MTV Urheilu selvitti: HJK-tähti Topi Keskisen miljoonasiirto lähestyy – "On selvää, että hän lähtee"

Topi Keskinen loistaa HJK:ssä – seuraavina askeleina Huuhkajat ja ulkomaan kentät 2:35
Topi Keskinen loistaa HJK:ssä – seuraavina askeleina Huuhkajat ja ulkomaan kentät

Helsingin Jalkapalloklubin tähtipelaaja Topi Keskinen, 21, on ollut jo tovin ajan kuumien siirtohuhujen kohteena. MTV Urheilu selvitti, että missä tällä hetkellä asian suhteen mennään.

Jos kotimaista jalkapalloa seuraa esimerkiksi sosiaalisen median kautta, yksi nimi ponnahtaa herkästi esille:

Topi Keskinen.

21-vuotias tuulennopea laituri on väläytellyt osaamistaan hurjilla soolomaaleilla niin HJK:n kuin Pikkuhuuhkajien eli Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen paidassa.

Keskinen on noussut räjähtävällä tavalla tietoisuuteen. Isoin käänne tapahtui Mikkelissä, kun hän löysi tehonsa kaudella 2022. Keskinen paukutti paikallisen palloseuran paidassa 30 otteluun peräti 12 maalia ja antoi seitsemän maaliin johtanutta syöttöä. Hän siirtyi kyseisen kauden jälkeen Veikkausliigan suurimman seuran eli HJK:n riveihin.

Nuoren hyökkääjän kehityskäyrä on osoittanut jyrkästi ylöspäin. HJK:ssa Keskinen on ollut erityisesti alkaneella kaudella aivan ehdottomassa avainroolissa. Hän on se, johon katseet kääntyvät.

Osaltaan siksi, koska hän on tällä hetkellä isojen siirtohuhujen kohteena.

Jutun yläreunan videolla Tulosruudussa keväällä näytetty juttu Topi Keskisestä.

Helsingin Sanomat uutisoi huhtikuussa, että Keskisen nykyseura HJK on asettanut timantilleen Suomen mittakaavassa ennätysmäisen hintalapun: 1,5–2 miljoonaa euroa. HS:n mukaan Keskinen herätti talvella kiinnostusta muun muassa Englannissa ja Hollannissa.

HJK ei halunnut kuitenkaan vielä talvella päästää hyökkääjäänsä muualle.

Nyt Keskisen maisema on vaihtumassa.

MTV Urheilun tietojen mukaan Keskinen pelaa hyvin todennäköisesti HJK:n kahdella ensimmäisellä eurokarsintakierroksella, minkä jälkeen siirto tulee ajankohtaiseksi. HJK aloittaa Mestarien liigan karsintataipaleensa tänään tiistaina, kun se kohtaa vieraissa liettualaisen FK Panevezysin.

– Kun tulin tähän, niin minulle on ollut alusta asti selvää, että Topi lähtee. Hän pelaa niin kauan kun hän on tässä, ja pyrimme saamaan hänestä tehoja irti. Sitten kun hän menee eteenpäin, niin toivomme hänelle parasta menestystä, HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas sanoo Keskisestä MTV Urheilulle.

Keskinen tai HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti eivät halua tällä hetkellä kommentoida aihetta, koska tilanne on vielä ”auki”.

MTV Urheilun tietojen mukaan Keskinen on herättänyt runsaasti mielenkiintoa ympäri Eurooppaa. Suomalaishyökkääjän hintalappu eli siirtokorvaus ei välttämättä aivan asetu sille tasolle, mitä HJK pyysi hänestä vielä talvella. Todennäköisempi siirtokorvaus pyörii noin miljoonan euron tuntumassa.

Keskisen hintalapussa yksi olennainen huomio liittyy siihen, että miten monipuolisena pelaajana hänet nähdään muualla. Keskisen nopeus on hänen iso valttikorttinsa, mutta samaan aikaan hänellä on vielä runsaasti tekemistä muun muassa pallottoman pelaamisen ja pelinluvun kanssa. Tämän lisäksi Keskisen ikä, eli se, että hän on jo 21 vuotta, vaikuttaa osaltaan hänen hintalappuunsa.

Lue myös:

    Uusimmat