Uuden Pöllölaakson studio saa vaalikasteen – iltaa luotsaa konkariankkuri Maija Lehmusvirta: "Aivan uudenlaisia tapoja kertoa tuloksista katsojille"

MTV:n konkariankkuri Maija Lehmusvirta luotsaa vaalien tulosiltaa ensimmäistä kertaa pitkällä urallaan 5:26
Uutisankkuri Maija Lehmusvirta kertoo videolla, miten pyrkii välttämään tahattoman piiloviestinnän tulosillan pukeutumisessa.

Vallilan uudessa Pöllölaaksossa vietetään ensimmäistä kertaa vaalivalvojaisia tulevana sunnuntaina kello 19.30 alkaen. Pitkän uran MTV Uutisten ankkurina tehnyt Maija Lehmusvirta juontaa nyt ensimmäistä kertaa vaalien tulosiltaa.

Maija Lehmusvirran omien sanojen mukaan hän ei ole ainakaan tietoisesti vältellyt vaalitulosten juontamista.

– Olen ollut täällä yli kaksikymmentä vuotta ja tämä on nyt ensimmäinen kerta, kun olen juontamassa tällaista isoa tulosiltaa. Monissa eri vaaleissa olen kyllä ollut uutisankkurina ja toivonutkin niitä vuoroja. Minulla on jo traditiona seurata vaaleja töissä, Lehmusvirta kertoo Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Sunnuntain vaali-iltaa varten Lehmusvirta on valmistautunut muun muassa seuraamalla vaalikeskustelua, kuuntelemalla aiheeseen liittyviä podcasteja. Liikaa ei uutisankkurin mukaan voi kuitenkaan valmistautua.

Seuraa vaali-iltaa MTV:n seurassa kello 19.30

MTV Uutiset seuraa vaalipäivää hetki hetkeltä ja näyttää suorassa tuloslähetyksessä ääntenlaskennan etenemisen sekä puolueiden puheenjohtajien reaktiot ja asiantuntijoiden kommentit.

Suora tuloslähetys vaalivalvojaisista ja Pikkuparlamentista alkaa MTV:n uutisankkurin Maija Lehmusvirran johdolla kello 19.30. Lähetys jatkuu, kunnes vaalien ratkaisu on selvä.

MTV:n Tulospalvelu avautuu kello 20 ja näyttää heti ennakkoäänien jakauman. Tämän jälkeen vaalitulos päivittyy reaaliajassa Tulospalveluun, jonka kautta voi tarkastella äänten jakautumista ja oman ehdokkaan äänisaalista.

Jos oma ehdokas on vielä valitsematta, etsi paras MTV:n Vaalikoneesta!

 Tuloksia julkaistaan sitä mukaan, kun ne valmistuvat ja reaktioita otetaan eri puolueiden vaalivalvojaisista reaaliajassa.

– En suoraan sanottuna edes tiedä, miten vaali-iltaan valmistaudutaan. Teemme yli neljä tuntia suoraa vaalilähetystä, eikä sitä oikeastaan edes voi käsikirjoittaa kovinkaan tarkkaan, koska täytyy edetä tilanteen mukaan, Lehmusvirta pohtii.

Uuden studion huippumodernit puitteet ja tekniikka antavat lähetykseen oman lisämausteensa, Lehmusvirta lupaa.

– Meillä on lisätty todellisuus, eli AR-tekniikka käytössä ja lisäksi tuloksia näytetään koko ajan uusilta suurilta studionäytöiltä. Kyllä se mahdollistaa ihan uusia tapoja kertoa katsojille tuloksista ja havainnollistaa, että minkälainen eduskunta meille on tulossa, Lehmusvirta kuvailee.

Lue myös:

    Uusimmat