Liki 80 minuuttia vajaamiehisenä taistellut Huuhkajat kaatui Walesin käsittelyssä – näin Kansojen liigan ottelu eteni

Huuhkajat pelasi keskiviikkona Walesia vastaan Kansojen liigassa. MTV Urheilu seurasi kello suurten panosten ottelua hetki hetkeltä.

Wales-Suomi 3-1 (1-0)

2. jakso

Ottelu päättyy Walesin 3-1-voittoon. Suomen osumasta vastasi Teemu Pukki.

89. min: Suomi vaihtaa: Marcus Forss ottaa Teemu Pukin paikan hyökkäyksen kärjestä.

89. min: Moore laukoo 20 metristä, mutta Suomen onneksi kuti painuu oikealta ohi.

85. min: Suomi on erittäin lähellä kavennusmaalia! Hämäläinen syöttää pallon Pukille, joka täräyttää pallon tolppaan! Niin lähellä, mutta niin kaukana.

84. min: MAALI! Wales 3-1! James löytää keskityksellään Mooren, joka nikkaa pallon verkkoon.

82. min: Lodilta jälleen upea syöttö Teemu Pukille boksiin. Pukki pitää pallon niukasti kentällä, mutta Wales-puolustus purkaa pallon kulmaksi.

80. min: James laukoo matalan laukauksen, jonka Hradecky kuitenkin torjuu. Pallo jää pyörimään Suomen alueelle, mutta karkaa Huuhkajien onneksi päätyrajasta yli.

76. min: Ethan Ampadu repii Onni Valakaria sääntöjen vastaisesti ja saa keltaisen kortin.

74. min: Huuhkajat rakentelee jälleen lupaavan hyökkäyksen, mutta Joona Toivion kuti viuhuu tolpan väärältä puolelta ohi.

73. min: Huuhkajat vaihtaa! Rasmus Schüller jättää kentän ja Onni Valakari kirmaa kentälle!

69. min: Huuhkajat rakentelee upean hyökkäyksen Pyry Soirin ja Robin Lodin seinäpelin avulla. Lod vapauttaa Hämäläisen laidalta läpi, mutta Ward torjuu Hämäläisen painavan laukauksen.

67. min: Maalintekijä James pääsee laukomaan boksin sisältä, mutta Paulus Arajuuri blokkaa laukauksen upeasti!

63. min: MAALI! Suomi 1-2! Robin Lod löytää upealla pystysyötöllään Teemu Pukin, joka täräyttää pallon vasempaan alakulmaan! Nyt se kiri päälle!

61. min: Suomi suorittaa kaksi pelaajavaihtoa: Nicholas Hämäläinen ja Pyry Soiri saapuvat kentälle Robert Taylorin ja Daniel O'Shaughnessyn tilalle. Myös Wales vaihtaa. Gareth Bale jättää kentän ja Tom Lawrence ottaa hänen paikkansa.

59. min: Gareth Bale hakee jälleen laukausta, mutta Hradecky poimii tämänkin yrityksen varmasti itselleen.

54. min: Lod vapauttaa Pukin kirmaamaan oikealta laidalta kohti maalia. Pukki hakee kuitenkin vielä syöttö takatolpalle juosseelle Taylorille, mutta pallo kimpoaa Wales-puolustuksesta Wardin syliin.

51. min: Bale livahtaa vaarallisesti kohti Suomen maalia. Hradecky pysäyttää kuitenkin jälleen Balen painavan laukauksen.

46. min: MAALI! Wales 2-0! Rasmus Schüller menettää pallon ja hetkeä myöhemmin Daniel James täräyttää pallon huikealla kudilla vasempaan yläkulmaan.

46. min: Wales suorittaa puoliajalla yhden pelaajavaihdon. Kieffer Moore korvaa kentällä James Lawrencen.

Toinen puoliaika on käynnissä!

1. jakso

45. min: Ensimmäinen 45 minuuttia on takana ja Wales johtaa ottelua Harry Wilsonin osumalla 1-0. Huuhkajien avausjaksoa varjosti Jere Urosen ulosajo.

42. min: Pukki saa pallon Wales-boksin sisällä ja suomalaishyökkääjä kääntää pallon matalana kohti maalia. Walesin puolustajat ehtivät kuitenkin väliin ennen Robin Lodia.

39. min: O'Shaughnessy menettää pallon puolustusalueella ja Wales saa vaarallisen paineen. Nikolai Alho tuikkaa Walesin keskityksen kuitenkin hienosti rinnallaan Hradeckyn syliin.

35. min: Wales pitää tällä hetkellä palloa ja Suomi juoksee perässä. Huuhkajat pitää Walesin kuitenkin puolustusmuodon ulkopuolella, eikä Wales saa vaarallista tilannetta aikaan.

31. min: Huuhkajat luo nyt lupaavan oloista hyökkäystä, mutta Walesin puolustus selvittää tilanteen kuitenkin mallikkaasti.

29. min: MAALI! Wales 1-0! Bale vapauttaa tarkalla syötöllään Harry Wilsonin boksiin, eikä Wilson erehdy. Nuori hyökkääjä latoo pallon varmasti Huuhkajien verkkoon.

26. min: Daniel Jamesin vaarallinen keskitys löytää Gareth Balen aivan maalin edestä, mutta Hradecky venyy häikäisevään torjuntaan! Upea ja elintärkeä koppi!

22. min: Norrington-Daviesin keskitys suuntautuu voimalla kohti maalia ja Hradecky joutuu torjumaan vaarallisen pallon väljemmille vesille.

16. min: Suomen kulma liitelee täydellisesti O'Shaughnessyn jalkaan, mutta suomalaistopparin viimeistely-yritys epäonnistuu karusti. Pallo kimpoilee lopulta Pukin pään kautta Wardin haltuun.

16. min: Teemu Pukki riistää upeasti pallon ja siirtää sen Robert Taylorille. Taylor laukoo pallon Wales-jalkojen kautta kulmaksi.

12. min: Ei voi olla totta! Jere Uronen saa punaisen kortin! Wilson on karata Wardin pitkästä avauksesta läpiajoon ja Uronen repii hyökkääjän maihin. Tuomarilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin nostaa punainen kortti.

11. min: Tayloria rikotaan ja Suomi saa vapaapotkun vasemmalta laidalta. Urosen nosto suuntautuu kuitenkin Danny Wardin syliin.

9. min: Harry Wilson kaatuu Suomen rangaistusalueella maihin ja loukkaa itseään. Hän pystyy kuitenkin jatkamaan ottelua.

5. min: O'Shaughnessylta karmiva harhasyöttö ja Gareth Bale pääsee testaamaan Lukas Hradeckyn torjuntavirettä. Hradecky torjuu kuitenkin pienestä kulmasta lähteneen laukauksen varmasti.

2. min: Wales saa painopisteen heti Suomen päätyyn ja terävä aloitus palkitaan kulmapotkulla. Joona Toiviota kuitenkin rikotaan, joten kulmapotkusta ei synny vaaraa.

Ottelu on käynnissä!

Kello 21.42: On Maamme-laulun aika! Huuhkajien pelaajat näyttävät keskittyneiltä, mutta Paulus Arajuuren hymy on yhä tutun leveä!

Kello 21.40: Joukkueet astelevat kentälle!

Kello 21.35: Kymmenen minuuttia ottelun alkuun! Jännitys alkaa hiljalleen tiivistyä!

Kello 21.25: Teemu Pukki sai Bulgaria-ottelussa kaivatun onnistumisen myös Huuhkajissa, kun hän onnistui maalinteossa lähes vuoden tauon jälkeen. Pukki johdattaa Huuhkajien hyökkäystä myös tänään.

Kello 21.18: Suomi on voittanut neljä edellistä Kansojen liigan otteluaan. Wales ei ole hävinyt Kansojen liigassa vielä otteluakaan. Joukkueen ainoa pistemenetys tuli Irlantia vastaan, kun se jäi 0-0-tasapeliin.

Kello 21.10: Bulgaria-ottelussa loukkaantuneen Joel Pohjanpalon nilkka leikattiin onnistuneesti. Pohjanpalo lähetti sairaalasta lupaavan viestin kaikille Huuhkajat-faneille.

Kello 21.05: Wales pitää lohkon kärkipaikkaa yhden pisteen erolla Suomeen. Wales ei ole päästänyt syksyn Kansojen liigassa vielä maaliakaan.

Kello 20.55: Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Walesin niukkaan 1-0-voittoon. Tuolloin maalinteossa onnistui Kieffer Moore, joka aloittaa tänään vaihtopenkiltä.

Kello 20.48: Wales marssittaa kentälle vahvan ryhmän. Supertähti Gareth Bale tähdittää Walesin hyökkäystä yhdessä Valioliigassa pelaavien Daniel Jamesin ja Harry Wilsonin kanssa.

Kello 20.42: Kuten jo mainittua, tämän illan ottelussa pelataan suurilla panoksilla. Suomi varmistaisi voitolla paikkansa Kansojen liigan ylimmällä tasolla jalkapallon suurmaiden joukosta.

Lisäksi Suomi voi vielä nousta myös MM-karsintojen lohkoarvonnan kolmoskoriin, mikä helpottaisi tulevaa karsintataivalta ainakin paperilla.

Kello 20.31: Huuhkajat tekee pieniä muutoksia kokoonpanoonsa. Daniel O'Shaughnessy nousee mukaan puolustuslinjaan. Rasmus Schüller ottaa puolestaan pelikiellossa olevan Tim Sparvin paikan keskikentältä.

Kello 20.30: Tervetuloa liveseurannan pariin! Huuhkajat kohtaa tänään Walesin tärkeässä Kansojen liigan ottelussa! Ottelu alkaa kello 21.45.