Suomi marssi komeasti lohkovoittoon – näin Tshekki ottelu eteni

MM-kotikisojen lohkovaihe huipentui tiistaina, kun Suomi kohtasi Kari Jalosen luotsaaman Tshekin. MTV Urheilu seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Suomi-Tshekki 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)

3. erä

Kello 22.36: Suomi voittaa oman lohkonsa ja kohtaa puolivälierissä Slovakian.

60:00: Suomi voittaa! Ottelu päättyy Suomen komeaan 3-0-voittoon. Maalintekijät tänään: Joel Armia, Sakari Manninen ja Toni Rajala. Jussi Olkinuoralle jo neljäs nollapeli tässä turnauksessa.

59:16: JÄÄHY! Sakari Manninen käyttää sääntöjen vastaisia keinoja ja joutuu istunnolle.

59. min: Pitkä on pyöritys Suomen alueella. Nelosviisikon vaihto on venynyt jo todella pitkäksi. Olkinuora saa kuitenkin pelikatkon aikaiseksi.

57. min: Tshekki hakee kavennusta nyt ilman maalivahtia!

57. min: David Krejci lähettää laukauksen kohti Suomen maalia, mutta kuti ei tuota Olkinuoralle vaikeuksia.

53. min: Suomi pääsee ylivoimahyökkäykseen: Teemu Hartikainen jättää kiekon Sakari Manniselle, jonka laukaus viuhuu kuitenkin niukasti yli maalin.

52. min: Suomi kestää ottelun ensimmäisen alivoimansa kunnialla, eikä Tshekki saa luotua yhtäkään vaarallista maalipaikkaa.

49:51: JÄÄHY! Tällä kertaa Suomi joutuu alivoimalle, kun Saku Mäenalanen kohtelee David Pastrnakia kaltoin. Kaksi minuuttia väkivaltaisuudesta.

49. min: Cervenka on jälleen jäällä! Tämäkään ylivoima ei tuottanut tulosta.

49. min: Granlund tarjoilee kovan syötön maalin kulmalle, mutta Suomen jatkoyritys ei osu maalirautojen väliin. Tshekki pääsee purkamaan.

47:30: JÄÄHY! Tshekille jo ottelun kolmas rangaistus. Roman Cervenka komennetaan jäähyaitioon estämisestä.

44. min: Tämä ylivoima ei tuota tulosta ja Tshekki on jälleen täysilukuinen!

42. min: Harri Pesonen yrittää pyöräyttää itsensä maalin kulmalta maalintekoon, mutta ovela yritys ei tällä kertaa tuota tulosta ja Tshekki pääsee purkamaan.

41:04: JÄÄHY! Suomelle illan toinen ylivoima! Hynek Zohorna huitoo itsensä kahden minuutin istunnolle.

Kolmas erä on käynnissä!

2. erä

40:00: Toinen erä päättyy! Tshekki aloitti erän hurjalla tavalla, mutta Leijonat vastasi maalinteosta. Toni Rajala lisäsi erän aikana Suomen johdoksi jo 3-0.

38. min: Sakari Manninen jää painavan taklauksen alle keskialueella, mutta Suomen onneksi taiturihyökkääjä pystyy jatkamaan peliä.

37. min: Jussi Olkinuora! Michal Kempny liukuu upeasti maalille, mutta Olkinuora ottaa näyttävän hanskatorjunnan! Suomen maali pysyy puhtaana.

35:34: MAALI! SUOMI 3-0! Leijonat iskee kiekon jälleen verkkoon! Mikael Seppälä tarjoilee häikäisevän syötön Toni Rajalalle, joka saa putata pelivälineen tyhjänä ammottavaan maaliin!

35. min: Tshekin suurin rynnistys näyttäisi olevan toistaiseksi ohi ja Suomi on saanut taas otetta pelistä.

33. min: Marko Anttila pääsee kuin varkain tälläämään huippuetäisyydeltä, mutta ei onnistu! Langhamer torjuu komeasti.

31. min: Toni Rajala purjehtii sulavasti Tshekin alueelle ja laukoo tulisen lyöntilaukauksen. Rajalan kuti ei kuitenkaan tuota vaikeuksia Langhamerille.

27. min: Suomi on päässyt nyt jälleen paremmin peliin mukaan Tshekin hurjan rynnistyksen jälkeen. Mikko Lehtonen petaa Manniselle erinomaisen maalintekopaikan, mutta Langhamer ehtii Mannisen laukauksen eteen.

26. min: Suomi pääsee nyt ensimmäistä kertaa kunnolla Tshekin alueelle. Niklas Friman laukoo viivasta ja Langhamer poimii kiekon räpyläänsä.

24. min: Suomi on nyt pahassa pesukoneessa! Esa Lindell pääsee ensimmäistä kertaa vaihtoon, kun toista erää on neljä minuuttia takana. Tuo vaihto tuntuu jaloissa vielä pitkään!

23. min: Tshekki aloittaa toisen erän hurjalla myllytyksellä! Esa Lindell on jäällä lähes kolme minuuttia, eikä pääse vieläkään vaihtoon, sillä Suomi joutuu laukomaan pitkän kiekon.

21. min: David Pastrnakilla on huima paikka lyödä Tshekki maalin päähän, mutta Olkinuora venyy häikäisevään torjuntaan! Tuo oli tärkeä koppi!

Toinen erä on käynnissä!

1. erä

Kello 21.04: C Moren asiantuntija kehui Joel Armian 1-0-maaliin johtanutta suoritusta vuolaasti erätaukostudiossa.

Kukkonen antoi myös runsaasti kritiikkiä Tshekin avauserälle.

20:00: Ensimmäinen erä päättyy Leijonien komennossa! Suomen osumista vastasivat Joel Armia ja Sakari Manninen.

19. min: Tshekki luo parhaan paikkansa tähän mennessä, kun Kemnpy toimittaa kiekon maalille. Olkinuora on irtokiekossa kuitenkin valppaana ja kaapii pelivälineen räpyläänsä.

16:17: MAALI! SUOMI 2-0! Leijonien ykkösylivoiman hurja myllytys tuottaa tulosta, kun Sakari Manninen lyö maalin edustalla pyörivän kiekon rysään!

14:38: JÄÄHY! Suomi pääsee ensi kertaa ylivoimalle, kun Roman Cervenka joutuu jäähylle korkeasta mailasta. Nyt tarjotaan lisäosumaa!

14. min: Tshekin vuoro saada painetta Suomen alueelle. Olkinuora ei kuitenkaan joudu torjuntatöihin.

12. min: Suomen kakkosketju luo painetta Tshekin alueelle Toni Rajalan, Valtteri Filppulan ja Jere Sallisen turvin. Maalipaikat jäävät kuitenkin uupumaan, mutta vahvaa tekemistä Leijonilta!

11. min: Suomi tulee jälleen vahvasti vastaan! Mikael Granlund pääsee laukomaan, mutta laukaus epäonnistuu, kun Granlundin maila napsahtaa poikki.

09.31: MAALI! SUOMI 1-0! Joel Armia, herranen aika sentään! Armia hassuttaa Tshekki-pakki Jan Scotkan upealla tavalla kahville ja täräyttää pelivälineen yläkulmaan! Suomi johtaa!

9. min: Peli on tällä hetkellä todella vauhdikasta ja pelikatkoja ei ole tullut juuri lainkaan. Ensimmäinen erä on kohta jo puolivälissään.

8. min: Ja Suomi rynnistää jälleen kahdella yhtä vastaan. Saku Mäenalanen tarjoilee syötön kohti Marko Anttilaa, joka ei kuitenkaan saa lapaansa väliin.

7. min: Suomi pääsee ylivoimahyökkäykseen! Joel Armian syöttö karkaa kuitenkin hieman pitkäksi, eikä Leijonat pääse vielä kokeilemaan Tshekki-vahti Marek Langhamerin torjuntavirettä.

5. min: Suomen ykkösketju Granlund-Manninen-Hartikainen saa nyt pidemmän hyökkäyksen Tshekin alueelle, mutta peli pyörii pitkälti maalin takana.

4. min: Peli on tällä hetkellä suhteellisen aaltoilevaa, eikä kumpikaan joukkue ole saanut kunnollista painetta vastustajan puolustusalueelle.

4. min: Suomen ja Tshekin kannattajat pitävät kovaa meteliä katsomossa ja tunnelma on erinomainen!

1. min: Jussi Olkinuora joutuu ensimmäistä kertaa torjuntahommiin, kun tehokasta turnausta pelaava Matej Blümel laukoo. Olkinuora torjuu napakan kudin kulmaukseen.

Ottelu on käynnissä!

Kello 20.15: Tunnelma tiivistyy Nokia Arenassa! Viisi minuuttia ottelun alkuun.

Kello 19.59: Leijonien Juuso Hietanen rikkoo tänään upean rajapyykin, sillä illan ottelu on Hietasen A-maajoukkueuran 200:s.

Kello 19.55: Tshekin tehokkain pelaaja on ollut kokenut Roman Cervenka, joka on nakuttanut MM-kisoissa jo 11 tehopistettä. Myös Matej Blümel on esiintynyt jäällä tehokkaasti tehoin 4+4.

Suomen tehokkain pelaaja on Mikko Lehtonen tehoin 2+6. Mikael Granlund on puolestaan Suomen tehokkain hyökkääjä tehoin 3+4.

Kello 19.45: Alla Tshekin ketjut illan kamppailuun. Jos upotus ei näy, näet Tshekin ketjukoostumukset tästä.

Kello 19.40: Tshekin kiistaton ykköstähti on kesken turnauksen mukaan liittynyt NHL-tähti David Pastrnak. Pastrnak on takonut kolmessa pelaamassaan ottelussa tehot 3+2.

Kello 19.35: Tshekin MM-turnaus alkoi tahmeasti, kun se koki tappiot Itävallalle ja Ruotsille, mutta sittemmin joukkue on saanut pelinsä kulkemaan. Edellisessä ottelussaan Tshekki löi USA:n niukasti 1-0.

Suomi puolestaan on hävinnyt vain yhden ottelun, kun Ruotsi kukisti Leijonat voittomaalikisan jälkeen 3-2.

Kello 19.30: Kuten mainittua, tänään pelataan suurilla panoksilla. Suomen puolivälierävastustaja voi olla joko Saksa, Kanada tai Slovakia. Miten vastustaja lopulta määräytyy? Lue alta MTV Urheilun selvitys.

Kello 19.23: Tässä Leijonien ketjut Tshekki-otteluun. Sami Vatanen on tänään sivussa sairastumisen vuoksi.