MTV Uutiset Kuopiossa: Poliisi vartioi puukkohyökkäyksestä epäiltyä sairaalassa – mies on yhä tehohoidossa: "Ei ole käytännössä mahdollista, että hän voisi lähteä karkuun"

5:29
MTV Uutiset on paikan päällä Kuopiossa. Epäillyn asunnolla on tehty tutkintaa myös tänään.

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa on yhä hoidossa viisi eilisessä puukkohyökkäyksessä loukkaantunutta potilasta. Eilen loukkaantuneita tuotiin sairaalaan kymmenen, mutta viisi on jo päässyt kotiin.

Yksi sairaalassa olevista potilaista on teosta epäilty 25-vuotias Joel Marin.

– Tänään yksi potilas pääsi kotiutumaan, kaksi potilasta on edelleen tehohoidossa ja kolme on osastohoidossa, sairaalan johtajaylilääkäri Antti Hedman kertoo MTV Uutisille.

Savon ammattiopistossa kauppakeskus Hermanissa eilen tapahtuneessa puukkohyökkäyksessä loukkaantui vakavasti kaksi ihmistä. Toinen heistä on epäilty tekijä. Hän sai vakavia vammoja, kun poliisi käytti asetta ottaessaan häntä kiinni.

Tila vaati välitöntä leikkaushoitoa

Kumpikin vakavasti loukkaantuneista potilaista leikattiin jo eilen.

– Heidän tilansa vaati välitöntä leikkaushoitoa. Kukaan ei ole kuitenkaan enää kriittisessä tilassa ja kaikkien potilaiden tila on vakaa, Hedman kertoo.

Johtajaylilääkäri ei pysty kertomaan enempää epäillyn tilasta.

Tänään päivällä poliisi kertoi, ettei epäiltyä ole vielä voitu kuulustella hänen kuntonsa vuoksi, mutta illalla STT uutisoi poliisin päässeen puhuttamaan miestä alustavasti.

Rikoskomisario Jarkko Timonen keskusrikospoliisista ei kuitenkaan kerro puhutuksen sisällöstä tutkinnan turvaamiseksi.

Miehen vartioimisesta sovitaan

Epäiltyä tekijää epäillään murhasta ja useista murhan yrityksistä. Rikosepäilyjen vuoksi Marin on ollut poliisivartiossa sairaalassa.

– Eilen meillä oli täällä poliisi paikalla. Tällä hetkellä hän on tehohoidossa, joten ei ole käytännössä mahdollista, että hän voisi esimerkiksi lähteä karkuun, Hedman sanoo.

Hedmanin mukaan hoitohenkilökunta ja poliisi sopivat siitä, miten epäiltyä vartioidaan sairaalassa ja mitä hänen vartioimisensa vaatii.

Suuronnettomuushälytykset harvinaisia

Sairaalassa annettiin eilen suuronnettomuushälytys, jollaisia ei anneta edes vuosittain Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Edellinen vastaavanlainen hälytys annettiin vuosi sitten elokuussa, kun Kuopiossa tapahtui vakava bussiturma bussin syöksyessä kaiteen läpi sillalta rautatielle. Turmassa kuoli neljä matkustajaa ja loukkaantui 17 ihmistä. 

Suuronnettomuushälytys annetaan silloin, kun sairaalaan tulee tietoa, että sinne saattaa tulla yhtäkkiä 10 potilasta tai enemmän, joiden joukossa on vakavasti loukkaantuneita.

– Silloin meillä perustetaan sairaalaan johtokeskus tilannetta johtamaan ja hälytetään lisää henkilökuntaa. Hoitotiimejä perustetaan ottamaan potilaita vastaan ja arvioimaan heidän tilaansa.

– Lisäksi vapautetaan leikkaussalikapasiteettia, jotta meidän on mahdollista hoitaa vakavasti vammautuneita potilaita välittömästi, Hedman kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja