Mainos

MTV paikalla: Guggenheimin vastustajat kokoontuivat Senaatintorille ratkaisun hetkillä

14:42

Helsingin kaupunginvaltuusto pui tänään Guggenheim-museohankkeen kohtaloa. Hankkeen vastustajat kokoontuivat Ei Guggenheimille -verkoston mielenosoitukseen Helsingin Senaatintorille alkaen kello 15. 

Paikalla oli toimittajamme Tanja Huutonen. Tapahtumasta tehdyn suoran lähetyksen voi katsoa yllä olevalta videolta.

Valtuusto ottaa tänään kantaa siihen, hyväksyykö se kaupungin ja Guggenheim Helsingin tukisäätiön välisen sopimuksen. Äänestyksestä odotetaan tiukkaa.

Ei Guggenheimille -verkosto kertoo saaneensa kahden valtuustoryhmän ilmoitukset puheenvuoroista tapahtumassaan nimeltä ”Ei meidän rahoilla”. Puheenvuoroistaan ovat verkoston mukaan ilmoittaneet SKP ja Helsinki-listat sekä Kristillisdemokraatit.

Verkoston mukaan Guggenheimin kunnallista rahoittamista vastustavia puheenvuoroja voi esittää valtuuston ulkopuolella Senaatintorin ja Aleksanterinkadun välillä.

Mielenosoitukseen on kutsuttu myös taide- ja kulttuurijärjestöjä sekä taiteilijoita esiintymään.

Guggenheim jakaa valtuustoa

Varsinaisen mielenosoituksen jälkeen verkosto järjestää Guggenheim-kisastudion, jossa seurataan valtuuston tiukaksi povattua äänestystä.

Kolme suurinta valtuustoryhmää on jakautunut. Kokoomuksen, vihreiden ja SDP:n riveissä löytyy sekä kannattajia että vastustajia. 

Perussuomalaisten ja vasemmistoliiton kanta on ollut Guggenheimia vastaan.

Sosialidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtajan Osku Pajamäen mukaan selvä enemmistö demariryhmästä on hanketta vastaan. Pajamäki arvioi viikonloppuna STT:lle, että valtuustossa sekä kannattajilla että vastustajilla on noin 35 varmaa ääntä. Loput 15 ääntä voivat jakautua esimerkiksi lisätietojen tai kokoustunnelman perusteella.

Viisihenkisen RKP-ryhmän jäsenet kertoivat mielipidekirjoituksessa Hufvudstadsbladetissa sunnuntaina, että ryhmän valtuutetuista kolme vastustaa ja kaksi kannattaa sopimusta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja