Nuorissa Leijonissa loistaa tutkapari, jossa on oma NHL-mauste – mistä on kyse?

Suomi on aloittanut jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisat kahdella voitolla. Turnauksen alkuvaiheilla Suomen pelillistä johtajan valtikkaa on kantanut erityisesti yksi tutkapari. Ville Heinola ja Santeri Hatakka ovat näyttäneet esimerkkiä muille.

19-vuotiaat Heinola ja Hatakka eivät ole ensikertalaisia nuorten MM-jäillä. Hatakalle tämänkertainen turnaus on uran toinen, Heinolalle jo kolmas.

Kaksikon aiemmat yhteiset kokemukset ovat peräisin viime vuoden kisoista. Tuolloin Heinola ja Hatakka olivat osa Suomen puolustuksen johtavaa runkoa.

Nyt he näyttävät suuntaa etulinjassa.

Kaksikko hurmasi jo avausottelussa Saksaa vastaan, vaikka Suomi painikin pienten pelillisten ongelmien keskellä.

– On sanottava, että pakkipari Ville Heinola ja Santeri Hatakka pelasi tavalla, joka kiinnostaa jatkossakin. Parin tapa tehdä peliä, suomalaisen lätkän opein, on upea, MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen hehkutti.

Kaksikosta Heinola on isolle yleisölle tutumpi taho. Hän kun on jo ehtinyt piipahtaa NHL-jäillä.

Heinola pelasi viime syksynä yhteensä kahdeksan NHL-ottelua Winnipeg Jetsin takalinjoilla. Näissä kamppailuissa hänelle merkattiin tehot 1+4=5.

Hatakka on puolestaan NHL-seura San Jose Sharksin varaus. Hän murtautui viime kaudella Ilveksen liigamiehistön mukaan. Tänä vuonna hän on vakiinnuttanut asemansa tupsukorvien puolustuksessa.

Tausta

Mikä tekee Hatakan ja Heinolan pakkiparista niin vahvan?

Hatakka viittaa jääkiekon klassiseen roolijakoon.

– Pystyn auttamaan Villeä puolustuspäässä ja Villelle jää enemmän tilaa hyökätä hyökkäyspäässä, Hatakka sanoo konkretiasta MTV Urheilulle.

Tällä Ilves-puolustaja viittaa siihen, miten hänellä on puolustavampi ja Heinolalla hyökkäävämpi rooli.

Syntyy siis klassinen jako, kun puhutaan puolustavasta puolustajasta ja hyökkäävästä puolustajasta.

– Nuo roolit toimivat. Ja meidän yhteispelissämme näkyy se, että olemme pelanneet jo jonkin aikaa yhdessä. Homma on ruvennut löytymään, Hatakka sanoo.

Kaukalossa Heinola toimii Nuorten Leijonien isona pelin rytmittäjänä. Hatakka säestää häntä – yksinkertaisella ja nopealla kiekonliikuttelulla.

Kaksikon pelivalinnat heijastuvat Nuorten Leijonien pelinopeuteen. Heillä on myös valtava rooli erikoistilanteiden puolella. Heinola toimii ykkösylivoiman viivapyörittäjänä, kun taas Hatakka on alivoiman iso luottomies.

Hatakalla on vain hyvää sanottavaa tutkaparistaan.

– Kyllähän kaikki tietävät, että hän on aivan huippupakki, Hatakka toteaa Heinolasta.

Nuorten Leijonien MM-turnaus jatkuu keskiviikkona, jolloin vastassa on Slovakia.

Lue myös:

    Uusimmat