Mainos

MTV testasi puuhapuiston: Kiipeilyratoja, polkuautoja ja trampoliineja – "härski" pomppulinna nauratti lapsia

Vihtiin vuosi sitten heinäkuussa avattu PuuhaPark on saattanut jäädä monelta lapsiperheeltä huomaamatta. YouTube-videoita lukuun ottamatta paikka ei ole mainostanut itseään mitenkään suuresti; ainakin näin Helsingissä asuvalta se olisi jäänyt täysin pimentoon, jollei puiston lähellä asuva ystäväni olisi siitä kertonut.

Puuhapark on aktiviteettipuisto, joka mainostaa eroavansa muista puistoista sillä, että pääosassa on koko perheen monipuolinen liikunta. MTV lähti testaamaan puistoa mukanaan kolme kahdeksanvuotiasta tyttöä ja yksi nelivuotias poika. Kukaan ei ollut aiemmin ollut puistossa.

Puolipilvinen heinäkuinen päivä sopi hyvin temmeltämiseen, sillä toimintapaikat ovat laajalla golfkentän tyylisellä alueella, jossa ei juurikaan olisi ollut varjopaikkoja helteen paahtaessa. Edellisen yön sade oli jättänyt joitain alueita kosteiksi.

Yleissilmäyksellä silmiinpistävintä oli paikan siisteys ja uudenkarheat tilat. Esimerkiksi suuren kiipeilyvuoren alla olevassa seikkailuluolassa ei näkynyt kuluman kulumaa.

Pomppulinnamaailma ja "pyllyn näköinen ilmatunneli"

Luolan rinteillä oli erilaisia kiipeilyratoja ja liukumäkiä sekä ”kraateri”, eli paksu patja, johon voi hyppiä kolmelta eri korkeudelta. Samassa rakennelmassa oli myös pitkiä putkiliukumäkiä. Testipäivänä lapset suuntasivat saman tien luolalle, josta löytyi jokaiselle sopivia ratoja.

Säästövinkki: Ota omat jarrusukat mukaan

Liput puistoon maksavat 23 euroa ja alle 3-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Eläkeläisille on alennushinta.

Lippujen lisäksi kustannuksia tulee jarrusukista, koska trampoliinialueelle ei saa mennä ilman niitä.

Jos omia jarrusukkia ei muista ottaa mukaan, täytyy ostaa PuuhaParkin logolla varustetut sukat hintaan 4 euroa / pari. 

Ennakkoon eniten kiinnostivat jättimäiset trampoliiniareenat, joissa myös seinille on sijoitettu sivutrampoliineja. Niin ikään trampoliinit olivat siistejä ja hyväkuntoisia. Areenojen lisäksi trampoliinialueelle oli sijoitettu useita yksittäisiä isoja trampoliineja. Ainakaan testipäivänä mihinkään ei ollut jonoa, vaan pomppimaan pääsi tauotta.

Puuhaparkin kauimmaisessa laidassa sijaitsi pienemmille tarkoitettu pomppulinna-alue. Pienen mäen päällä oli kymmenkunta suurta ja erilaista pomppulinnaa ja -rataa. Vaikka alue houkutti etenkin pienempiä lapsia, niin suuri ”ninjarata” tuntui vetoavan tokaluokkalaisiin tyttöihin. Rataa rampattiin posket punaisena edes ja takaisin. Myös tuuliputken mallinen ilmatunneli ihastutti ja nauratti: ”Ihan kuin tulisi pyllystä ulos”, tytöt hihittelivät.

Pomppulinnojen edustalla oli useampi grillikota omien eväiden valmistusta varten. Testipäivänä näissäkään ei ollut ruuhkaa ja eväksi otetut hodarit päästiin valmistamaan kätevästi hyvässä hiilloksessa. Puiston puolesta tarjolla oli ketsuppeja ja sinappeja. Eväiden ottaminen onkin ihan fiksua, sillä alueella on vain yksi kahvila, josta sai lähinnä makeaa syötävää ja juotavaa. Muutaman sadan metrin päästä, parkkipaikan takana olevalta golfklubilta, olisi myös saanut suolaista syötävää.

Polkuautot suosikkeja, lätäkkökään ei haittaa

Pojan suosikkipaikka oli polkuautoalue, josta löytyi monen kokoista menopeliä. Autojen istuinta siirtämällä pienempikin pääsi ajamaan isoja autoja. Tyttökolmikon mieleen oli neljän ajettava iso auto. Edellisyön sade oli tehnyt ajoradalle ison lammikon, joka oli kovasti lasten mieleen, mutta jalathan siinä helposti kastuivat.

Viimeisenä kokeilimme vielä sporttikatua, jossa pääsi kokeilemaan valtavan määrän erilaisia urheilulajeja. Lajit ja harrastuspaikat on sijoitettu vieriviereen looseihin. Tyttökolmikko piti erityisesti sumopainiareenasta sumopukuineen, sirkustemppu- ja jousipyssyalueesta, jossa oli myös opettaja neuvomassa jousipyssyn käytössä.

Neljävuotiasta houkutti jalkapallon potkiminen maalireikiin ja nyrkkeilyalue, jossa pääsi testaamaan oman lyönnin voimakkuutta.

Alueelta löytyi myös ihan oikean näköinen esterata, joka on tarkoitettu keppihevosratsastukseen.

Plussaa: 

Huoltajana pystyin olemaan huolettomana, sillä alue vaikutti turvalliselta ja siistiltä.

Kokonaisuutena PuuhaPark oli varsin positiivinen kokemus. Lapset olivat todella innoissaan huvittelupaikoista ja aikuisena tietenkin iloitsin nähdessäni lapsissa liikunnan riemun. Mietin ensin, miten tokaluokkalaiset viihtyvät puistossa, mutta päinvastoin, juuri heidän ikäisilleen ja vähän vanhemmille puistossa on eniten tekemistä. Yhtä lailla aikuisetkin voivat heittäytyä puistossa huvittelemaan ja uskaltautua kokeilemaan urheilulajeja, joita ei koskaan ole kokeillut.

PuuhaPark erottuukin muiden huvittelupuistojen joukossa positiivisesti houkuttelemalla lapset kokeilemaan uusia lajeja.

Koko katras vietti puistossa viisi tuntia ja olisivat jatkaneet mieluiten vielä pidempäänkin.

Miinusta: 

Vessoja saisi olla enemmän, sillä ainoat wc:t olivat kaukana mäen päällä. Ne olivat siistit, mutta naisten vessassa oli vain kaksi koppia ja miehillä yksi, ja etenkin naisten puolelle oli usein jonoa.

Miinusta puistolle annan hintavista lipuista.

Mikäli päivä on sateinen, saa varautua siihen, että jalat ovat likomärät, sillä trampoliiniareenan lisäksi myös pomppulinnoihin mennään ilman kenkiä. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.