Mainos

Ruotsin toimet eivät vähentäneet Tornioon tulevien määrää: ”Ensi viikolla muutos ehkä näkyy”

Tornioon tuli tänään normaali määrä turvapaikanhakijoita, vaikka Ruotsi kiristi rajavalvontaa jo torstaina. Syykin on selvä: matka Malmöstä Tornioon kestää pari-kolme vuorokautta.

– Meillä nuo Ruotsin rajatarkastukset näkyvät ehkä alkuviikosta, viimeistään puolen viikon maissa, arvioi rikoskomisario Janne Koskela Lapin poliisilaitokselta.

Suurin osa Tornioon tulevista turvapaikanhakijoista tulee nyt Afganistanista ja suurin osa on myös perheellisiä.

– Oleellinen muutos tapahtui marraskuun alussa, silloin turvapaikanhakijoiden suurin virta alkoi tulla Afganistanista, kertoo Koskela.

Hän ei halua arvioida syytä tilanteeseen, mutta tulijoilla itsellään on selvä vastaus.

– Meillä on se käsitys, että suomalaiset ovat ystävällisiä ja suhtautuvat maahanmuuttajiin inhimillisesti, sanoo turvapaikanhakija Amon Ebrahim.

Etelä-Ruotsissa Malmössä poliisin tiukentunut valvonta on jo tyhjentänyt väliaikaisen pakolaisleirin rautatieaseman kupeessa lähes kokonaan. Tavallisesti leiriin on saapunut satoja turvapaikanhakijoita päivittäin, heistä suurin osa Afganistanista. Noin puolet heistä on halunnut jatkaa matkaa Suomeen tai Norjaan, nyt heidät ohjataan suoraan paikallisiin vastaanottokeskuksiin.

– Kyllä meillä se oletusarvo on, että tänne Tornioon tulevien määrä vähentyy Ruotsin rajatarkastusten myötä, uskoo rikoskomisario Koskela.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.