Mainos

MTV Seinäjoella: Perheenäidin surmannut tulipalo ei voinut syttyä vahingossa – "Mikään normaali tai hidas syttyminen ei meidän mielestä ole mahdollista"

0:21

Seinäjoen murhapoltto-oikeudenkäynnissä kuultiin eilen todistajina palotarkastajaa sekä tapausta tutkinutta poliisia. Molemmat ovat vakuuttuneita siitä, ettei perheenäidin surmannut tulipalo voinut syttyä vahingossa.

Tapauksen tutkinnassa alusta alkaen mukana ollut poliisi kertoi oikeudelle, että asia kävi selväksi jo alkumetreillä.

– Lähdimme selvittämään paloa kuin mitä tahansa tulipaloa. Hyvin pian alkoi selviämään, että palo on ollut poikkeuksellisen voimakas ja laaja-alainen. Ja kun aikaikkuna hälytyksen ja pelastuksen paikalle tulon välillä kävi ilmi, ajatukset alkoivat mennä siihen suuntaan, että jotain poikkeuksellista tässä on, hän sanoi.

– Paloa tutkittiin useita päiviä ja tutkinnoissa mukana oli asiantuntijoita.

Polttoainejäämiä lattialla ja vaatteissa

Tutkijoiden huomio kiinnittyi muun muassa palaneen rakennuksen autotalliin, jonka lattiassa oli allaspalokuvio. Poliisin mukaan tahalliseen sytyttämiseen viittaava palokuvio saatiin tutkinnassa rekonstruoitua levittämällä lattialle noin viisi litraa nestettä.

Tutkinnassa lattialta löydettiin myös jäämiä pienkonebensiinistä. Samanlaisia löydöksiä tehtiin murhasta syytetyn isän vaatteista palon jälkeen.

Palotarkastajan arvion mukaan palo oli sytytetty autotallin lisäksi myös talon takkahuoneeseen, jonka lattiasta löydettiin symmetrisiä palamisjälkiä. Vastaavia jälkiä ei hänen mukaansa syntyisi luonnollisessa tulipalossa.

Kahdesta eri sytytyspisteestä kertoo hänen mukaansa myös se, että autotallin ja takkahuoneen välillä on palamattomia tiloja.

Lapsen kertomus tärkeässä roolissa

Tulipalo sattui Savonlinnan Pohjan kaupunginosassa syyskuun 21. päivä viime vuonna. Palossa kuoli perheenäiti ja loukkaantui vakavasti perheen 6-vuotias tytär.

Nuorempi, 3-vuotias lapsi selvisi paloista vammoitta ja perheen yhdysvaltalainen isä lievin vammoin.

Syyttäjän näkemys on, että palon sytytti isä. Häntä syytetään Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa murhasta, kahdesta murhan yrityksestä sekä tuhotyöstä. Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta.

Syyttäjän näkemystä tukee 3-vuotiaan pojan kertomus. Pojan mukaan isä oli tulipalon takana. Lapsi kertoi asiasta palon jälkeen ensin isovanhemmilleen.

Perheenisä selitti löydöksiä

Mies on kiistänyt syytteet ja kertonut tulipalon tulleen yllätyksenä. Kertomuksensa mukaan hänet on lavastettu syylliseksi. Hän on myös arvioinut 3-vuotiaan kertomuksen sepitykseksi.

Vaatteistaan löytyneitä pienkonebensiinin jäämiä mies on selittänyt sillä, että hän tankkasi ruohonleikkuria paloa edeltäneenä aamuna. 

Mies kertoi versionsa tapahtuneesta oikeuden eilisessä istunnossa. Asian käsittely jatkuu Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa tänään kello yhdeksän.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja