jukka Larkio kertoi toimittajille ennen vangitsemisistuntojen alkua, ettei poliisi toistaiseksi ota kantaa esimerkiksi henkirikoksen tekotapaan tai siihen, missä henkirikos tarkalleen tapahtui. 

Larkion mukaan teon motiivi saattaa liittyä huumausaineisiin, tai ainakaan mahdollisuutta ei ole toistaiseksi pystytty sulkemaan esitutkinnassa pois. 

MTV Uutisten tietojen mukaan kaikkia epäiltyjä, eli 27- ja 29-vuotiaita miehiä sekä 28- ja 34-vuotiaita naisia, on aiemminkin epäilty rikoksesta. Osalla on runsaasti rikostaustaa.

Nuoremmalla naisella runsaasti rikostaustaa

Ensimmäisenä käräjäoikeudessa on tänään käsitelty 28-vuotiaan naisen vangitsemista.

Julkisista lähteistä saatavilla olevien tietojen mukaan nainen on ollut aiemmin oikeudessa rikoksesta syytettynä useaan otteeseen. 

Naista on syytetty muun muassa pahoinpitelyistä, petoksista sekä liikennerikoksista.

Parhaillaan nainen on syytettynä törkeästä petoksesta Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa vireillä olevassa rikosjutussa. 

Muita juttuja on puitu käräjäoikeuksissa eri puolilla Etelä-Suomea. 

Rikosjuttujen lisäksi käräjillä on tehty ratkaisuja naisen maksamattomiin velkoihin liittyen.

Temptation Island -julkkis

Toisena Helsingin käräjäoikeus käsitteli poliisin vangitsemisvaatimusta 27-vuotiaan miehen osalta. 

Murhasta epäilty mies on ollut aiemmin julkisuudessa osallistuttuaan tosi-tv-sarja Temptation Island Suomeen. 

Myös hänellä on runsaasti rikostaustaa. Mies on ollut syytettynä ja myös tuomittu useista pahoinpitelyrikoksista Helsingin käräjäoikeudessa. 

Osassa tapauksista uhriksi joutui miehen aiempi puoliso.

Lisäksi miestä on syytetty esimerkiksi törkeistä rattijuopumuksista sekä huumausainerikoksista.

Vanhempi nainen syytettynä pikkurikoksista

Kolmantena käräjillä ratkaistiin 34-vuotiaan naisen vangitsemisasia. 

Naisella ei ole kontollaan rikostuomioita, mutta häntä syytetään parhaillaan huumausaineen käyttörikoksesta sekä kahdesta näpistyksestä Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Osa asioista on käsitelty ja odottaa ratkaisua. Yhden näpistyksen osalta oikeudenkäynti ei ole vielä alkanut. 

Toisen naisepäillyn tavoin 34-vuotiaalla on taustallaan myös taloudellisia huolia. Hän on selvitellyt raha-asioitaan käräjäoikeudessa useampaan otteeseen viime vuosien aikana.

Vanhemmalla miehellä ei merkittävää rikostaustaa

Viimeisenä oikeudessa puidaan 29-vuotiaan miehen vangitsemista. 

Mies oli vuonna 2015 käräjillä syytettynä pahoinpitelystä, mutta häntä ei ole sen jälkeen syytetty rikoksesta oikeudessa. 

Hänellä ei julkisesti saatavilla olevien tietojen perusteella vaikuttaisi myöskään olleen merkittäviä talousvaikeuksia elämässään. 

Kaikkien neljän murhaepäillyn vangitsemisasiat käsitellään erikseen. Vangitsemisistunnot alkavat puolenpäivän jälkeen ja kestävät todennäköisesti myöhäiseen iltapäivään. 

Rikospaikka vieraili ruumiin löytöpaikalla Kalasatamassa 0:58
Katso video: Rikospaikka vieraili ruumiin löytöpaikalla Kalasatamassa syyskuun puolessavälissä. Tämä rikoksesta tuolloin tiedettiin.

Lue myös:

    Uusimmat