Tasapeli siivitti HJK:n mestaruuteen – näin Veikkausliigan jännittävä päätöskierros eteni

Veikkausliigan mestaruus ratkesi tänään HJK:n eduksi, kun HJK ja KuPS tasasivat pisteet 1-1-lukemin kauden päätöskierroksella. MTV Urheilu seurasi jännittävää päätöskierrosta hetki hetkeltä.

HJK vei mestaruuden lopulta yhden pisteen erolla KuPSiin. SJK puolestaan nousi 5-2-voittonsa myötä Interin ohi kolmanneksi.

Veikkausliigan päätöskierroksen liveseuranta:

KuPS - HJK 1-1 (1-1)
FC Inter - SJK 2-5 (0-3)
HIFK - Ilves 0-3 (0-1)

2. jakso

Ottelu päättyy! HJK on Suomen mestari vuosimallia 2021!

90+6. min: KuPS luo vaarallisen paikan, mutta Diogo Tomasin pusku suuntautuu ohi.

90+3. min: HJK tekee maalin, mutta Riski tuikkasi pelivälineen kädellään maaliin, joten maalia ei hyväksytä. Riskille tilanteesta keltainen kortti.

90+2. min: Roope Riski hakee HJK:lle johtomaalia, mutta Kreidl on jälleen käsineen välissä.

90. min: LIsäaikaa pelaataan viisi minuuttia!

88. min: HJK vaihtaa jälleen. Tim Sparv saapuu viimeisiksi minuuteiksi sisään korvaten kentällä Filip Valencicin.

84. min: HJK vaihtaa. Itseään loukannut Lingman linkuttaa pois kentältä. Santeri Väänänen ottaa hänen paikkansa.

83. min: Nyt on KuPS saanut vaihdetta päälleen ja isännät rynnivät jälleen kohti HJK:n maalia. Nissilä pääsee jälleen laukomaan, mutta painava kuti viuhuu kuitenkin ylärimaa nuollen yli maalin. Se oli jo kuitenkin lähellä.

81. min: KuPS saa vapaapotkun vaaralliselta etäisyydeltä ja pallon taakse asettuu Urho Nissilä. Nissilän veto leijailee kuitenkin yli.

79. min: KuPS tarvitsee maalin, mutta kotijoukkue ei ole vielä saanut kunnolla kirivaihdetta silmään. HJK on pitänyt kuopiolaiset poissa vaarallisilta maalipaikoilta.

76. min: Hetki sitten kentälle saapunut Tanaka tarvitsee lääkintätiimin apua, mutta japanilaistähti pystyy jatkamaan ottelua.

74. min: HJK pitää nyt lankoja käsissään pitämällä pallonhallinnan itsellään. Voiton mestaruuteen tarvitseva KuPS ei ole hetkeen saanut kunnollisia hyökkäyksiä aikaiseksi.

73. min: KuPS vaihtaa: Jordan Sebban ulos, Arttu Heinonen sisään.

70. min: Inter virittelee kunnon kiriä Turussa, kun Jesper Engström on tuonut isännät jo maalin päähän.

66. min: HJK suorittaa ensimmäisen pelaajavaihtonsa: Riku Riski jättää kentän ja Atomu Tanaka ottaa hänen paikkansa.

66. min: Johannes Kreidl! Lucas Lingman lähettää vasemman jalan laukauksen kohti oikeaa yläkulmaa, mutta KuPS-vahti venyy jälleen häikäisevään torjuntaan!

64. min: KuPS luo sivuvaparista vaarallisen paikan, mutta HJK:n puolustus uhrautuu hienosti KuPS-laukauksen eteen.

63. min: HJK:lle jo kolmas keltainen kortti, kun Janne Saksela kaataa Udohin sääntöjen vastaisesti.

62. min: KuPS vaihtaa: Iiro Järvinen on työnsä tehnyt ja hänen paikkansa kentällä ottaa Janis Ikaunieks.

60. min: KuPS lyö painetta HJK:n päätyyn, mutta vierasjoukkue iskee nopeasti vastaan. Jair levittää hienosti pallon oikeaan laitaan Riku Riskille, jonka laukauksen Kreidl kuitenkin torjuu tyylikkäästi.

57. min: Turussa Inter on ilmoittautumassa mukaan peliin. Benjamin Källman on tuonut isännät kahden maalin päähän. SJK johtaa nyt 3-1-lukemin.

50. min: Mestaruuden ratkaisevaa ottelua on saapunut katsomaan 7 890 katsojaa!

48. min: Urho Nissilä laukoo kaukaa ja Hugo Keto torjuu vaarallisesti eteenpäin. Irtopallossa on ensimmäisenä Hämäläinen, jonka laukaus painuu kuitenkin sivuverkkoon.

46. min: KuPS-luotsi Simo Valakari suorittaa pelaajavaihdon: Santeri Haarala jättää kentän ja Aniekpeno Udoh tulee kentälle.

Toinen jakso on käynnissä!

1. jakso

Ensimmäinen jakso päättyy 1-1-lukemissa. HJK:n maalista vastasi Miro Tenho. KuPSin maalintekijänä kunnostautui Taneli Hämäläinen.

