MTV paikan päällä: Ensimmäinen koronavirustartunta vahvistettiin Ivalossa – paikalliset arvasivat, mitä on tulossa: "Se oli ajan kysymys"

2:13

Eilen Suomessa vahvistettiin ensimmäinen koronavirustartunta 32-vuotiaalla kiinalaisturistilla Ivalossa. MTV Uutiset on paikan päällä seuraamassa tilannetta.

Tieto koronaviruksen rantautumisesta Suomeen ei yllättänyt lappilaisia. Käynnissä on vilkkain turistisesonki, jolloin satoja kiinalaisturisteja virtaa alueelle. Paikalliset osasivat odottaa tartuntaa.

– Se oli ehkä ajan kysymys, milloin tämä epäilys osoittautuu aiheelliseksi, kuvailee MTV Uutisten toimittaja Ismo Puljujärvi paikallisten mietteitä Ivalossa.

Tartunnan saanut kiinalaisnainen siirrettiin Lapin keskussairaalaan tiistaina, ja keskiviikkoiltana viranomaiset vahvistivat kyseessä olevan koronavirus. Tartunnalle mahdollisesti altistuneita on noin 15, ja heihin otetaan yhteyttä viimeistään tänään. 

Hengistyssuojat ja käsidesi loppuneet

Uutinen tartunnasta ei ole lietsonut joukkopaniikkia. Tunnelmat paikan päällä ovat rauhalliset, vaikkakin hengityssuojat ja käsien desinfiointiaine ovat loppuneet paikallisista apteekeista. Suurempaa paniikkia ei kuitenkaan ole ilmassa.

Ihmiset vertailevat Kiinan koronavirusta siihen, että tavallinen influenssakin tappaa ja saattaa olla vakavampi, Puljujärvi kuvailee paikallisten tunnelmia eilen illalla ja torstaiaamuna.

– Eli ei sen suurempia kauhuja ja pelkoja ole täällä kuitenkaan, Puljujärvi summaa. 

MTV Uutiset seuraa koronavirustilanteen kehittymistä Suomessa ja maailmalla – lue viimeisimmät uutiset viruksen leviämisestä:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja