Mainos

MTV Uutiset Malmössa: Ruotsalaisilla riittää ymmärrystä rajatarkastuksiin

Malmöön aamupäivällä saapunut toimittaja Matias Åberg arvioi, että ruotsalaiset ymmärtävät Ruotsin viranomaisten päätöstä palauttaa rajatarkastukset Etelä-Ruotsissa. Ruotsi aloittaa väliaikaiset rajatarkastukset pakolaiskriisin vuoksi tänään kello 13 Suomen aikaa.  

– Ruotsin puoluekentänkin reaktiot kertovat siitä, että rajatarkastukset on hyväksytty hyvin laajasti. Vielä ei ole kansan keskuudessa tehty varsinaisia gallupeja, mutta veikkaukseni on, että kansankin keskuudessa on ymmärrystä ja osalla myös toiveita sille, että tilanteelle tehdään jotain.

Åberg arvioi, että monelle ruotsalaiselle tilanne on kesän jäljiltä näyttäytynyt sellaisena, että Ruotsin hallitus katsoo tilannetta vierestä eikä juuri toimi.

– Ihmisiä on tullut enemmän ja enemmän, ja konkreettisia tekoja ei juuri ole. Muun muassa kunnat ovat olleet todella kovilla, ja siksi on odotettu jonkinlaisia tekoja hallitukselta. Tämä on nyt yksi teko. 

Tieto ei ole saavuttanut kaikkia

Ruotsin ja Tanskan välillä liikennöiviä ihmisiä on neuvottu ottamaan passi tai muu henkilöllisyystodistus mukaan, mikäli matka suuntautuu rajan yli.

– Malmössa on ollut aamuliikenteessä myös sellaisia ihmisiä, joilla tätä tietoa ei ole vielä ollut.

Iso kysymys on myös se, kuinka laajoista rajatarkastuksista on kyse.

– Tunnelma täällä on odottava kaikin puolin. Vielä ei tiedetä, tehdäänkö tarkastuksia autoille, junissa vai kenties lauttaliikenteessäkin.

Ruotsin hallitus kertoi eilen illalla, että tarkastukset kestävät aluksi kymmenen päivää. Maassa on kuitenkin esitetty jo arvioita, että tarkastukset tulevat kestämään pidempään. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.