Lewis Hamilton ajoi voittoon ja vei lisäpisteen epäonnisen Valtteri Bottaksen nenän edestä – näin Britannian GP eteni

F1-kauden kymmenes osakilpailu ajettiin sunnuntaina Iso-Britannian Silverstonessa. Kisan voittoon ajoi Lewis Hamilton ennen Suomen Valtteri Bottasta. MTV Urheilu seurasi kisaa hetki hetkeltä.

Iso-Britannian GP:n seuranta:

Lopputulokset:

1. Hamilton
2. Bottas
3. Leclerc
4. Gasly
5. Verstappen
6. Sainz
7. Ricciardo
8. Räikkönen
9. Kvjat
​​​​​​​10. Hülkenberg

Maali!: Lewis Hamilton ajaa ruutulipulle ensimmäisenä ja voittaa Iso-Britannian GP:n. Valtteri Bottas on tänään toinen. Lewis Hamilton täräyttää viime hetkellä kilpailun nopeimman kierroksen ja vie lisäpisteen Bottaksen nenän edestä.

Kärkikolmikon täydentää Ferrarin Charles Leclerc. Kimi Räikkönen on tänään komeasti kahdeksas.

Kierros 48/52: Valtteri Bottas täräyttää hurjan nopeimman kierroksen tauluun ja tarrautuu kiinni yhteen lisäpisteeseen.

Kierros 46/52: Valtteri Bottas tulee tekemään kilpailun toisen varikkopysähdyksensä. Suomalainen jatkaa toisena, mutta ero Hamiltoniin venähtää yli 22 sekuntiin.

Kierros 44/52: Mercedes pyytää Lewis Hamiltonia varikolle, mutta brittikuski jatkaa radalla.

Kierros 44/52: Kimi Räikkönen ohittaa Alexander Albonin ja nousee kisassa kahdeksanneksi.

Kierros 43/52: Hamilton on kasvattanut eronsa Bottakseen nyt 2,9 sekuntiin. Bottaksen on tehtävä vielä yksi varikkopysähdys, eroa kolmantena ajavaan Leclerciin 20,3 sekuntia.

Kierros 39/52: Kovia vaurioita etusiipeensä saanut Vettel linkuttaa varikolle. Saksalaiskuski putoaa koko porukan viimeiseksi sijalle 17.

Verstappen pystyy jatkamaan radalla ilman suurempia vaurioita, mutta putosi viidenneksi.

Kierros 38/52: Osuma! Max Verstappen ohittaa Sebastian Vettelin ja hetkeä myöhemmin Sebastian Vettel ajaa Verstappen perään ja ja kaksikko ajautuu radalta. Kumpikin kuljettaja pystyy jatkamaan kisaa, mutta putoaa kauas.

Kierros 37/52: Hamiltonin ja Bottaksen ero pysyy tiukasti kahden sekunnin tuntumassa. Bottas on kasvattanut eron kolmantena ajavaan Sebastian Vetteliin jo 10 sekuntiin.

Kierros 36/52: Nyt Leclerc onnistuu! Ferrari-kuljettaja tulee väkisin Gaslyn rinnalle ja ohi. Upea ohitus!

Kierros 35/52: Charles Leclerc hakee ohitusta Pierre Gaslysta, mutta yritys ei ole tarpeeksi laadukas.

Kierros 33/52: Bottaksen ja Hamiltonin ero tällä hetkellä 2,2 sekuntia brittikuskin hyväksi.

Kierros 30/52: Kimi Räikkönen taistelee tällä hetkellä tiukasti pistesijasta. Räikkönen on sijalla 11, ero edessä ajavaan Alboniin on 1,5 sekuntia.

Kierros 28/52: Max Verstappen ohittaa Pierre Gaslyn ja nousee neljänneksi. Valtteri Bottas on tällä hetkellä 1,6 sekuntia kisaa johtavaa Hamiltonia perässä.

Kierros 24/52: Leclerc syöksyy Verstappenin rinnalle ja molemmat ajautuvat leveäksi. Hollantilaiskuljettaja onnistuu kuitenkin pitämään paikkansa.

Kierros 24/52: Kisa jatkuu jälleen, eikä kärkikuusikon sijoituksissa ole muutoksia. Leclerc hakee ohitusta Verstappenista, mutta ei onnistu.

Kierros 23/52: Turva-auto tulee varikolle!

Kierros 23/52: Hamiltonilla, Vettelillä, Gaslyllä, Verstappenilla ja Leclercillä on kaikilla kovat renkaat autoissaan. Valtteri Bottaksen on vielä käytävä kerran varikolla kilpailun aikana.

Kierros 22/52: Turva-auton myötä kärkikuusikon järjestys nyt: 1) Hamilton 2) Bottas 3) Vettel 4) Gasly 5) Verstappen 6) Leclerc

Kierros 21/52: Ei voi olla totta! Lewis Hamilton ehtii turva-auton myötä kirkkaasti varikkopysähdyksensä jälkeen Bottaksen eteen. 

Hamilton ja Vettel jatkavat kilpailua kovilla renkailla.

Kierros 20/52: Antonio Giovinazzin auto jumiutuu hiekalle ja turva-auto tulee radalle. Hamilton saa käytännössä ilmaisen varikkopysähdyksen.

Kierros 19/52: Bottas ajaa tällä hetkellä hyvää kyytiä ja kaventaa eroa Hamiltoniin. Hamilton ei ole vielä käynyt varikolla.

Kierros 19/52: Verstappen hakee jatkuvasti todella hanakasti ohitusta, mutta Leclerc puolustaa sijoitustaan upealla tavalla kerta toisensa jälkeen.

Kierros 17/52: Verstappen hakee jälleen ohitusta Leclercistä, mutta Ferrari-kuljettaja pitää vakaasti paikkansa.

Kierros 16/52: Valtteri Bottas saapuu varikolle. Hyvä pysähdys ja medium-renkaat alle.

Kierros 16/52: Verstappen ja Leclerc jatkavat kissa-hiiri-leikkiään. Verstappen on todella lähellä, mutta ei vielä saa ohitusyritystä aikaiseksi.

Kierros 14/52: Leclerc ottaa paikkansa kuitenkin välittömästi takaisin. Komea ohitus monacolaiskuljettajalta. 


Kierros 13/52: Charles Leclerc ja Max Verstappen reagoivat ja saapuvat myös varikolle. Verstappen ohittaa Leclercin varikkosuoralla. Leclerc ja Verstappen jatkavat kilpailua medium-renkailla.

Kierros 12/52: Pierre Gasly avaa varikkopelin ja saapuu vaihtamaan renkaansa. Red Bull iskee kovat renkaat Gaslyn autoon.

Kierros 12/52: Pierre Gasly ohittaa Sebastian Vettelin ja nousee viidenneksi. Vettel pääsee hakemaan kuittausta heti, mutta Gasly kestää.


Kierros 11/52: Leclercin renkaat alkavat olla jo huonossa kunnossa. Max Verstappen hakee ohitusta, mutta ei onnistu. Seuraavalla suoralla Sebastian Vettel hiipii jo aivan Verstappenin konttiin, mutta Verstappen pysyy neljäntenä.

Kierros 10/52: Hamilton on hilannut itsensä jo puolen sekunnin päähän Bottaksesta.

Kierros 8/52: Avauskierroksella tallitoverinsa Romain Grosjeanin kanssa yhteen osunut Kevin Magnussen joutuu keskeyttämään.

Kierros 6/52: Bottaksen ja Hamiltonin ero pysyy tiukasti alle sekunnissa. Kolmantena ajava Leclerc on pudonnut yli kahden sekunnin päähän Mercedes-kaksikosta.

Kierros 4/52: Hamilton puskee väkisin Bottaksen ohi, mutta Bottas kuittaa kärkipaikan takaisin välittömästi. Upeaa taistelua Mercedes-kuljettajilta!

Kierros 3/52: Hamilton roikkuu aivan Bottaksen kannassa, eikä suomalaistähti onnistu repimään eroa tallitoveriinsa.

Kierros 2/52: Sebastian Vettel onnistui nousemaan lähdössä viidenneksi ohi Pierre Gaslyn. Kimi Räikkönen avauskierroksen jälkeen sijalla 12.


Videolla kisan lähtö.

Lähtö: Valtteri Bottas pitää pintansa lähdössä! Hamilton lähtee erittäin kärkkäästi haastamaan suomalaista, mutta Bottas pysyy kärkipaikalla!

Klo 16.10: Autot lähtevät lämmittelykierrokselle! 

Ennakointi:

Klo 16.05: Kun Englannissa ollaan, sateenuhka on aina olemassa. Tällä hetkellä sää Silverstonessa on hyvin pilvinen. Red Bull -pomo Christian Horner toivoi kuitenkin kuivaa kisaa.

Klo 16.00: Pirellin Mario Isola uskoo kahden varikkopysähdyksen taktiikan olevan paras vaihtoehto päivän kilpailuun. Siitä huolimatta mediumeilla starttaavat tallit saattavat yrittää yhden pysähdyksen taktiikkaa.

Klo 15.55: Enää 15 minuuttia kilpailun alkuun! Tässä vielä kertauksena MM-sarjan tilanne kärjen osalta ennen päivän kilpailua.

1) Hamilton, 195pts 2) Bottas, 166pts 3) Verstappen, 126pts 4) Vettel, 123pts 5) Leclerc, 105 pts

Klo 15.45: Renaultin Daniel Ricciardo on ollut tänä viikonloppuna hilpeällä tuulella ja australialaiskuski on ollut monessa mukana.

Klo 15.40: Itävallassa kauden ensimmäisen voittonsa napannut Red Bullin Max Verstappen piti vahvaa vauhtia myös aika-ajoissa. 

Neljäntenä kisaan starttaava Verstappen harmitteli aika-ajojen jälkeen pientä turbo-ongelmaa, mikä saattoi maksaa jopa paalupaikan, joten Verstappenia täytyy tänäänkin pitää silmällä.

Klo 15.30: Edellisen kerran suomalainen on juhlinut voittoa Silverstonessa kaudella 2007, kun Kimi Räikkönen ajoi ruutulipulle ensimmäisenä.

Tänään suomalaisodotukset ovat kuitenkin korkealla Valtteri Bottaksen startatessa kisaan piikkipaikalta. Bottas on ollut Silverstonessa parhaimmillaan kahdesti toinen.

Klo 15.25: Viime kaudella Silverstonen kilpailun voittoon ajoi Ferrarin Sebastian Vettel. Vettelillä on tänään haastava tehtävä toistaa temppunsa, koska lähtee kisaan kuudennesta ruudusta.

Klo 15.15: Kimi Räikkönen starttaa kilpailuun ruudusta 12. Räikkösen kisaviikonloppu ei ole sujunut ruusuisesti. Suomalaisen moottori jouduttiin vaihtamaan jo perjantaina teknisen vian vuoksi aikaisemmin tällä kaudella käytettyyn moottoriin.

Klo 15.05: Päivän kilpailussa riittää paljon jännitettävää. Ferrarin Sebastian Vettel ja Charles Leclerc lähtevät kilpailuun pehmeillä renkailla, kun muu kärkiporukka aloittaa medium-renkailla.

Pirelli ennakoi lauantaina, että kahden pysähdyksen taktiikka on paras vaihtoehto päivän kisassa.

Klo 15.00: Mukavaa sunnuntaita ja tervetuloa liveseurannan pariin! F1-kauden kymmenes osakilpailu starttaa reilu tunnin päästä.

Lue myös:

    Uusimmat