KuPSin eurounelma mureni Romaniassa – näin Eurooppa-liigan lohkovaiheen paikka ratkesi

Kuopion Palloseuralla oli toisena suomalaisseurana mahdollisuus raivata tiensä jalkapallon Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. MTV Urheilu seurasi hetki hetkeltä ratkaisevaa karsintaottelua romanialaista Clujia vastaan.

Aiemmilla kierroksilla slovakialaisen Slovan Bratislavan ja liettualaisen Suduvanin pudottanut KuPS joutui kuitenkin takaa-ajajaksi heti alkuminuuteilla eikä onnistunut käyttämään tasoituspaikkojaa avausjaksolla.

Cluj–KuPS 3-1 (2-0)

Liveseuranta:

90+3: Ottelu päättyy kotijoukkue Clujin 3-1-voittoon. Paremmasta ei tänään ollut epäselvyyttä. KuPSilla oli toki omat hetkensä avausjaksolla.

90+1 min MAALI! KuPS kaventaa 1-3:een. Aniekpeno Udoh kääntyy rangaistusalueen rajalla ja tällää komean vedon yläriman kautta sisään.

82. min: KuPS ottaa seuraavan vaihdon: Rangel tulee pois hyökkäyksestä, kun Aniekpeno Udoh tulee kentälle.

77. min: Urho Nissilä tulee pois kentältä ja Ats Purje tulee sisään.

74. min: Deac pääsee taas antamaan kulmapotkua. Ensimmäisen Nissilä puskee uudeksi kulmaksi ja toisen maalivahti Virtanen nyrkkeilee pois alueelta.

70. min: KuPSin paikat ovat jääneet erittäin vähiin toisella jaksolla. Cluj on tällä menolla tyylittelemässä helpolla Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

64. min: KuPSin topparille Nuno Thomasille käy paha arviointivirhe omalla maalillaan. Portugalinen pelaa itsensä ulos keskityspallosta ja Gabriel Debeljuh jää aivan vapaaksi maalin eteen. Maalivahti Otso Virtanen kuitenkin pelastaa KuPSin neljänneltä takaiskulta.

56. min MAALI! Cluj 3-0: Marion Rondon iskee pitkästä vapaapotkukeskityksestä jo isäntien kolmannen osuman. Alustuksen teki avausmaalin tapaan Ciprian Deac.

52. min: Urho Nissilä laukoo napakasti rangaistusalueen rajan sisäpuolelta. Veto menee etukulmasta hiukan ohi.

Klo 19.33: Toinen puoliaika on käynnissä Romaniassa.

45 + 1 min: Tauolle mennään Clujin 2-0-johdossa.

45. min: Minuutti lisäaikaa ensimmäiselle puoliajalle.

42. min MAALI! Cluj 2-0: Nyt pääsee isäntäjoukkue liian vapaasti iskemään. Igors Tarasovs unohtaa oman vartioitavan miehensä eikä Saku Savolainenkaan pysty estämään, kun Gabrien Debeljuh syöksyy ohjaamaan pallon maaliin.

35. min: Peli jää erikoistilanteen jälkeen pitkäksi aikaa Clujin kenttäpäähän. Pallo pomppii arvaamattomasti pelaajien jaloista ja lopulta Sale roiskaisee sen hiukan yli vasemmasta yläkulmasta.

34. min: Usman Sale tuo hyvin KuPS-hyökkäystä oikealta. Hän on löytää keskeltä Petteri Pennasen. Cluj joutuu purkamaan pallon päätyrajan yli. Kulmapotku KuPSille.

29. min: Clujin maalivahti Cristian Balgradean nyrkkeilee pallon rangaistusalueen ulkopuolelle. Bismark Adjei-Boateng pääsee pyssyttämään kovaa vastapalloon, mutta veto viuhuu vain metrin ohi oikealta.

28. min: KuPS saa ensimmäisen kulmapotkunsa, mutta Artur Pikkin tarjoilu jää aivan liian matalaksi. Cluj siivoaa pallon helposti pois.

20. min: Ja heti perään Ville Saxman on ensin päästä ohjaamaan keskitystä maalin edestä. Pallo menee oikealle Salelle asti, mutta pomppaa kiusallisesti juuri ennen nigerialaisen kosketusta.

19. min: Petteri Pennanen pääsee nopean vastahyökkäyksen päätteeksi yrittämään vasemmalta, mutta laukaus pysähtyy Cluj-puolustuksen jalkoihin.

12. min: Pallo liikkuu melko heikosti märällä kentällä. Cluj pitää nyt peliä hallussaan.

5. min MAALI! Cluj 1-0: Ciprian Deac antaa kulmapotkun ja Mario Rondon puskee isännät johtoon heti alkuvaiheessa ottelua.

2. min: Usman Sale tunkeutuu pitkällä juoksulla hyvin Clujin keskikentän läpi, mutta sitten vaihtoehdot loppuvat kesken.

Klo 18.31: Ottelu on käynnissä. Kenttä on todella märkä sateen jäljiltä.

Klo 18.14: Vettä näyttää tulevan taivaalta reippaasti. Ilman lämpötila on 16 astetta.

Klo 18.00: Joukkueiden kokoonpanot ovat julki. KuPS lähtee seuraavalla miehistöllä peliin: