HJK-sensaatio Topi Keskinen olisi jo voinut siirtyä ulkomaille, mutta jäi Suomeen – puhuu nyt suoraan tulevaisuudestaan

Topi Keskinen fiilisteli Molde-ottelun ratkaisemista 0:36
Katso: Topi Keskinen kommentoi huikeaa yksilösuoritustaan HJK:n Molde-voitossa.

Topi Keskinen nousi jalkapallokansan huulille taas viime viikon tiistaina, kun hänen näyttävä yksilösuorituksensa toi Helsingin Jalkapalloklubille arvokkaan voiton Norjan mestariseura Moldesta Mestarien liigan toisella karsintakierroksella.

“Keskinen pelasi itsensä viimeistään nyt ulkomaille,” huudeltiin jo ottelun aikana. Siirto ulkomaille olisi kuitenkin voinut tapahtua jo vuosi sitten, kun nuori pikakiituri säväytti Ykkösessä Mikkelin Palloilijoiden riveissä.

Keskinen oli viime kesänä haluttua tavaraa Hollannissa, Belgiassa, Tanskassa ja Italiassa saakka. Huippulupauksen jalat pysyivät kuitenkin tukevasti kotimaassa ja prioriteetit esimerkiksi koulun viimeistelemisessä Suomessa.

– Ulkomailta tarjoukset eivät olleet sellaisia… no, kyllä minä niitä mietin. Pidin kuitenkin paljon järkevämpänä pysyä Suomessa ja pelata nyt hyvä kausi HJK:ssa. Kyllä se oli järkevämpää ja ehdottomasti oikea ratkaisu, Keskinen kertoo MTV Urheilulle.

– Minusta ei esimerkiksi olisi ollut mitään järkeä lähteä Suomesta ennen kuin sain opinnot loppuun ja muuta. Koulu on sellainen asia, joka täytyy mielestäni suorittaa hyvin. Tiedän jätkiä, jotka eivät vielä ole sitä tehneet, joten oli järkevää saada se pois alta.

HJK nappasi Keskisen ilmaiseksi vuoden alussa, kun hänen sopimuksensa MP:n kanssa oli umpeutunut. Nyt 20-vuotiaan hintalapuksi voi odottaa ainakin 500 000 euroa, kun kiinnostuneiden määrä kasvaa.

Ulkomaansiirto ei kuitenkaan ole asia, jota Keskinen ajattelee tällä hetkellä. Toki Mestarien liigan karsinnoissa onnistuminen on askel oikeaan suuntaan ja lisää ostajaehdokkaita entisestään, mutta määrätietoinen ja maltillinen nuorukainen ei koe tarpeelliseksi hätäillä isompiin ympyröihin.

– Onhan siitä kyselty, mutta sen miettiminen tässä hetkessä on täysin turhaa. Haluan vain keskittyä siihen olennaiseen ja pelata hyvin. Kyllä se sitten jossain vaiheessa tulee, Keskinen sanoo.

– Jos kauemmas tulevaisuuteen katsoo, olisihan se kiva pelata esimerkiksi Englannissa. Tai oikeastaan vain mahdollisimman korkealla tasolla, missä tunnen itseni tyytyväiseksi. Ei minulla kuitenkaan ole sellaista ultimaattista tavoitetta. Sen näkee sitten, minne riittää.

Nopeus valttia kuitenkin kentällä

Keskisen selkeä vahvuus on hänen nopeutensa. Sen huomasi etenkin hänen maalistaan Moldea vastaan, kun hän pinkoi yli 75 metriä pelikellon mukaan alle 10 sekunnin – osittain pallon kanssa – ennen kylmänviileää viimeistelyä.

– Tunnen itseni nopeaksi. Jossain 30 metrin juoksutestissä tuli Mikkelin aikoina hyvä tulos, mutta en muista niitä aikoja tarkalleen. Saan itsestäni muutenkin aina peleissä enemmän irti, Keskinen pohtii.

Merkittävimpiä asioita nopeuden hyödyntämisessä on uskallus haastaa ja luottaa itseensä.

– Itseluottamus on tärkeä. Sen huomaa jos sitä puuttuu. Ei ole mitään järkeä lähteä pelkäämään, etteikö jostain pääsisi ohi, Keskinen sanoo.

– Ehkä jos jossain europelissä tulee joku Valioliiga-tason jätkä vastaan, pitää vähän miettiä tarkemmin mitä tekee. Mutta pointti on, että pitäähän sitä pelata juuri niillä omilla vahvuuksilla mitä on. Ihan sama, kuka vastassa.

HJK sai Keskisen nopeudesta Moldea vastaan paljon irti, koska norjalaisvastustaja ei monen Veikkausliiga-joukkueen tavoin lähtenyt peruuttelemaan ja puolustamaan syvältä sitä vastaan.

– Se sopii minulle paremmin. Löytyy paljon enemmän tiloja, kuin silloin kun vastustaja pelaa bussia.

Sama iskun paikka aukesi myös Veikkausliigan kärkikamppailussa SJK:ta vastaan lauantaina. Lucas Lingman huomasi Keskisen repivän jouksun linjan taakse ja tavoitti hänet täydellisesti mitoitetulla syötöllään. Keskinen ehti palloon juuri ennen maalivahtia ja petasi Bojan Radulovicin 1–1-maalin, jota seurasi hetkeä myöhemmin Anthony Olusanyan 2–1-voittomaali.

Lempiharrastus paistaa käsivarressa

Keskinen on nyt tunnettu sähäköistä pyrähdyksistään kentällä, mutta nauttii myös rauhallisista iltapyrähdyksistä kuulaaseen kesäyöhön.

Samanlainen malttius ja kärsivällisyys, joka välittyy hänen siirtoratkaisuistaan, on läsnä myös hänen lempiharrastuksessaan kalastamisessa.

Jo pikkupojasta lähtien ongella istunut Keskinen viettää lukuisia tunteja viikostaan pääkaupunkiseudun vesillä, usein joukkuetovereidensa seurassa.

– En ihan joka päivä pääse, mutta 3-4 kertaa viikkoon käyn kalassa. Menen joskus itsekseni, mutta on ollut mukava käydä ongella myös joukkuekavereiden, kuten Aapon (Halme) ja Roopen (Riski) kanssa.

Keskisen kalastusinto paistaa myös hänen laajalti noteeratusta tatuoinnistaan, jossa lempiseuransa Manchester Unitedin hyökkääjälegenda Wayne Rooney on ongella.

– Sain siskoltani ylioppilaslahjaksi lahjakortin tatuointiliikkeeseen. Minun piti yhtenä iltana suunnitella jotain itselleni ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen, Keskinen sanoo leimastaan.

Suurimman saaliin Keskinen onki teini-ikäisenä Mikkelissä.

– Se oli 9,9 kilon hauki. Joskus vuonna 2015. Puntari oli toki hieman ruosteinen, joten saattoi se olla isompikin, Keskinen hymähtää.

HJK pelaa keskiviikkona Mestarien liigan 2. karsintakierroksen toisen osaottelunsa Moldea vastaan. HJK lähtee Norjassa käytävään vieraskamppailuun 1-0-johtoasemasta.

Lue myös:

    Uusimmat