Mainos

MTV Paraisilla: Ihmisnukkeja, kameroita, varoituskylttejä ja valtavia varastoja – onko Airiston Helmen toiminta normaalia matkailubisnestä?

4:22

Poliisi suoritti viikonloppuna suuroperaatioon kuuluvia kotietsintöjä Varsinais-Suomessa Paraisilla. Poliisi teki kotietsintöjä kaikkiaan 17:ään eri kohteeseen.

Video: MTV vieraili Paraisilla maanantaina, jolloin epäiltyjä esitettiin vangittaviksi. Kaksikko vangittiin tiistaina.

Airiston Helmen kiinteistöt sisältävät raskaille veneille sopivia laitureita, syväsatamia ja helikopterikenttiä. Airiston Helmen toiminta on herättänyt julkisuudessa ihmetystä jo vuosia. 

Yksi viikonloppuisen kotietsinnän kohteista oli Paraisten Ybbersnäsissä sijaitsevan Airiston Helmi Oy:n kiinteistö. Kiinteistö on nimeltään Villa Ybbersnäs.

Valtavia varastoja ja muuta normaalista saaristorakentamisesta poikkeavaa rakennuskantaa on perusteltu matkailuhankkeella. Matkailubisnestä ei kiinteistöissä kuitenkaan naapuruston mukaan olla nähty.

Villa Ybbersnäsissä ulkona terassilla on hämmentäviä, ihmistä muistuttavia mallinukkeja. Halutaanko niillä ehkä antaa alueesta asuttua kuvaa satunnaisille ohikulkijoille?

Hulppeassa Villa Ybbersnäsin pihapiirissä on kaksi suurta lämmitettävää paljua. Eniten huomiota kuitenkin herättävät laakeat puulavat, asfaltoidut pihapiirit ja raskaat laiturit. 

Airiston Helmi Oy on tehnyt runsaasti kiinteistö- ja tonttikauppoja Turun saaristossa. Niitä ovat esimerkiksi Tingskär, Hepokari ja Säkkiluoto. Kiinteistöissä on vuosien varrella ollut runsaasti suuria rakennusprojekteja, kuten Villa Ybbersnäsissäkin. 

Myös erilaiset varoituslaput koristavat ovia. Ulkopuolisia on pyritty pelottelemaan luvattomasta oleskelusta kiinteistön alueella.  

Poliisin viikonloppuna tekemät etsinnät liittyivät epäiltyihin törkeään rahanpesuun ja törkeään veropetokseen. MTV Uutisten tietojen mukaan tutkinnan kohde on venäläisomisteinen Airiston Helmi Oy.

Viranomaiset takavarikoivat viikonlopun kotietsinnöissä runsaasti asiakirjoja ja tallennusvälineitä. Poliisi on kuulustellut operaation aikana useita henkilöitä. Kaksi ihmistä on vangittu.

Toinen vangituista on Airiston Helmi -yhtiön entinen hallituksen jäsen, ja toinen mies kytkeytyy yhtiöön muun muassa puhelinliittymän omistuksen perusteella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.