Sekava mies tunnusti puolisonsa raa'an surman Tampereella – MTV selvitti: Tuomittu aiemmin ala-asteikäisen tyttärensä pahoinpitelystä, istunut oikeudessa myös lapsen hyväksikäytöstä

Tampereella entisen puolisonsa murhasta epäilty mies on tuomittu aiemmin lapsiinsa kohdistuneista rikoksista. Aiemmin uutisoitiin, ettei miehellä ole rikostaustaa.

Mies saapui eilen sekavasti käyttäytyvänä Tampereen poliisiasemalle ja kertoi puukottaneensa vaimoaan. Poliisi löysi miehen entisen puolison surmattuna asunnostaan pian tämän jälkeen.

Tapausta tutkitaan murhana. Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Aamulehden saamien tietojen mukaan nainen oli surmattu raa'asti. 

Teosta epäiltyä, vuonna 1968 syntynyttä miestä vaaditaan tänään iltapäivällä vangittavaksi Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisista kertoo, että epäiltyä on ehditty kuulustella kertaalleen.

Kinnusen mukaan mies on myöntänyt aiheuttaneensa naisen kuoleman. Poliisi ei ole kuitenkaan saanut mieheltä selitystä siihen, miksi hän on näin toiminut.

Kinnusen mukaan poliisilla on käsitys naisen kuolemaan johtaneista tapahtumista. Hän ei kuitenkaan aio avata asiaa julkisuuteen.

Kinnusen mukaan mies ei ole ollut tapahtuma-aikaan päihtynyt ”ainakaan alkoholista” siitä huolimatta, että hän saapui poliisilaitokselle sekavana.

Poliisin mukaan pariskunta oli eronnut noin kymmenen vuotta sitten. Heillä on viisi lasta. Kukaan heistä ei ollut Kinnusen mukaan paikalla asunnossa epäillyn henkirikoksen aikana.

Pahoinpitelyä ja vapaudenriistoa

Aiemmin uutisoitiin, ettei miehellä ole rikollista taustaa. Myös MTV Uutiset kertoi näin Aamulehden tietoihin perustuen.

MTV Uutisten selvityksen perusteella mies on kuitenkin ollut ainakin Pirkanmaan käräjäoikeudessa ja Turun hovioikeudessa syytettynä väkivaltarikoksista ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Mies on tuomittu lainvoimaisesti ainakin kahdesta pahoinpitelystä. Toinen jutuista on vuosituhanteen vaihteesta, toisessa ratkaisu on annettu vuonna 2013. Jälkimmäisen asian yhteydessä mies on tuomittu myös vapaudenriistosta.  

Vuonna 2013 ratkaistussa asiassa oli kyse siitä, että mies oli tehnyt ruumiillista väkivaltaa tuolloin ala-asteikäiselle tyttärelleen ja pitänyt tätä sekä vanhempaa tytärtään ilta- ja yöaikaan kotiinsa lukittuna.

Tuomion mukaan mies oli myös naulannut verhoja lasten huoneiden ikkunoiden eteen eristääkseen nämä ympäristöstä. Mies tuomittiin teoista kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Hyväksikäyttöasia on vuodelta 2004. Se on ratkaistu Turun hovioikeudessa.

MTV Uutiset ei saanut hovioikeudelta torstaina varmistusta siitä, onko mies tuomittu jutussa syytteen mukaisesti. Tämä johtuu siitä, että tuomio on siirretty arkistoon.

Tiedossa kuitenkin on, että asiasta ei ole valitettu eteenpäin enää hovioikeuden ratkaisun jälkeen.

Rikosjuttujen lisäksi mies on ollut oikeuden kanssa tekemisissä lähestymiskieltoasioihin liittyen. Pirkanmaan käräjäoikeudesta miehen nimellä löytyy kaksi lähestymiskieltoasiaa, joista toinen on jätetty sillensä.

Erääseen toiseen asiaan liittyvästä oikeuden tuomiosta käy ilmi, että miehen entinen puoliso on hakenut lähestymiskieltoa miestään vastaan.

Kyseessä on mitä ilmeisimmin sama nainen, jonka murhasta miestä nyt epäillään.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja