Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamilton kukisti Valtteri Bottaksen, Mercedekselle jälleen kaksoisvoitto – näin Espanjan GP eteni

3:20
Lewis Hamilton voitti Espanjan osakilpailun.

F1-kauden viides osakilpailu ajettiin Espanjan Barcelonassa. Kilpailun voittoon ajoi Lewis Hamilton ennen tallitoveriaan Valtteri Bottasta. Kaksoisvoitto oli Mercedekselle jo kauden viides. MTV Urheilu seurasi kilpailua hetki hetkeltä.

Seuranta, Espanjan GP:

Lopputulokset:

1. Hamilton
2. Bottas +4,074
3. Verstappen +7,679
4. Vettel +9,167
5. Leclerc +13,361
6. Gasly +19,576
7. Magnussen +28,159
8. Sainz +32,342
9. Kvjat +33,056
10. Grosjean +34,641

14. Räikkönen +41,803

Maali: Lewis Hamilton voittaa Barcelonan osakilpailun. Valtteri Bottas täydentää Mercedeksen kaksoisvoiton, eroa voittajaan jäi 4,0 sekuntia. Max Verstappen on kilpailun kolmas. Kimi Räikkönen ajoi ruutulipulle sijalla 14.

Hamilton nousee voittonsa myötä MM-sarjan kärkeen. Kilpailun nopein kierros merkittiin myös Hamiltonin nimiin, joten brittikuski nappaa tärkeän lisäpisteen.

Kierros 66/66: Viimeinen kierros!

Kierros 64/66: Kolme kierrosta jäljellä. Tällä hetkellä Lewis Hamilton on kiinni myös kilpailun nopeimmassa kierroksessa ja yhdessä lisäpisteessä.

Kierros 63/66: Hamilton kontrolloi kilpailua tällä hetkellä mallikkaasti. Ero Bottakseen on pysynyt tiukasti 2,8 sekunnissa.

Kierros 58/66: Carlos Sainz hakee ohitusta Grosjeanista ja kaksikon renkaat kolahtavat yhteen. Grosjean onnistuu kuitenkin pitämään paikkansa. Kierrosta myöhemmin Sainz onnistuu ohituksessaan.

Kierros 57/66: Haas-kuskit Kevin Magnussen ja Romain Grosjean käyvät tiukkaa taistelua sijoista 7 ja 8. Osuma on todella lähellä, mutta Grosjean väistää viime hetkellä.

0:34
Norris ja Stroll osuvat yhteen ja turva-auto otetaan radalle.

Kierros 56/66: Valtteri Bottas vastaa Hamiltonin hirmuvauhtiin ja kaventaa eron 2,8 sekuntiin. Hurja kierros Valtterilta!

Kierros 55/66: Lewis Hamilton karkaa välittömästi omille teilleen. Brittikuski kasvatti eron kahden kierroksen aikana jo neljään sekuntiin.

Kierros 53/66: Tilanteet kärjessä pysyvät ennallaan. Gasly hakee ohitusta Leclerciltä, mutta ei onnistu. Kevin Magnussen on lähellä hyödyntää kaksikon taistelun, mutta Gasly pitää pintansa.

Kierros 52/66: Turva-auto tulee sisään tältä kierrokselta.

Kierros 50/66: Kierroksella ohitetut kuljettajat voivat nyt ohittaa turva-auton.

Kierros 47/66: Kärkikuljettajien tämänhetkinen järjestys turva-auton takana: 1) Hamilton, 2) Bottas, 3) Verstappen, 4) Vettel, 5) Leclerc, 6) Gasly

Räikkönen on sijalla 15. Myös Kimi pysähtyi hakemaan varikolta pehmeät renkaat turva-auton myötä. 

Kierros 46/66: Lance Stroll ja Lando Norris kolaroivat ja molempien kilpailu päättyy keskeytykseen. Turva-auto tulee radalle. Hamilton ja Leclerc tulevat tekemään omat pysähdyksensä.

Kierros 46/66: Myös Mercedes reagoi ja ottaa Valtteri Bottaksen sisään. Yllätysveto Mercedekseltä: Bottakselle pehmeämmät renkaat alle.

Kierros 44/66: Max Verstappen varikolle. Mediumit alle ja takaisin radalle neljänneksi.

Kierros 41/66: Sebastian Vettel tulee jo toistamiseen varikolle. Vettel palaa radalle medium-renkailla aivan Red Bullin Pierre Gaslyn taakse kuudenneksi. Vettel kuittaa kuitenkin Gaslyn nopeasti.

Kierros 38/66: Hamilton kontrolloi kilpailua tällä hetkellä vahvasti. Ero Bottakseen on 9,4 sekuntia.

