Joutuuko Valtteri Bottas tallimääräyksen kohteeksi? Toto Wolffilta kierteleviä kommentteja

Mercedeksen Valtteri Bottas lähtee lauantain Italian GP:n sprinttikilpailuun ykkösruudusta. Saako Bottas pitää paikkansa? Tämä on iso kysymys – varsinkin kun hänen tallikaverinsa Lewis Hamilton on vierellä toisessa ruudussa.

Bottas täräytti jäätävän kierroksen perjantain aika-ajon loppuhuipennuksessa. Sille kukaan ei mahtanut yhtään mitään.

Lauantain 18 kierroksen mittaisessa sprinttikilpailussa voittaja kuittaa kolme MM-pistettä. Toiseksi tuleva kuittaa kaksi ja kolmas yhden pisteen.

Mercedeksen sisällä Lewis Hamilton käy kovaa MM-taistoa Red Bullin Max Verstappenia vastaan. Tämä saattaa johtaa siihen, että Bottaksen pitää tehdä tietä Hamiltonille sprinttikilpailussa.

– Tallimääräykset ovat vaikeita, koska kukaan kisakuski ei halua kokea sellaista, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff myöntää.

– Pitää ottaa huomioon myös se, että hän on syystä ykkösruudusta. Toki, hän lähtee sunnuntain kisaan joukon hänniltä, joten pitää seurata, että miten sprintti lähtee etenemään, Wolff jatkaa.

Wolff viittaa Bottaksen saamiin lähtöruuturangaistuksiin. Suomalaiselle vaihdettiin uusi moottori, minkä myötä hän ylitti useita rangaistusrajoja.

Lähtöruuturangaistukset koskevat vain sunnuntain normaalimittaista kilpailua. Täten Bottas pääsee lähtemään lauantain sprinttiin ykkösruudusta.

Wolffin mukaan potentiaalisia määräyksiä ei nähdä heti sprintin alussa.

– Ei meidän tarvitse etukäteen keskustella sen enempää. Yritetään olla varovaisia ensimmäisessä mutkassa ja katsotaan sitten, että missä ollaan, Wolff sanoi.

– Tärkeintä on se, että saamme tallina maksimipisteet, Mercedes-pomo painotti.

Lue myös:

    Uusimmat