Ruotsalaiset tyytyväisiä ja helpottuneita Suomen rajojen avaamisesta – "Suomi on hyväksynyt ruotsalaiset jälleen tervetulleiksi"

3:02
Video: MTV Uutisten kirjeenvaihtaja kertoo ruotsalaisten riemusta.

Ruotsalaiset olivat paitsi tyytyväisiä myös helpottuneita Suomen päätöksestä avata rajansa länsinaapurin suuntaan, kertoo MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Jukka Lehto.

Lehdon mukaan kaikki suurimmat ruotsalaislehdet uutisoivat Suomen hallituksen tuoreesta päätöksestä, ja liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan tervetulotoivotusta ruotsalaisille naapureille siteerattiin mediassa laajalti. Päivä oli Ruotsille muutenkin hyvä, sillä myös Iso-Britannia teki vastaavan päätöksen.

Lehdon mukaan asia oli ruotsalaisille tärkeä, sillä he ovat kokeneet olevansa jollain tavalla eristettyinä tai jopa poljettuina koronatilanteen vuoksi.

Muut Pohjoismaat rajoittaneet matkustamista 

Vielä enemmän tyytyväisyyttä lisäsi se, että Suomi avasi rajat kertaheitolla, eikä esimerkiksi Norjan ja Tanskan tapaan määrännyt rajoitteita sallimalla vain tiettyjen alueiden asukkaiden matkustamisen rajan ylitse.

– Siihen oltiin ilmiselvästi tyytyväisiä. Suomi on hyväksynyt ruotsalaiset jälleen tervetulleiksi, Lehto kuvailee.

Ruotsalaismediassa on jokin verran pohdittu sitä, onko päätös herättänyt erimielisyyttä tai huolta kansalaisten keskuudessa. Ruotsin yleisradio SVT:n kirjeenvaihtaja Hasse Svens arvioi kuitenkin, että päätös ei tule herättämään vastarintaa Suomessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja