Mainos

MTV seuraa Syyrian tilannetta hetki hetkeltä: Pariisin Eiffel-torni pimennettiin Aleppon vuoksi

1:39

Syyriassa Aleppon kaupungin siviilien ja kapinallistaistelijoiden evakuoinnin piti alkaa tänään, mutta se ei ole onnistunut tulitauon epäonnistuttua. Evakuointien aikataulusta on annettu erilaisia arvioita.

1:32

Venäjän YK-lähettiläs sanoi eilen, että Syyrian hallituksen joukot ovat saaneet hallintaan viimeisetkin kapinallisten hallussa olleista alueista Aleppon itäosassa. Turkki ja Venäjä toimivat välittäjinä eilen solmitussa tulitaukosopimuksessa, jonka mukaan siviilit ja kapinallistaistelijat piti evakuoida Aleppon itäosista.

22:55 Turkin, Venäjän ja Iranin edustajien on tarkoitus kokoontua vielä tässä kuussa etsimään ratkaisuja Syyrian sisällissodan lopettamiseksi.

22:54 Viisi suomalaista europarlamentaarikkoa vetoaa Suomen hallitukseen, jotta se tekisi kaikkensa Syyrian Aleppon siviiliväestön auttamiseksi. Avoimen kirjeen Suomen hallitukselle ovat laatineet Heidi Hautala (vihr.), Liisa Jaakonsaari (sd.), Miapetra Kumpula-Natri (sd.), Merja Kyllönen (vas.) ja Nils Torvalds (r.).  

21:10 Pariisin Eiffel-torni pimenee pian Aleppon tilanteen vuoksi.

1:32

18:20 Konfliktinratkaisujärjestö CMI:n Mikko Patokallio kertoo STT:n haastattelussa, että Itä-Aleppon menetys on ratkaiseva menetys kapinallisjoukoille.

16:32 Turkki kertoi keskiviikkona pidättäneensä 16 Isisiin kuuluvaa ulkomaiden kansalaista maan kaakkoisosassa. Sanliurfan maakunnassa sijaitseva Akcakale, jossa pidätykset tehtiin, sijaitsee vain sadan metrin päässä Syyrian rajasta.

15:00 Ranskan presidentti Francois Hollande kiirehtii kansainvälistä valvontaa Aleppon evakuoinneissa. 

14:43 Turkki on perustanut Syyrian Idlibiin telttakaupungin, jossa on tilaa 80 000 ihmiselle. 

14:39 Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoo, että tulitauko on siviilien viimeinen toivo Aleppossa.

13:33 Turkkilainen uutistoimisto Anadolu kertoo, että Punaisen Puolikuun johtajan mukaan lähes tuhat ihmistä on evakuoitu Alepposta viime yönä. 

13:17 Putin vahvistaa, että aikoo keskustella Erdoganin kanssa Aleppon tilanteesta.

13:09 Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoo aikovansa keskustella Aleppon tulitauosta Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

13:00 Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoo, että Syyrian presidentti Bashar al-Assad syyllistyy sotarikoksiin Itä-Aleppossa.

12:24 Syyriassa siviilien ja kapinallistaistelijoiden evakuointi opposition hallitsemilta alueilta Aleppon kaupungista on keskeytynyt toistaiseksi. Syyrian armeija jatkaa Aleppon itäosien pommittamista.  

12:00 Aleppossa on tapahtunut raskaita aseellisia yhteenottoja. Ihmisoikeusjärjestö Syrian Observatory for Human Rights luonnehtii yhteenottoja hyvin väkivaltaisiksi ja kertoo raskaista pommituksista.

11:56 Kapinallislähteet sekä YK:n virkamies sanovat, että Iran on esittänyt uusia ehtoja evakuointisopimukseen. Syyrian hallitusta tukeva Iran haluaa, että Aleppon kanssa samaan aikaan evakuoidaan haavoittuneet Fouan ja Kefrayan kylistä. Kapinalliset piirittävät kyliä.

11:24 Venäjän viranomainen sanoo, että Venäjä ja Turkki ovat päässet yhteisymmärrykseen Aleppon humanitaarisessa ratkaisussa.

10:57 Turkin ulkoministerin mukaan Syyrian hallituksen joukot ja muut ryhmät yrittävät estää evakuointisopimusta toteutumasta. Mevlut Cavusoglu keskustelee tänään Venäjän ja Irakin kanssa Syyrian tilanteesta. Cavusoglun mukaan evakuointivalmistelut Turkin ja Pohjois-Syyrian leriejä varten ovat valmiit.

10:47 Venäjän mukaan kapinalliset ovat rikkoneet tulitaukoa Aleppossa.

10:37 Hallituksen joukot ovat avanneet tulen Itä-Aleppossa noin poulen tunnin ajaksi, kertovat niin kapinalliset, tarkkailijat kuin todistajatkin. Kyse oli kranaattitulesta.

10:21 Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoo toivovansa, että Itä-Aleppon tilanne ratkeaa seuraavan 2–3 päiväna aikana. Hän sanoo uskovansa, että tuona aikana kapinallisten vastustus Aleppossa päättyy.

10:07 Räjähteiden ääniä kuultu Aleppossa, kertoo Reutersin paikalla oleva lähde.

9:45 Venäjän mukaan 6 000 siviiliä on lähtenyt kapinallisten hallitsemilta Aleppon alueilta viimeisen 24 tunnin aikana. Mukana olisi 2 000 lasta. Venäjän mukaan samassa ajassa 366 kapinallista on laskenut aseensa ja siirtynyt pois kapinallisalueilta.

8:44 Ranskan ulkoministeri sanoo, että Aleppon evakuoinneissa on sekaannusta. Hän peräänkuuluttaa YK:n tarkkailijoita olemaan asemissa.

8:24 YK sanoo, ettei se ole mukana Aleppon evakuointisuunnitelmissa, mutta on valmis helpottamaan evakuointitoimia.

8:19 Aleppon tulitauko pitää huolimatta evakuointien myöhästymisestä, sanovat kapinallislähteet uutistoimisto Reutersin mukaan.

8:11 Kapinallisten tv-kanava kertoo kirjeenvaihtajaansa vedoten, että evakuoinnit myöhästyisivät jopa torstaihin saakka.

8:05 Eri lähteiden mukaan evakuoinnit eivät ole vielä alkaneet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.