Kierros 36/66: Ferrari-kuljettajien kesken nähdään jälleen paikanvaihto. Tällä kertaa Leclerc päästää Vettelin ohitseen.

Kierros 34/66: Vettel hakee jo kertaalleen ohitusta, mutta Leclerc pitää saksalaisen takanaan.

Kierros 32/66: Kimi Räikkönen on käynyt varikolla. Suomalainen palaa radalle sijalle 17.

Kierros 30/66: Vettel roikkuu aivan Leclercin perässä. Kaksikon ero on nyt 0,9 sekuntia. Nähdäänkö kohta ohitus?

Kierros 28/66: Kaikki seitsemän kärkikuljettajaa ovat nyt käyneet varikolla. Kärkikymmeniköstä vain Renaultin Nico Hülkenberg ei ole vielä pysähtynyt.

Räikkönen on tällä hetkellä sijalla 12, mutta ei ole vielä tehnyt yhtäkään varikkopysähdystä.

Kierros 28/66: Hamilton vastaa nopeasti tallitoverinsa pysähdykseen ja palaa komeasti takaisin kärkipaikalle. Hamiltonille myös medium-renkaat.

0:48
Videolla Charles Leclercin aikaisempi ohitus tallitoveri Sebastian Vettelistä.

Kierros 27/66: Valtteri Bottaksen vuoro tulla varikolle! Pysähdys sujuu ongelmitta ja suomalainen palaa radalle toiseksi tuoreet medium-renkaat allaan.

Kierros 26/66: Charles Leclerc tulee varikolle ja ottaa kovemmat renkaat allensa. Leclerc palaa radalle aivan Vettelin eteen, mutta Vettelillä on astetta pehmeämmät renkaat autossaan.

Kierros 25/66: Sebastian Vettel täräyttää tuoreilla renkailla kisan nopeimman kierroksen. Saksalainen ajaa tällä hetkellä kuudentena, mutta viidentenä ajava Romain Grosjean ei ole vielä käynyt varikolla.

Kierros 24/66: Hamilton repii koko ajan eroa Valtteri Bottakseen. Mercedes-kaksikon ero on nyt 8,2 sekuntia brittikuljettajan hyväksi.

Kierros 23/66: Red Bull ottaa myös Pierre Gaslyn varikolle. Gaslyn taktiikka eroaa tallitoveristaan, sillä Gaslyn autoon laitetaan medium-renkaat.

Kierros 21/66: Red Bullin Max Verstappen vastaa heti Vettelin pysähdykseen ja saapuu varikolle. Hollantilainen on kahden pysähdyksen taktiikalla liikenteessä, sillä hänen autoonsa isketään uudet pehmeät renkaat.

Kierros 20/66: Sebastian Vettel tulee kärkikuskeista ensimmäisenä varikolle. Saksalaisen autoon isketään medium-renkaat.

1:34
Lähtö Valtteri Bottaksen näkövikkelistä.

Kierros 18/66: Vettelillä on vaikeuksia renkaidensa kanssa. Saksalainen pyytää tiimiradiossa varikkopysähdystä heti, kun se on vain mahdollista.

Kierros 15/66: Hamilton kontrolloi kilpailua tällä hetkellä. Ero Bottakseen on nyt 3,4 sekuntia. Mercedes-kaksikko karkaa kierros kierrokselta kilpailijoiltaan. Verstappen on 5,5 sekuntia Bottaksen takana.

Kierros 12/66: Käsky on käynyt! Vettel päästää Leclercin ohitseen pääsuoralla. Monacolainen iskee heti hurjat pohjat ykkössektoriin.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Kierros 11/66: Vettel on jäänyt kolmantena ajavasta Verstappenista jo 3,7 sekunnin päähän. Mercedes-kaksikko ja Verstappen hyötyvät tällä hetkellä Ferrarin kaksintaistelusta.

Kierros 10/66: Leclerc käy pääsuoran päässä jo kurkkaamassa Vettelin rinnalla, mutta saksalaiskuski pitää neljännen sijansa vielä toistaiseksi.

Kierros 8/66: Charles Leclerc on hyvällä iskuetäisyydellä tallitoveristaan Sebastian Vettelistä. Kaksikon välinen ero on vain 0,7 sekuntia.

Kierros 7/66: Alfa Romeon Antonio Giovinazzi tekee ensimmäisen pysähdyksensä hyvin aikaisessa vaiheessa. Italialaiskuskin autoon isketään kovat renkaat.

Kierros 7/66: Hamilton kasvattaa hiljalleen eroaan Bottakseen. Mercedes-kaksikon välinen ero on nyt 2,4 sekuntia.

Kierros 5/66: Kimi Räikkönen on onnistunut ohittamaan Williamsin Robert Kubican ja George Russelin ja on nyt kilpailussa sijalla 18.