45. min: HJK on erittäin lähellä johtomaalia, kun Roope Riski ja Jair pääsevät yrittämään lähietäisyydeltä maalintekoa, mutta Johannes Kreidl venyy kahteen huipputorjuntaan! Erinomaista ottelua pelaa KuPSin itävaltalaisvahti.

40. min: SJK:n Tuco saa hatullisen täyteen, kun hän vie joukkueensa jo 3-0-johtoon. Inter on pahassa pulassa kotikentällään.

38. min: Keltainen kortti viuhuu jälleen. Tällä kertaa Lingman kolaa Tim Väyrysen lapun arvoisesti.

34. min: Ottelun ensimmäinen kortti näkee päivänvalon, kun HJK:n Filip Valencic liukuu KuPS-kippari Anton Popovitchia jaloille.

33. min: Muillakin paikkakunnilla on tapahtunut! SJK on siirtynyt Turussa jo 2-0-johtoon Tucon illan toisella osumalla ja ottanut täten tiukan otteen SM-pronssista. Helsingissä Ilves johtaa HIFK:ta 1-0-lukemin.

31. min: HJK luo todella vaarallisen maalipaikan, kun David Browne löytää matalalla keskityksellään Riku Riskin. KuPS-vahti Johannes Kreidl venyy kuitenkin häikäisevään torjuntaan.

30. min: Ottelussa on käynnissä hieman rauhallisempi vaihe. Laulu raikaa komeasti Kuopiossa ja tunnelma on kyllä katossa!

26. min: KuPS on saanut johtomaalinsa jälkeen huomattavasti paremman otteen pelistä ja on saanut aikaiseksi jo muutaman hyvän pallonhallintajakson, mutta maalipaikoille ei kotijoukkue ole vielä tasoituksen jälkeen päässyt.

18. min: MAALI! KuPS 1-1! Isäntäjoukkue rynnistää tasoihin komean hyökkäyksen päätteeksi, kun hyökkäystä tukemaan noussut Taneli Hämäläinen latoo pallon HJK:n verkkoon! Upea peli käynnissä Kuopiossa!

15. min: Myös Turussa tapahtuu, kun SJK on siirtynyt 1-0-johtoon Ariel Ngueukamin maalilla.

13. min: MAALI! HJK 1-0! Lucas Lingman lähettää millintarkan kulmapotkun taka-alueelle ja Miro Tenho nikkaa pallon verkkoon! HJK tarraa nyt kaksin käsin kiinni mestaruuteen.

7. min: HJK saa vaarallisesta paikasta vapaapotkun, kun Jair kaadetaan aivan boksin tuntumassa. KuPS muuri selvittää kuitenkin Lucas Lingmanin laukauksen mallikkaasti.

5. min: HJK saa ensimmäisen kunnon tilanteensa kulmapotkun myötä. HJK-kippari Daniel O'Shaughnessyn pusku suuntautuu kuitenkin ohi maalin.

Ottelu on käynnissä!

1. min: Ottelu pistetään heti toviksi poikki, kun HJK-kannattajien soihduista leijaileva savu täyttää kentän.

Klo 16.58: Joukkueet astelevat hiljalleen kentälle! Pian mennään!

Klo 16.56: Veikkausliigan karsintalohkon päätöskierros päättyi juuri. Alla lopputulokset.

AC Oulu - KTP 2-1
FC Lahti - FC Honka 2-3
Haka - IFK Mariehamn 2-0

Klo 16.45: KuPS on ollut uskomattomassa vireessä viime kuukaudet. Joukkueen tappiottomien otteluiden putki on venynyt jo 20 ottelun mittaiseksi. KuPS kärsi edellisen tappionsa Veikkausliigassa 29. toukokuuta, kun se hävisi Hakalle 1-2-lukemin.

Klo 16.40: KuPS ja HJK kohtasivat kahdesti Veikkausliigan runkosarjassa. Helsingissä joukkueet päätyivät 1-1-tasapeliin ja Kuopiossa tuloksena oli maaliton 0-0.

Tällä kertaa tasapeli ei kuitenkaa riitä KuPSille mestaruuteen. HJK:lle tasapeli olisi kuitenkin varmasti mieluinen tulos.

Klo 16.27: Tämän liveseurannan pääpaino on KuPSin ja HJK:n välisessä ottelussa, mutta siinä sivussa seurataan myös Turun ja Helsingin tapahtumia.

Klo 16.25: Päätöskierrokselle lähdetään seuraavanlaisista asetelmista. HJK johtaa KuPSia yhden pisteen turvin, joten kuopiolaiset tarvitsevat voiton mestaruuden takaamiseksi.

Inter ja SJK ovat tasapisteissä, mutta Inter on tällä hetkellä kiinni pronssimitalissa maalieron turvin.

Klo 16.15: Mukavaa jalkapallosunnuntaita ja tervetuloa liveseurannan pariin! Veikkausliiga-kausi päättyy tänään huippujännittävään päätöskierrokseen. Kohta mennään!