Leijonat riemastuttavaan voittoon! Hyytävä avauserä ratkaisi ottelun, Teemu Pulkkiselta räväkkä paluu maajoukkueeseen

Leijonat palasi kaukaloon torstaina Helsingin jäähallissa, kun se kohtasi Euro Hockey Tourin Ruotsin turnauksen avausottelussa Venäjän. Suomi voitti kamppailun avauserän ensimmäisen kymmenen minuutin aikana syntyneillä osumilla maalein 3-0.

Suomen parhaana pelaajana palkittiin nollapelin pelannut ja 18 laukausta torjunut maalivahti Frans Tuohimaa. Suomen maaleista ottelussa vastasivat Teemu Pulkkinen, Julius Nättinen ja Julius Junttila.

Ottelu sai Suomen osalta lentävän lähdön, kun Pulkkinen karkasi suoraan aloituksesta läpiajoon, mutta ei onnistunut vielä iskemään johto-osumaa. Maalia ei kuitenkaan tarvinnut odotella montaakaan kymmentä sekuntia, kun Pulkkinen kaarsi saman vaihdon aikana laidalta sisään ja upotti lyöntilaukauksella ottelun voittomaaliksi jääneen osuman.

Leijonat kohtaa Tukholman Globenissa turnauksen toisessa ottelussa lauantaina Tshekin.

MTV Urheilun seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Suomi - Venäjä 3-0 (3-0, 0-0, 0-0)

3. erä:

60. min: Ottelu päättyy! Suomi voittaa. Venäjä kaatuu Euro Hockey Tourin avausottelussa maalein 3-0. Voitto rakentui tyrmäävän avauserän varaan, jonka ensimmäisellä kympillä Suomi iski kolme maalia tauluun.

59. min: Venäjän kiri ei ota lähteäkseen. Loppu on pelailua. Suomi tulee aloittamaan turnauksen 3-0-voitolla.

54. min: Suomi taistelee alivoiman uhrautuvasti - kuten on tehnyt läpi illan. Suomi puolustaa 3-0-johtoa ja Tuohimaan nollapeliä. Leijonien voitto näyttää entistä varmemmalta.

52. min: Jäähy! Jere Karjalaisen maila kapsahtaa venäläispelaajan suuhun ja Suomi alivoimalle.

46. min: Venäjä on täysilukuinen, mutta Suomen ylivoima oli illan pirteintä. Parhaat tilanteet aukesivat Jori Lehterälle ja Jere Karjalaiselle, joiden viimeistelyt päättyivät kuitenkin Samonovin haltuun.

44. min: Jäähy! Suomi selvittää alivoimansa ilman suurempia ongelmia. Pirteän ottelun pelannut Jere Innala on päästä läpi, mutta hänet kampataan rangaistuksen arvoisesti. Suomi ylivoimalle.

41. min: Jäähy! Jori Lehterä ottaa huitomisrangaistuksen erän alkuun.

Kello 20.10: Päätöserä on käynnissä!

---------------------------

2. erä:

40. min: Erä päättyy! Suomen ylivoima ei tuota tulosta eikä toinen erä maaleja. Suomen kolmen maalin johdossa jatketaan päätöserään. Erä oli Venäjän hallintaa ja Suomen viisikkopelaamisen taso putosi varmanoloisessa johdossa.

38. min: Jäähy! Suomelle aukeaa mahdollisuus naulata peli lopullisesti, kun venäläispelaaja lähtee rangaistusaitioon Teemu Pulkkisen kampittamisesta.

32. min: Jäähy!Andrei Svetlakov ottaa kahden minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta ja Suomi ylivoimalle.

28. min: Suomelta vahva pitkä hyökkäys Venäjän päädyssä, joka päättyy Petteri Nikkilän hakeutumiseen oivaan vetopaikkaan, mutta venäläispuolustajan maila blokkaa laukauksesta voiman.

24. min: Suomen alivoima tekee jälleen laatutyötä ja selvittää Venäjän toisen ylivoiman.

21. min: Jäähy! Venäjälle ottelun toinen ylivoima, kun Lehterä ottaa kahden minuutin rangaistuksen kampituksesta.

Kello 19.22: Toinen erä käynnistyy.

1. erä:

20. min: Suomi on täysilukuinen ja erä päättyy! Venäjän ylivoima pyörii vaarallisen oloisesti, mutta Suomen tiivis alivoimaneliö ja maalivahti Tuohimaa turvaavat Suomen johdon. Avauserä kulki kauttaaltaan täysin Suomen hallinnassa, kuten lukematkin osoittavat.

17. min: Jäähy! Suomelle ottelun ensimmäinen rangaistus, kun Teemu Pulkkinen ottaa kampituksesta kahden minuutin jäähyn.

13. min: Venäjä täysilukuinen. Suomen ylivoima tuottaa yhden Teemu Pulkkisen laukauksen.

11. min: Jäähy! Venäjä ottaa kahden minuutin rangaistuksen. Suomi saa mahdollisuuden lyödä entistä tylympiä lukemia tauluun.

10. min: Jori Lehterä riistää taitavasti kiekon, mutta rystynosto ei uppoa Samonovin selän taakse. Suomen ykkösketjulta vahva lähtö otteluun.

7. min: MAALI! Suomi, 3-0. Suomen tyrmäävä alku jatkuu! Veli-Matti Vittasmäki laukoo viivalta ja Julius Junttila ohjaa kiekon verkkoon. Maali hyväksytään videotarkastuksen jälkeen ja syöttäjiksi merkitään Vittasmäki ja Jere Karjalainen. Samassa Venäjä vaihtaa maalivahtia. Tolppien väliin luistelee Alexander Samonov.

7. min: Venäjä on lähellä kavennusta, kun 18-vuotias Vasili Podkolzin jää vapaaksi maalin edessä, mutta Frans Tuohimaa Suomen maalilla pelastaa tilanteen hanskallaan.

6. min: MAALI! Suomi, 2-0. Julius Nättinen purjehtii läpiajoon ja iskee Suomen 2-0-johtoon! Miika Koivisto merkitsee syöttöpisteen. Ottelu oli ennen tätä ehtinyt jo hetkeksi tasaantua ja Venäjä päästä otteluun mukaan.

1. min: MAALI! Suomi, 1-0. Teemu Pulkkinen tykittää seuraavasta tilanteesta Leijonat välittömästi johtoon. Tuoreen isän painava lyöntilaukaus oikealta uppoaa verkkoon Bilyalovin hanskan kautta verkkoon. Pulkkinen luo avausvaihdossaan kaksi maalipaikkaa, joista toisella hän lyö Suomen välittömästi johtoon.

1. min: Teemu Pulkkinen karkaa suoraan aloituksesta läpiajoon, mutta kiekko ei uppoa venäläisvahti Bilyalovin jalkojen välistä verkkoon.

Kello 18.32: Kiekko putoaa jäähän! Ottelu on käynnissä.

Kello 18.03: Teemu Pulkkinen kertoi Ylen haastattelussa iloisen uutisen perheenlisäyksestä. Pulkkisen mukaan keskiviikko meni Naistenklinikalla, jossa perheelle syntyi kaksi tyttölasta. MTV Urheilu onnittelee!

Kello 18.00: Ottelun alkuun Helsingin jäähallissa on aikaa puoli tuntia. Ottelun lippuja myyvän Ticketmasterin verkkosivujen perusteella vapaita paikkoja on jäljellä vielä reilusti.