Kierros 3/66: Lewis Hamilton on venyttänyt eron Bottakseen jo 1,7 sekuntiin. Verstappen edelleen kolmantena, Ferrari-kaksikko Vettel ja Leclerc jahtaavat rajusti Red Bull -kuljettajaa.

Kello 16.13: Startti! Hamilton saa hurjan lähdön ja ohittaa Bottaksen heti ensimmäiseen mutkaan tultaessa. Myös Vettel on lähellä ohittaa suomalaisen, mutta ajautuu leveäksi, minkä johdosta Verstappen kuittaa saksalaisen. Kimi Räikkönen ajautuu avauskierroksella leveäksi ja putoaa koko porukan viimeiseksi.

-------------------------------

Kello 16.10: Kuljettajat lähtevät lämmittelykierrokselle!

Kello 16.07: Päivän kilpailu päästään viemään läpi hyvissä olosuhteissa. Barcelonassa on lähtöhetkellä puolipilvistä.

Kello 16.02: Pirelli povaa yhden pysähdyksen taktiikan olevan nopein tämän päivän kilpailussa. Rengasvalmistajan mukaan on todennäköistä, että tallit tähtäävätkin viemään kilpailun läpi yhdellä varikkopysähdyksellä.

Kello 15.55: Noin 15 minuuttia kilpailun alkuun! 

Kello 15.47: Viime vuonna Espanjan osakilpailun voittoon ajoi Lewis Hamilton ennen Valtteri Bottasta. Tuolloin palkintokorokkeen täydensi Red Bullin Max Verstappen. Kimi Räikkösen kilpailu päättyi viime vuonna keskeytykseen.

Kello 15.41: Myös brasilialainen jalkapallotähti Neymar on seuraamassa Barcelonan F1-osakilpailua.

Kello 15.32: Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff antoi Espanjan osakilpailun alla mielenkiintoisia kommentteja Sebastian Vettelistä ja Lewis Hamiltonista. Voidaanko kaksikon välillä nähdä jopa massiiviinen siirtopommi?

Kello 15.23: Lewis Hamilton hyökkää kilpailuun aivan suomalaisen tallitoverinsa vanavedestä kakkosruudusta. Hamilton ei vielä paljastanut, millä taktiikalla brittikuski lähtee haastamaan Bottasta.

Kello 15.15: Valtteri Bottas oli tyytyväinen mies lauantaisten aika-ajojen jälkeen. Tallitoverinsa yli kuudella kymmenyksellä lyönyt suomalainen totesi nauttineensa suuresti nopeasta kierroksestaan.

1:17
Videolla Bottaksen mietteitä lauantain aika-ajojen jälkeen.

Espanjan GP:n lähtöjärjestys:

1. Valtteri Bottas, Mercedes

 

 

2. Lewis Hamilton, Mercedes

3. Sebastian Vettel, Ferrari

 

 

4. Max Verstappen, Red Bull

5. Charles Leclerc, Ferrari

 

 

6. Pierre Gasly, Red Bull

7. Romain Grosjean, Haas

 

 

8. Kevin Magnussen, Haas

9. Daniil Kvjat, Toro Rosso

 

 

10. Lando Norris, McLaren

11. Alexander Albon, Toro Rosso

 

 

12. Carlos Sainz, McLaren

13. Daniel Ricciardo, Renault *)

 

 

14. Kimi Räikkönen, Alfa Romeo

15. Sergio Perez, Racing Point

 

 

16. Lance Stroll, Racing Point

17. Robert Kubica, Williams

 

 

18. Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo **)

19. George Russell, Williams **)

 

 


Nico Hülkenberg, Renault ***)*) Ricciardolla kolmen ruudun rangaistus edellisen kisan kolaroinnista.

**) Russellilla ja Giovinazzilla viiden ruudun rangaistus vaihdelaatikon vaihtamisesta kesken viikonlopun.

***) Hülkenberg starttaa varikkosuoralta, koska vaihtaa autoon erilaisen version etusiivestä.

Kello 15.08: Kilpailuun lähdetään mukavista suomalaisasetelmista, sillä MM-sarjan kärkipaikalla majaileva Valtteri Bottas lähtee kisaan paalupaikalta. Suomalaistykki saa kuitenkin olla varuillaan, koska takana vaanii hopeinen uhka. Tallitoveri Lewis Hamilton janoaa varmasti Valtterin päänahkaa heti ensimmäisistä mutkista lähtien.

Kimi Räikkönen starttaa kilpailuun sijalta 14. Alfa Romeolla ajava "Jäämies" jahtaa tiukasti pistesijoja.

Kello 15.00: Oikein hyvää äitienpäivää ja tervetuloa mukaan Espanjan GP:n liveseurannan pariin! Kilpailu käynnistyy kello 16.10.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja