MTV Uutiset Lontoossa: Elisabetin kuolema sai britit liikkeelle poikkeuksellisin väkijoukoin – "Järisyttävä määrä ihmisiä"

1:11
Katso MTV Uutisten raportti Lontoosta: Näin väkijoukot ovat pyrkineet näkemään uuden kuninkaan Lontoossa.

Vallanvaihtoa ja uuden kuninkaan ensi askelia Lontoossa seuraava MTV Uutisten toimittaja kertoo Lontoon olevan lähes poikkeustilassa.

Rakastetun kuningatar Elisabet II:n kuolema ja kuningas Charles III:n valtaan astuminen on saanut britit Lontoon kaduille poikkeuksellisen sankkoina joukkoina.

MTV Uutisten toimittaja Aino Haili kertoi Kymmenen uutisissa, että lauantai-illan pimettyä väki on pikku hiljaa hälvennut Lontoon ytimestä, mutta päivällä paikalla on ollut lähes kaaos.

– Aiemmin päivällä täällä oli aivan järisyttävä määrä ihmisiä. Täällä on ollut todella vaikea edes liikkua, joissakin paikoissa jopa mahdotonta, Haili kertoo.

Syynä on tänään Lontoossa kansaa tervehtinut tuore kuningaspari Charles ja kuningatarpuoliso Camilla.

– Huomasin, että ihmiset haluavat keinolla millä hyvänsä nähdä vilauksen uudesta kuninkaasta ja sen takia päivystävät täällä kaduilla.

Viranomaiset ovat reagoineet väkimassoihin sulkemalla metroasemia ja pääsyä Buckinghamin palatsin edustalle.

Ruuhkat tulevat jatkumaan, arvioi Haili.

– Odotettavissa on, että tulevina päivinä tullaan yhä näkemään paljon väkeä, kun juhlallisuudet jatkuvat ja kiinnostus kuninkaallisia kohtaan yhä jatkuu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja