Valtteri Bottas jälleen voimaton Lewis Hamiltonin vauhdin edessä – näin Belgian osakilpailu eteni

F1-kauden seitsemäs osakilpailu ajettiin sunnuntaina Belgian Spassa. MTV Urheilu seurasi kisaa hetki hetkeltä.

Seuranta, Belgian GP

1. Hamilton
2. Bottas +8,448
3. Verstappen +15,455
4. Ricciardo +18,877
5. Ocon +40,650
6. Albon +42,712
7. Norris +43,774
8. Gasly +47,371
9. Stroll +52,603
10. Perez +53,179

-----------------------------------
12. Räikkönen +71,504

Maali: Lewis Hamilton ajaa ruutulipulle ykkösenä! Bottas on tänään toinen ja Verstappen kolmas. Ricciardo ajaa viimeisellä kierroksella komeasti nopeimman kierroksen ja kruunaa hienon kilpailunsa neljännellä sijalla ja lisäpisteellä.

43/44: Hamiltonin komennossa viimeiselle kierrokselle!

41/44: Kolme kierrosta jäljellä! Lewis Hamilton johtaa 7,1 sekunnin erolla Bottakseen. Verstappen ajaa kolmantena 6,7 sekuntia suomalaisen takana.

35/44: Valtteri Bottas valittaa tiimiradiossa, että hänen vasen jalkansa on puutunut, mikä tekee jarruttamisesta haastavaa.

33/44: Kimi Räikkönen putoaa sijalle 11, kun tuoreimmilla renkailla ajava Sergio Perez ohittaa suomalaistähden.

29/44: Hamilton kontrolloi kisaa komealla tavalla. Ero Bottakseen on kasvanut jo 4,4 sekuntiin.

27/44: Gasly tekee ensimmäisen varikkopysähdyksensä, minkä myötä Räikkönen nousee komeasti kymmenenneksi.

26/44: Tällä kertaa on Oconin vuoro rynniä ohi Gaslystä. Seuraavana omaa ohitustaan kärkkyy Lance Stroll, joka on jo 0,8 sekunnin päässä Gaslystä.

24/44: Albon onnistuu viimein ohituksessaan ja nousee Gaslyn ohi viidenneksi. Gaslyn renkaat alkavat olla melko kuluneet.

21/44: Daniel Ricciardo pyyhältää vauhdilla Pierre Gaslyn ohi. Ricciardo on nyt neljäntenä, mutta ero kolmantena ajavaan Verstappeniin on 12,2 sekuntia.

19/44: Leclerc haastaa Vettelin Kemmel-suoran päätteeksi, mutta Vettel puolustaa taitavasti ja pitää sijoituksensa. Ohitusyrityksen aikana Ferrari-kuljettajat osuvat kevyesti yhteen, mutta vaurioita ei synny.

19/44: Kärjessä Hamilton on kasvattanut eronsa Bottakseen jo 2,1 sekuntiin. Verstappen ajaa 1,2 sekuntia Bottaksen takana.

18/44: Alexander Albon ohittaa kuluneilla renkailla ajavan Sergio Perezin ja nousee kuudenneksi. 

16/44: Taaempana Kimi Räikkönen ohittaa Ferrarin Sebastian Vettelin ja nousee upeasti sijalle 12!

16/44: Hamilton valittelee tiimiradiossa menettävänsä tehoja, mutta ajaa silti kisan nopeimman kierroksen.

15/44: Hamilton hoitaa uusintalähdön jälleen tyylikkäästi, eikä Bottas pääse haastamaan tallitoveriaan. Taustalla Verstappen, Gasly ja Perez käyvät kiivasta taistoa keskenään, mutta kolmikon järjestys pysyy samana.

14/44: Turva-auto tulee sisään tältä kierrokselta!

13/44: Kaikki muut kuljettajat ovat käyneet nyt varikolla paitsi Pierre Gasly ja Sergio Perez. Kärkiviisikon järjestys nyt: 1) Hamilton 2) Bottas 3) Verstappen 4) Gasly 5) Perez.

12/44: Kärkikuljettajat tulevat varikolle. Bottas ehtii pysähdyksensä jälkeen vain vaivoin Verstappenin edelle.

11/44: Antonio Giovinazzi menetti tilanteessa autonsa hallinnan ja suistui radalta. Giovinazzin autosta irronnut pyörä osui Russellin autoon, minkä johdosta Russell ajoi ulos.

11/44: Turva-auto radalle! Antionio Giovinazzi ja George Russell ovat kolaroineet rajusti. Kumpikin kuljettaja nousee kuitenkin autosta omin jaloin.

7/44: Valtteri Bottas kysyy varikolta lisätehoja haastaakseen Hamiltonin, mutta saa vastaukseksi, että tallin kesken sovittiin, etteivät tallitoverit kisaa keskenään. Bottas kuittasi viestin napakasti.

– En koskaan kuullut sellaista, Bottas kuittaa.

6/44: Lando Norris ohittaa Leclercin ja nousee kymmenenneksi.

5/44: Ferrarin Charles Leclerc sai hyvän lähdön ja on noussut kisassa jo kymmenenneksi. Leclerc valittelee kuitenkin autonsa kehnoa suoranopeutta tiimiradiossa. Sebastian Vettel ajaa tällä hetkellä sijalla 13.

4/44: Kimi Räikkönen on tällä hetkellä sijalla 15. Seuraavaksi tähtäimessä on tallitoveri Antonio Giovinazzi.

2/44: Hamilton johtaa kisaa 1,1 sekunnin erolla Bottakseen nähden. Verstappen on puolestaan 1,7 sekuntia Bottaksen takana.

Lähtö: Valtteri Bottas saa hyvän lähdön ja pääsee lähelle Lewis Hamiltonia. Bottas joutuu kuitenkin hieman hölläämään kaasujalkaansa, minkä johdosta Verstappen pääsee haastamaan suomalaisen. Kärkikolmikon osalta sijoitukset pysyvät kuitenkin ennallaan.

1) Hamilton 2) Bottas 3) Verstappen 4) Ricciardo 5) Ocon

Kello 16.10: Autot lähtevät lämmittelykierrokselle. Kohta mennään!

Kello 16.08: Pierre Gasly on ainoa kuljettaja, joka aloittaa kisan kovalla rengasseoksella. Kärkikymmenikön ulkopuolelta Leclerc aloittaa pehmeällä ja muut medium-renkailla.

Kello 16.06: Valtteri Bottasta kannustetaan käyttämään paljon Mercedeksen DAS-järjestelmää lämmittelykierroksella.

Kello 16.00: Valtteri Bottas lähtee heti avauskierroksella hyökkäämään Lewis Hamiltonin kimppuun.

– Kakkospaikalta on hyvä lähteä, kun ykkösmutkasta on niin pitkä matka vitosmutkaan. Siinä mennään melkein pari kilsaa kaasu pohjassa, joten imuapu on aika iso, Bottas totesi ennen kisaa.

Kello 15.55: 15 minuuttia lähtöön!

Kello 15.45: Kärkikymmeniköstä vain Hamilton, Bottas ja Verstappen aloittavat kisan medium-renkailla. Muut starttaavat pehmeällä seoksella. Katso alta Pirellin laatimat ennustukset eri rengastaktiikoille.

Kello 15.43: Carlos Sainzin kilpailu päättyy ennen kuin se ehtii edes alkaa. McLaren vahvistaa, että Sainzin autossa on pakoputkiongelma, eikä espanjalaiskuski pysty osallistumaan kilpailuun.

Kello 15.39: Myös Williamsin George Russell kohtasi vaikeuksia omalla installaatiokierroksellaan, kun hän ajautui leveäksi. Auto näyttäisi olevan kuitenkin kunnossa.

Kello 15.37: Carlos Sainzilla on jotain ongelmia installaatiokierroksella ja hän joutuu palaamaan varikolle. McLarenin mekaanikot joutuvat kiirehtimään, jotta saavat auton ajoissa kuntoon.

Kello 15:22: Sää Span radalla on tällä hetkellä pilvinen ja ilman lämpötila on 17 astetta. Kisan aikana saatetaan nähdä paikoittaista sadetta, mutta toistaiseksi radalla ei sada.

Kello 15.05: Valtteri Bottas taipui aika-ajoissa Lewis Hamiltonille yli puolella sekunnilla, mutta suomalainen ei ollut lainkaan harmissaan kakkosruudusta. Ensimmäisen kierroksen pitkä suora luo Bottakselle herkullisen mahdollisuuden ohitukseen.

Kello 14.55: Paalupaikalta starttaava Hamilton on voittanut Belgiassa kolme kertaa urallaan. Muista lähtöruudukon kuljettajista Belgiassa voittoa ovat juhlineet Sebastian Vettel (3), Daniel Ricciardo (1), Kimi Räikkönen (4) ja Charles Leclerc (1).

Kello 14.45: Lewis Hamilton lähtee päivän kisaan ykkösruudusta ennen tallitoveriaan Valtteri Bottasta. Katso alta lähtöjärjestys kokonaisuudessaan.

1. Lewis Hamilton, Mercedes

2. Valtteri Bottas, Mercedes

3. Max Verstappen, Red Bull

4. Daniel Ricciardo, Renault

5. Alexander Albon, Red Bull

6. Esteban Ocon, Renault

7. Carlos Sainz, McLaren

8. Sergio Perez, Racing Point

9. Lance Stroll, Racing Point

10. Lando Norris, McLaren

11. Daniil Kvjat, AlphaTauri

12. Pierre Gasly, Alpha Tauri

13. Charles Leclerc, Ferrari

14. Sebastian Vettel, Ferrari

15. George Russell, Williams

16. Kimi Räikkönen, Alfa Romeo

17. Romain Grosjean, Haas

18. Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo

19. Nicholas Latifi, Williams

20. Kevin Magnussen, Haas

Kello 14.35: Ferrarin kehno suorituskyky on ollut yksi Belgian kisaviikonlopun kuumimpia puheenaiheita. Muut F1-kuljettajat repivät jopa pientä huumoria Ferrarin tukalasta tilanteesta.

Kello 14.25: Tervetuloa liveseurannan pariin! Tänään ajetaan F1-kauden seitsemäs osakilpailu. Ennakkotunnelmien pariin voi hypätä C More Max - ja MTV3-kanavilla sekä cmore.fi-suoratoistopalvelussa kello 15.00 alkaen.

Lähtövalot sammuvat Maxilla ja suoratoistopalvelussa kello 16.10!

Lue myös:

    Uusimmat