Mainos

MTV seuraa sunnuntain tulospäivää hetki hetkeltä – luvassa monta jännittävää taisteluparia ja studion täydeltä asiantuntijoita

2:39

MTV uutiset seuraa tiiviisti huomisen vaalipäivän tapahtumia uutisten verkkosivuilla ja erikoisohjelmassa MTV3-kanavalla. 

Mitä tapahtuu ja milloin?

klo 9 Vaalihuoneistot avautuvat ja MTV.fin vaaliseuranta alkaa

klo 19.30 Vaalilähetys alkaa MTV3-kanavalla ja MTV.fissä

klo 20 Vaalihuoneistot sulkeutuvat

klo 20 Ennakkoäänestyksen tulokset julkistetaan. MTV Uutiset kertoo tuloksen heti MTV3-kanavalla sekä MTV.fissä, samoin tuoreet kommentit tuloksesta

Klo 20.20 alkaen MTV3-kanavan vaalilähetyksessä nähdään ehdokkaat Säätytalolla

Verkkosivuillamme julkaistaan illan aikana lukuisia analyysejä ja kerromme lopullisen vaalituloksen sen valmistuttua sekä esittelemme voittajien ja häviäjien tunnelmia heidän vaalivalvojaisistaan.

Vaalipäivän seuranta käynnistyy heti aamusta MTV Uutisten verkkosivuilla. Seuraamme hetki hetkeltä äänestyspäivän tapahtumia ja tunnelmia sekä ennakoimme illan tuloslähetystä suorilla kurkistuksilla muun muassa MTV:n vaalistudiolta.

Kello 19.30 alkavassa tuloslähetyksessä MTV:n politiikan toimittajat ovat paikalla ehdokkaiden vaalijuhlissa. Studiossa tuloksia ovat kommentoimassa muun muassa vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund sekä kansanedustajat Eero Heinäluoma ja Seppo Kääriäinen.

– Katsojan kannattaa olla mukana juuri sen takia, että olemme mukana juuri siellä missä tapahtuu eli mennään sinne minne missä on se suurin action ja välitetään se tunne. On se sitten iloa tai pettymystä, kertoo vaalilähetyksen tuottaja Antti Mälkönen.

– Tuloksen välittämiseen meillä on studiossa hienot virtuaaligrafiikat, joiden kautta pystytään vahvasti sitä tulosta tuomaan. 

Ennakkoäänten jälkeen Säätytalolle astelevat ehdokkaat enemmän tai vähemmän hymyillen. Illan aikana tiedossa siis riemua ja paljon koottuja selityksiä.

Lähetyksen juontajan Jaakko Loikkasen mukaan ensimmäinen jännitettävä asia on se, tuleeko kakkoskierrosta eli kestääkö Niinistön etumatka loppuun asti.

– Sitten jännitetään kakkossijaa. Haaviston on arvioitu ehkä vähän kompuroineen tässä loppumetrillä, niin katsotaan, tuleeko sieltä joku ohi. Kolmanneksi nostaisin esiin taisteluparin Väyrynen-Vanhanen - jos Väyrynen voittaa Vanhasen niin siitä riittää puitavaa Keskustan leirissä pitkäksi aikaa.

Loikkanen huomauttaa myös, ettei Haataisen tilanne ei ole ollut gallupeissa kovin korkea.

– Jos se ei sieltä nouse, siinä on kyllä perattavaa myös demareille. Monta tällaista taisteluparia ja jännitettävää asiaa ja näitä puimassa meillä on studion täydeltä kokeneita politiikan asiantuntijoita. 

Voit osallistua vaalipäivän seurantaan lähettämällä meille kuvat äänestysmatkastasi, vaalikahvista tai muista vaaleihin liittyvistä perinteistäsi sähköpostilla osoitteeseen kuvat@mtv.fi.

Katso alla olevalta videolta, miten vaaliuurnat valmistuvat vankien käsissä.

1:50

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.